KKTC, Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde gözlemci üye olarak kabul edildi

Son dakika haberi... Özbekistan'ın Semerkant şehrinde düzenlenen, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet ve Hükümet Başkanları 9. Zirvesi’nde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin teşkilatta gözlemci üye olması kabul edildi.

GİRİŞ 11.11.2022 10:16 GÜNCELLEME 11.11.2022 14:41
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan’ın Semerkant kentinde Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi’ne katıldı.

Erdoğan Zirve’de yaptığı konuşma “Kardeşlik hukukumuzun gereğini yerine getirerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, Teşkilatımıza gözlemci üye olmasını kabul ettik” ifadelerini kullandı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU DA PAYLAŞTI

Bakan Çavuşoğlu sosyal medya paylaşımdan gelişmeyle ilgili "Adım adım… O da olacak! Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türk Devletleri Teşkilatı’na Gözlemci üye olarak kabul edildi. Her zaman her yerde #KKTC’nin yanındayız." ifadelerini kullandı.

 

KKTC, gözlemci üye olarak kabul edildi

KKTC'DEN İLK AÇIKLAMA

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC'nin Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) "gözlemci üye" kabul edilmesini "olumlu gelişme" olarak nitelendirerek mücadelelerine hız kesmeden devam edeceklerini söyledi.

Tatar, yaptığı yazılı açıklamada, KKTC'nin TDT'ye "gözlemci üye" statüsü ile alınarak kendilerine bu mutluluğu yaşatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Türk diplomasisine teşekkür ederek "Bu olumlu gelişmeden daha da cesaret alarak onurlu mücadelemize hız kesmeden devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"TARİH SAYFALARINA GEÇECEK MİLAT NİTELİĞİNDE"

KKTC'nin uluslararası bir örgüte daha katılmasının ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Tatar, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Değerli halkım, büyük bir gururla duyurmak isterim ki devletimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türk Devletleri Teşkilatında gözlemci üye statüsü kazanmıştır. Devletimiz, uluslararası bir örgütte ilk kez anayasal adıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak bu statüyü kazanmıştır. Tarih sayfalarına geçecek milat niteliğindeki bu unsur, bizim için ilave bir gurur vesilesidir. Özbekistan'ın Semerkant kentinde 9. Türk Devletleri Teşkilatı Liderler Zirvesi’nde oy birliğiyle kabul edilen gözlemci üyeliğimiz, bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir."

Tatar, Kıbrıs Türk halkının yarım asrı aşkın süredir müktesep haklarından ve uluslararası statüsünden mahrum bırakılıp, insanlık dışı izolasyona maruz bırakıldığına vurgu yaparak şunları kaydetti:

"En son Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın geçtiğimiz eylül ayında 77. BM Genel Kurulu'nda yapmış olduğu, KKTC'nin resmen tanınma çağrısıyla ivme kazanan bu mücadelemiz, yeni bir uluslararası üyelik statüsüyle başarıyla devam etmektedir. Cumhuriyetimizin 39. yılını kutlayacağımız bu günlerde statümüzü ileriye taşıyan bu olumlu gelişmeden daha da cesaret alarak onurlu mücadelemize hız kesmeden devam edeceğimizi bu vesileyle yinelemek istiyorum. Türk Devletleri Teşkilatı nezdinde kazanmış olduğumuz gözlemci üye devlet statümüz, tüm halkımıza ve büyük Türk Milleti’ne hayırlı olsun."

 

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 78
  • Sivaslı 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp buna da karşı çıkar
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Gözlemci yetersiz üye ülke olmali kktc nato yada isvec finlandiya dan önce üye edilmeli üye edilmiyorsa isvec finlandiyada üye edilmemeli arap ülkelerine kktc tanimalari icin teklif olmadi baski yapilmali
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin inşallah rabbim tez zamanda kırım güneyazarbaycan türkleri. Kerkük tütkleri de katılır inşallah
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben böyle önüne Kuzey getirilmesinden hoşlanmıyorum , Nedir ki bu direkt Makedonya , direkt Kıbrıs Türk Cumhuriyeti diyeceksin , dünya alem haddini bilsin .
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Hahhhh ABD ve Yunanistan'a KAPAKKK OLSUNNNN...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor