Fondaş İsmail Saymaz, İmamoğlu'nu övmek isterken kendisini kaybetti

Muhalif gazeteci olarak konumlandırılan İsmail Saymaz, İBB kaynaklarıyla fonlanan Halk TV'de YSK üyelerine hakaret eden Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olması için akla hayale sığmayacak övgülerde bulundu.

GİRİŞ 11.11.2022 20:49 GÜNCELLEME 12.11.2022 00:20
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

İsmail Saymaz, İmamoğlu için, "Erdoğan karşısındaki en güçlü cumhurbaşkanı adaylarından biri" kelimelerini kullanarak saniyeler içerisinde kendisiyle çelişti.

İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığında en güçlü isim olduğunu iddia etmesinden saniyeler sonrasında belediye başkanlığı görevinde kalmasını isteyerek kendisiyle çelişen fondaş Saymaz akıl sınırlarını zorladı.

Fondaş Saymaz'ın açıklamaları şöyle:

"Erdoğan karşısındaki en güçlü cumhurbaşkanı adaylarından birinin siyasi yolculuğunu kesmektir. Bu siyasi dava teper. Biz istiyoruz ki, İmamoğlu İstanbul'u yönetsin. Belediye başkanlığı koltuğunda otursun. Onlar istiyorlar ki cumhurbaşkanı olsun. Bu kararla o kapıyı açacaklar."

VASAT ALTINDA KALAN İMAMOĞLU, ANKETLERDE KILIÇDAROĞLU'NUN BİLE GERİSİNDE

3.5 yıllık İBB Başkanlığında proje üretemeyen, yerel seçimler öncesindeki vaatlerinin sadece yüzde 6'sını gerçekleştiren İmamoğlu tatil ve kısır polemiklerle iyice yıpranmış ve son anketlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile terörden tutuklu HDP'li Selahattin Demirtaş'ın bile gerisine düşmüştü.

Davutoğlu'ndan İmamoğlu'na ziyaretDavutoğlu'ndan İmamoğlu'na ziyaret

İMAMOĞLU'NUN HAKARETİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 4 Kasım 2019’daki "31 Mart seçimini iptal ettirenler ahmaktır" hakareti nedeniyle İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı iddianame hazırladı.

Cumhuriyet savcısı, Ekrem İmamoğlu'nun "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret" suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılmasını talep etti. Mütalaada, İmamoğlu hakkında 'siyasi yasak' anlamına gelen Türk Ceza Kanunu'ndaki (TCK) 53. maddenin uygulanması da talep edildi.

Akşener'in desteklemekten vazgeçtiği İmamoğlu'ndan adaylık açıklamasıAkşener'in desteklemekten vazgeçtiği İmamoğlu'ndan adaylık açıklaması

BUGÜNKÜ DAVA DURUŞMASINDAN YANSIYANLAR

YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davasına bugün devam edildi. 31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinden sonra YKS üyelerine hakaret suçlamasıyla yargılanacak İmamoğlu davasında savcı mütalaasını tekrarladı ve İmamoğlu hakkında 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talep etti. Öte yandan dava 14 Aralık'a ertelendi. Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki dava 14 Aralık'a ertelendi.

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 54
  • Gurbet 1 yıl önce Şikayet Et
    İsmail, İsmail , sana bakınca paşinyanı görüyorum çok benziyorsunuz birbirinize.
    Cevapla
  • Hınç 1 yıl önce Şikayet Et
    Satılmış gazeteciler yalakalıkta bir numara
    Cevapla
  • Boşnak 1 yıl önce Şikayet Et
    İ.saymaz,sayamıyor işte,,11.cehape yenilgisinin mimari ve planlamacisi,i.saymaz yakında seçim meydanlarında.
    Cevapla
  • Milli ve yerli 1 yıl önce Şikayet Et
    Gazeteci bozuntuları yalakalıkta bir numaralar
    Cevapla
  • Literal 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekodan daha büyük bir balon yoktur hidrojen balonudur hem hafiftir hem patlayıcı, ipine tutunanlar bilsin ki yüksekten çakılacaklar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İşte Cem Garipoğlu’nun koğuşundaki son görüntüleri
Kolombiya'dan peş peşe adımlar! İsrail'i çıldırtacak