Mustafa Sarıgül'den dikkat çeken Togg açıklaması: Okumuş cahillere söylüyorum!

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Sarıgül, "Togg'a gittiğim içim bazı okumuş cahiller çok eleştirdiler. Ben bu okumuş cahillere şunu söylüyorum. Araştırdım baktım, Togg yerli, mülkiyet hakkı Türkiye'de." dedi.

GİRİŞ 13.11.2022 12:24 GÜNCELLEME 13.11.2022 13:55
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunumuyla ekranlara gelen Başkent Kulisi programının bu haftaki konuğu Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül.

Sarıgül, ‘Siyasetteki hedefleri neler? CHP’den neden ayrıldı? Bu CHP eski CHP değil mi? Herhangi bir ittifak içinde yer alacak mı? 2023 seçimlerinde neyi hedefliyor?’ sorularını yanıtladı.

"Togg'a gittiğim içim bazı okumuş cahiller çok eleştirdiler." diyen Sarıgül, "Ben bu okumuş cahillere şunu söylüyorum. Araştırdım, baktım. Togg yerli! Niye yerli. Çünkü mülkiyet hakkı Türk yatırımcılara ait. Türklere ait. Togg milli, çünkü bütün dünyada kime bayilik verilecekse Türkiye üzerinden verilecek. Efendim bazı zamanlar diyorlar ki Togg'un bazı parçaları dışardan geliyor. E güzel kardeşim. BMW'nin Mercedes'in parçaları gidin bakın ki Sakarya'da yapılıyor. Bursa'da yapılıyor." açıklamasında bulundu.

Mustafa Sarıgül'ün açıklamalarından öne çıkan noktalar şöyle:

"(Belediye Başkanlığı dönemi) İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'ndan daha yüksek bir oy aldık. HDP desteği yoktu, bizde. İYİ Parti desteği yoktu. Diğer partilerin desteği yoktu. Tek başımıza yüzde 41 oy aldık. Kime karşı aldık. O dönemde AK Parti'nin de en güçlü olduğu dönemdi, Kadir Topbaş'tı. Allah rahmet eylesin. Benim çok sevdiğim, saydığım. Mekanı cennet olsun, sevilen bir genel başkandı. Ona rağmen ben o dönemde CHP tarihinin en yüksek oyunu aldım. 

87'de SHP'den 30 yaşımda Türkiye'nin en genç milletvekili oldum. Sonra başkanlık divanı başkanı oldum. O dönem benim için son derece önemli. Geldim parlamentoya vallaha yemin törenine çıkacağım elim ayağım titriyor. Allah'ım ya Rabbim nasıl heyecanlıyım biliyor musunuz. Şimdi bakıyorum, bir tarafta yıllardan beri televizyonda gördüğüm, Süleyman Demirel, bir tarafta bakıyorsunuz ki sayın Özal... Rahmetli Özal başbakan, mekanı cennet olsun, Allah rahmet etsin. Öyle büyük bir heyecan vardı. Türkiye'nin en genç milletvekili olarak parlamentoya girdim. TBMM Başkanlık Divanı üyesi oldum. Mekanları cennet olsun.

SÜLEYMAN DEMİREL İLE ANISI

Bir gün kulisteyim, kulisten geçerken baktım ki: Koca Demirel orada oturuyor. Düşün ki: Demirel beş sefer başbakanlık yapmış. Hemen gittim, "Sayın başbakanım nasılsınız?, bir emriniz var mı?" dedim. "Siz kimsiniz dedi?" dedi, dedim ki, "Efendim ben, İstanbul milletvekiliyim, başkanlık divanı üyesiyim.", O genç milletvekili sensin değil mi? dedi. Evet efendim dedim, "Aferin evladım, sen nasıl geldin buraya, nasıl kazandın?" dedi. Efendim dedim, ön seçimde ben kazandım. 

Onunla hep dostluğum devam etti. Önemli nasihatler verdi bana.

SİYASETTEKİ HEDEFLERİ

Siyasi hedeflerimin hemen hemen tamamına ulaştım. Bir hedefim kaldı, ona ulaşmam lazım. Ona ulaştığımda da ülkeme çok önemli hizmetler sunacağıma inanıyorum.

Allah'ım izin verirse, ülkemizi yurttaşlarımızın takdiriyle yönetmek isterim. (Cumhurbaşkanı?) Daha çok Başbakan olmak istiyorum. Türkiye'de bakın iki siyasi sıfırdan geliyor. Bir tanesi sayın Cumhurbaşkanımız, bir tanesi Mustafa Sarıgül. Diğer siyasi parti genel başkanlarının arkasında çok fazla bir siyasi birikim yok.

CHP'DEN NEDEN AYRILDI?

Biz arkadaşlarımızla oturduk ve bir değerlendirme yaptık. Siyasetin çizgileri çok agresif oldu. Türkiye'de yeni bir üslup ve siyasete ihtiyaç var. Türkiye Değişim Partisi, sağın ve solun partisi değil. Bu kavramlar eskimiştir. Soğuk Savaş döneminde kalmıştır. Neden TDP'yi kurduk? Bu kavramları artık değiştirmemiz lazım. Sağı ve solu vicdan, merhamet  ve şefkat yolu olsun. Bizim çizgimiz Varan çizgisi olsun, diyoruz.

Bizim çizgimiz Fatih Sultan Mehmet'ler, Alp Arslan ve Atatürkler... Osmanlı'ya da sahip çıkalım Cumhuriyet'in değerlerine de sahip çıkıp geliştirilelim. 

Sağ ve sol kavramları yıpranmıştır. Biz ulusal birliğin bekçisiyiz. 

Geçmişimle gurur duyuyorum. Geçmişimle kalırsam geleceği iyi planlayamam. 

TİKTOK KULLANIMI

Alışılagelmiş bir siyasetçi değilim. Kendini beğenmiş caka satan bir siyasetçi değilim. Allah'ım beni kibirden uzak tutsun. O videolarda ülkemizin bir sorununa dikkat çekiyorum. Vermek istediğimiz mesajları geniş kitlelere daha iyi ulaştırıyoruz. 

Sosyal medyayı kullanmak maharettir. 

TOGG ZİYARETİ

Bazı okumuş cahiller bizi çok eleştirdiler. Bu okumuş cahiller bize çok şey yazdılar. Yine de Allah razı olsun. Ben diyorum ki incinsen de incitme, düşmanının bile insan olduğunu unutma. Ben bu okumuş cahiller şunu söylüyorum, dediler ki: Togg yerli değil, milli değil... Araştırdım, baktım. Togg yerli! Niye yerli. Çünkü mülkiyet hakkı Türk yatırımcılara ait. Türklere ait. Togg milli, çünkü bütün dünyada kime bayilik verilecekse Türkiye üzerinden verilecek. Efendim bazı zamanlar diyorlar ki Togg'un bazı parçaları dışardan geliyor. E güzel kardeşim. BMW'nin Mercedes'in parçaları gidin bakın ki Sakarya'da yapılıyor. Bursa'da yapılıyor. 

TDP'nin ekonomik modeli, ekonomik milliyetçilik. Togg bizim ekonomik milliyetçilik anlayışımıza son derece uygun bir model. 

Togg, Türkiye'nin en önemli markasıdır. İnşallah Togg'ların sayısı çoğalır. Yarın öbür gün jipini de kamyonunu da öbürlerini de üretmeyi Allah'ım bizim iktidarımıza kısmet etsin. Şöyle düşünün, biz TDP olarak er geç iktidar olacağız. Ama çok değil, yüzde yüz. Bak yaz buraya, söylüyorum. Çünkü Türkiye'nin partisi biziz. Diğerleri konuşacaklar konuştular, onları herkes dinledi. Bagajı en güçlü olan bagajı en temiz olan parti, Türkiye Değişim Partisi. 

CHP'DEN BAGAJI DOLU OLDUĞU İÇİN Mİ AYRILDI?

Ben diğer farklı partilerden ayrılanlar gibi geçmişte emek verdiğim partimle ilgili hiçbir kelime asla söylemem. CHP ile düşünce ayrılığımız var. O düşünce ayrılığımız da şu: Ben daha çok toplumun her kesimini kucaklamak istiyorum. Örfüme, töreme, geleneklerime bağlı olmak istiyorum. Ben diyorum ki: Başı açık kardeşim de bizim, başı kapalı kardeşim de bizim. Ben diyorum ki: Camilerimiz de bizim, Cem Evleri'mizde bizim. Biz diyoruz ki: Muharrem ayı da bizim, Ramazan ayı da bizim. Çok katı kavgacı bir üslubun Türkiye'ye bir faydası yok.

Aslında bizim burada yaptığımız ne biliyor musunuz? Erbakan hocamızın milli manevi duyguları, Bülent Ecevit'in devlet adamlığı, nezaketi, zerafeti, rahmetli Özal'ın pratik çözümleri. Yani bürokrasiyi aşan pratik çözümleri, Süleyman Demirel'in esnafa, köylüye yakınlığı... Biz bu eğilimlerin birleşkesiyiz. 

"TERÖRÜ BİTİRECEĞİZ"

TDP, terörü bitirecek bir siyasi parti. Baktım araştırdım. Arkadaşlarımız bunu araştırıyorlar. Teröristin silahı nereden geliyor? Türkiye'de Kürt yurttaşlarımız ve Türk yurttaşlarımız kardeştir, kalleş olan ABD'dir. ABD'yi çözmeden oradaki terörü çözmeyiz. Bu güne kadar ABD'nin yaptığı bu ikili oynamayı bu güne kadar hangi muhalefet partisi çıktı ve dedi ki: Türk kardeşlerim ve Kürt kardeşlerim kardeştir, kalleş olan ABD'dir! Bunu söyleyen parti TDP. 

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYI

Meral hanıma saygımız sevgimiz hürmetimiz sonsuz ama Meral hanım bunu bizden sonra söyledi. Demirel'in dediği gibi GAP'ı biz kimseye kaptırmayız. Başbaklanlık önce bizim söylediğimiz şeydir. Hedefim 'Başbakan' olmak, onu çok arzu ediyorum. Nedeni şu: Türkiye Değişim Partimizin kadroları bilgili becerikli, yetenekli. Türkiye'nin siyasal, sosyal ve ekonomik konularına, örfümüze, geleneklerimize, töremize son derece bağlı kadrolar var. Bizde siyasette uzun yıllar emek harcamış arkadaşlarımız var. Yeni arkadaşlarımız var. Bir de bürokraside uzun yıllar çalışmış arkadaşlarımız var. Bizim kadrolarımız ülkeyi yönetmeye açık.

Ve biz Türkiye'de ilk defa, Tony Blair'in yaptığı bir uygulamayı yaptık. Biz gölge bakanlarımızı açıklamaya başladık. Mesela diğer muhalefet partileri gölge bakanlarını açıklamadılar. 

Bu tek kişilik bir oyun değil. Muhalefetin görevi iktidara hazırlanmak. Biz başkanlık sisteminin çok zor bir sistem olduğunu, Cumhurbaşkanını da yorduğunu görüyoruz. Baktığınızda kararlar hızlı alınıyor ancak biz istiyoruz ki eski sistemin güçlenmesini istiyoruz. Cumhurbaşkanı tarafsız olsun.

TDP olarak hayırlı işlerin yanındayız. Cumhurbaşkanlığı siteminin tekrar revize edilmesi gerekiyor.

6'LI MASA AÇIKLAMASI

Siyasette diplomasi son derece önemli. Kurmaylar önce görüşsün, her şey olgunlaştıktan sonra çıksın. Cumhurbaşkanlığı adayını kamuoyuna sunması lazım.

Güney Doğu'da Ahmet Davutoğlu'nun da ağırlığını görüyorum. Sık sık karşılaşıyoruz.

Önümüzdeki günlerde demokratik parlamenter sisteme geçilebilir.

Esnaf Bakanlığı kurulması gerekiyor. Engelliler Bakanlığı kurulması lazım. Af talebimiz var. Sözleşmeli başçavuş olmaz, sözleşmeli savunma olmaz. Kadroya alınmaları gerekiyor. Askerliğini yapan evlatlar, paralı askerler var. Bu 6 aylık sürede sosyal güvenlik primlerinin mutlaka ödenmesi gerekiyor.

CUMHURBAŞKANI ADAYI TAHMİNİ

Valla bu konuda köprünün altından çok sular geçer, çok daha erken, çok daha isimler gündeme gelir. Çok daha farklı bilinmeyen isimlerde gündeme gelir. Siyasette her zaman iki iki dört etmez. Önemli olan o iki ikiyi dört yapabilmektir. Masa konusunda da perde arkası görüşmeler yapılsın, kadrolar belli olsun. Masada yemek biraz soğudu.

Yılbaşından önce açıklanması gerekiyor. Yıpranacak aday olur mu? Kolay değil. Türkiye daha demokratik olgunluğa gelmedi. 

(Parçalı görüntü) Farklı görüşten insanlar mutlaka bir araya gelmeli. 

Bizim sevdamız Türkiye sevdası. Önce devletimizdir, sonra partimizdir. 

Mehmet Acet'ten çarpıcı İmamoğlu sözleri! Putin örneği verdiMehmet Acet'ten çarpıcı İmamoğlu sözleri! Putin örneği verdi

Numan Kurtulmuş Başkent Kulisi’nde soruları yanıtlayacak Numan Kurtulmuş Başkent Kulisi’nde soruları yanıtlayacak

Mehmet Acet yazdı: Büyük işler neden şimdi yapılabilir hale geldi?Mehmet Acet yazdı: Büyük işler neden şimdi yapılabilir hale geldi?

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 68
  • Enişte 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP biletini kesti sen kendi derdinle ilgilen,istersen Akp gir sana yakışır
    Cevapla
  • Yusuf akar 1 yıl önce Şikayet Et
    Parlementerle 100 yıllar kaybettik neyin parlementeri ,gerçekler hizmetlerle gösterilir atılan yalanlarla değil
    Cevapla
  • Kadikoylu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ailece oyumuz sayın Mustafa Sarıgül e
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    parlamenter sistem bu ülkeye darbelerden başka ne kazandırdı,halâ parlamenter sistem de bu ısrar. Gerçekleri görün artık yeter.
    Cevapla
  • mccc 1 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa Sarıgül ve Muharrem İnce gerektiği zaman hükümeti alkışlayan memleketini seven liderler bence.Her şeye muhalefet olmayan gerektiğinde vatan millet için bir olan liderlere çok ihtiyacımız var.
    Cevapla
  • Muhammed çam 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardeşim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!