İstiklal Caddesi'nde korkunç patlama: Siyasilerden ilk mesaj

İstiklal Caddesi'nde henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonrası siyasilerden ilk mesajlar geldi. İletişim Başkanı Altun, dezenformasyon uyarısında bulundu.

GİRİŞ 13.11.2022 17:50 GÜNCELLEME 13.11.2022 18:23
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimiz, İstiklal Caddesi'ndeki olayın faillerinin hak ettikleri şekilde cezalandırılacağından emin olsunlar. Patlamada 6 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi yaralandı." açıklamasında bulundu.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'DAN DEZENFORMASYON UYARISI

İletişim Başkanı Altun, "Bugün İstanbul Beyoğlu ilçesinde meydana gelen patlamayla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığının  13.11.2022 tarih ve 04181 sayılı yazısı ile yayın yasağı getirilmiştir.

Yayın yasağının amacı toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlara mani olmaktır.

Yaşanan olayla ilgili olarak devletimizin tüm kurum ve kuruluşları hızlı, titiz ve etkin bir şekilde soruşturma yürütmektedir.

Bu süreçte medya kuruluşlarını sorumlu olmaya, sosyal medya kaynaklı dezenformatif içeriklere itibar etmemeye, ilgili kamu otoritelerinin açıklamalarını esas almaya davet ediyoruz." açıklamasında bulundu.

SİYASİLERDEN İLK MESAJLAR

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, "İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Can kaybının artmaması için Allah’a dua ediyorum." açıklamasında bulundu.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Milletimize, İstanbul'a geçmiş olsun. İnşallah can kaybı olmaz. Yaralılara acil şifa diliyorum." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun…" mesajını yayımladı. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Başımız Sağ Olsun. İstanbul İstiklal Caddesi'nde yaşanan patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana geldiğini ve can kayıplarının olduğunu üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz. Başımız sağ olsun…" paylaşımında bulundu.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Çok üzgünüm. Can kaybının artmamasını umut ediyorum." mesajını yayımladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Zafer Özdağ, "Taksim'deki İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Patlama sebebiyle Anadolu yakasındaki programımı iptal ederek, olayın olduğu bölgeye doğru yola çıktım." dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, "İstiklal Caddesi'ndeki patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, sevenlerine ve tüm milletimize sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun Taksim." dedi.

 

 

İstiklal Caddesi'nde patlama! Vali Yerlikaya: Can kaybı ve yaralılarımız varİstiklal Caddesi'nde patlama! Vali Yerlikaya: Can kaybı ve yaralılarımız var

İstiklal Caddesi'nde patlama: Olay yerinden ilk görüntülerİstiklal Caddesi'nde patlama: Olay yerinden ilk görüntüler

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 21
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat edin zilletin ortaklarının taziye sinde sanki orada kazaen olmuş bir patlama sonucu olmuş bir durum gibi patlamayı yapan sürtük terörist ve teröre tek bir lanet yok.
    Cevapla
  • Tehluke 1 yıl önce Şikayet Et
    Altılı mada bakın sizin eseriniz giden canlar umurunuzda deyil gayeniz kaos.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hdp'liler sevinmiştir mutluluk Sevinç çığlıklara atıyorlardır şimdi kansızlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    samimi değilsiniz 6 lı masadakiler bunları yapanları tutanları masa altında tutuyorsunuz hainler
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Teröre lanet olsun, ülkemize geçmiş olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!