Altılı masayı Akşener dağıtacak!

Anadolu Yayıncılar Derneği'nin (AYD) düzenlediği Anadolu Buluşmaları programına katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 14.11.2022 13:14 GÜNCELLEME 14.11.2022 16:39
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Anadolu Buluşmaları’nın kahvaltı programına katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet'in de olduğu gazete ve televizyonların Ankara temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

Karakaya, İstanbul’da yaşanan bombalı saldırının Türkiye’yi hedeflerinden vazgeçirme amacında olduğunu ifade ederken, 6’lı masaya ilişkin ise “Meral Hanım 6’lı masaya bir iyilik yapacak ve masayı dağıtacak” dedi. 

Son Dakika: Altılı masa tekrar toplandı!Son Dakika: Altılı masa tekrar toplandı!

TÜRKİYE’Yİ DURDURMAYA YÖNELİK

İstanbul Taksim’deki bombalı terör saldırısını değerlendiren MHP’li Karakaya, “Türkiye’deki zaman zaman terörle ilgili saldırılara alışığız. Kabul ettiğimiz anlamına gelmiyor ama terörden en çok muzdarip olan, bunun en çok bedelini ödeyen ülke ve millet Türkiye ve Türk milleti. Zaten Türkiye’de bir şeylerin önüne geçmek, dolayısıyla bir şeyleri engellemek önemli bir amaçtı. Nihai hedefleri farklı olabilir ama amaçları belli. Şimdi bu yapılan son saldırıdan başka bir şey beklemek mümkün değil. Özellikle Türkiye 2023 seçimlerine giderken hakikaten burada huzur içerisinde her ne kadar siyasi çekişmeler farklı alanlarda tartışılırsa huzurlu bir ortamın olduğu bir gerçek. Ben bu terör saldırısıyla bu huzurun bozulacağına inanmıyorum ama bunun da bir amacı bir hedefi var. Türkiye’yi uluslararası arenada gösterdiği başarılar, elbette birçok kişiyi, kesimi rahatsız ediyor. Uluslararası arenanın bazılarının kıskançlıkla, bazılarının gıptayla baktıkları, Rusya-Ukrayna savaşındaki Türkiye’nin Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aldığı rol. Türkiye’nin özellikle son dönemde küresel düzeydeki gücü, etkisi, etkinliği çok net bir şekilde anlaşılıyor. Bunu biz değil dış devletlerin milletvekilleri birebir görüşmelerde söylüyor. Özellikle o son dönemdeki tahıl koridoru anlaşması, dünyadaki çok ciddi gıda krizini engelledi. Hatta bunu da bir şekilde küçümsemeye çalışanlar oldu” şeklinde konuştu. 

6’LI MASA DAĞILACAK

6’lı masaya ilişkin konuşan Karakaya, “Meral Hanım, 6’lı masaya bir iyilik yapacak. 6’lı masa Kemal bey tarafından önerildi. Peki Kemal Bey 6’lı masayı önerip, etrafına ittifak içindekileri oturttuğunda kafasında kendisinin aday olma düşüncesi var mıydı? Vardı.  Aslında 6’lı masaya kendi adaylığını kabul ettirmek için kurdu. 6’lı masanın bu anlamda nicelik olarak kendinden sonraki büyüğü Meral hanımdı. İkisi birlikte öyle bir işe karar verip, böyle bir şey oluşturularsa diğerlerinin de buna katılacağını, katılmasalar da çok önemli bir eksiğin olmayacağını düşünüyordur. Çünkü Meral Hanımın da Sayın Kılıçdaroğlu’nun ilişkileri, birbirlerine olan o destek konusu Meral Akşener daha Mhp den ayrılmadan başlamıştı. Meral Akşener’in  MHP’deki başkanlık yarışına girdiğinde CHP’liler Türkiye’nin her tarafında destek verdiler. Şimdi Kılıçdaroğlu’da, ‘Meral Hanıma o kadar iyilik yaptık, adaylık konusuna ses çıkarmaz’ düşüncesinde. Meral Akşener de başbakan olacağım diyerek kenara çekildi ve belediye başkanlarını dürtmeye başladı. Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener’e güvenerek 6’lı masayı kurdu ve buradan bir adaylık yani ‘dağılıklık yok, istişare ettik, benim adaylığım üzerinde anlaştık’ diyecekti ama bu olmadı. Daha önce de dedim Meral Akşener 6’lı masaya bir iyilik yapacak ve masayı dağıtacak. Meral Hanım İçerde. Zaten 6’lı masayı bir arada tutan, Erdoğan düşmanlığı. Tek ortak noktaları var. Cumhurbaşkanını devirmek” ifadelerini kullandı.

AKŞENER, YAVAŞ İLE İMAMOĞLU’NU BÜNYESİNE ALMA HEDEFİNDE!

Karakaya, şöyle devam etti;

“Meral Hanım Cumhurbaşkanlığından vazgeçti. Millet İttifakı’nın 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı seçilemeyeceğinin farkında, aslında masanın hepsi farkında. O yüzden aday üzerinde fazla durmuyor. Meral Akşener gelecekle ilgili Mansur Yavaş ya da Ekrem İmamoğlu’nu ileride kendi bünyesine alabileceği, birilerini parlatma ya da CHP’yi burada ikinci parti olmaktan çıkarma”

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 43
  • emre1907 1 yıl önce Şikayet Et
    Koca bir hayel, altili masa demek pkknin tekrar diriltilmesi demektir. Bu memleketini seven hic kimse razi olmaz. Oyle ikdidar ozlemleri varsa chp iyi parti oylarini yukseltsin,pkknin destegine goz yummasin hakederek gelebiliyorsalar gelsinler, calismalari yok projeleri yok secildikleri belediyeler tel tel dokuluyor icraatlari yok tam bir miskinler toplulugu....
    Cevapla
  • Nurhan Bozkoyunlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Hay allah bende AKŞENER İ ,NİHAYET KAPRİSİ bırakıp, siyaset hırsını getirilerini,bırakıp ülkesini uçurumun kenarından çekip kurtaracak yurtsever ,sağcılığı,solculuğu,türkcülüğü,kürtcülüğü,pkk yı herbir v olmuşu,olacağı ,geleceği bırakıp,soğan ekmeği bizimle paylaşacak,ferasetli bir lider olarak tahayyül ediyordum(ediyormuşum)ya kardeşim bırakın şu hizipciliği,o culuğu,buculuğu yalvarıyorum size bırakın kişisel ,partisel ,çıkarcılığı kurtarın bizi lütfen lütfen lütfen,gelecekte ki parti çıkarlarınızı bırakup vatan çıkarlarını hesap edin
    Cevapla
  • selim 1 yıl önce Şikayet Et
    abd ye gitti maden ocağı patladı ingiltereye gitti taksimde patlama bunların hepsinin haberi var çünkü abd bağlı vatan haini bunlar bu soysuzların hepsi vatan hainidir
    Cevapla
  • Ya hadi 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay be büyük resmi gördün helal. Sınır güvenliği sağlansın önce ondan sonra böyle komplo teorisi üretirsin. Vatan haini ilan etmek kolay.
    Cevapla
  • Mevlüt 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu masayı akşener dagıtır dogru biz halk olarak akıllanmıyoruz akşener zaten dönek biri medet umanlaraAllah akıl versin
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hepsi terörcü güven olmaz bunlara taksimde asmak lazım bunları
    Cevapla
  • Erhan Abacı 1 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi , hak , hukuk, anayasa... bunlara uzak olduğunuz çok belli oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!