6'lı masanın Taksim saldırısı açıklaması gündem oldu

Beyoğlu Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen bombalı terör eyleminin ardından 6'lı masadan ortak bir açıklama yapıldı.

GİRİŞ 14.11.2022 14:33 GÜNCELLEME 14.11.2022 15:46
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

DEVA Partisi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 6'lı masa toplantısının ardından Taksim'deki terör olayıyla ilgili bir ortak açıklama metni yayımlandı.

ORTAK AÇIKLAMA

Toplantıda dün İstanbul Taksim'de İstiklal Caddesi'nde yaşanan bombalı saldırısı ilk gündem maddesi olarak ele alındı. Toplantı devam ederken "Teröre geçit vermeyeceğiz" başlığıyla ortak açıklama yapılarak şunlar kaydedildi:

"Dün (13 Kasım 2022) İstanbul Taksim’de meydana gelen hain terör saldırısını toplantımızın öncelikli gündem maddesi olarak ele aldık. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Hayatını kaybedenlerin sayısının artmaması için dua ediyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Terörü, terör örgütlerini ve terörden medet umanları lanetliyoruz. Bizler, Türkiye’yi terör saldırılarıyla dizayn etmek isteyenlere karşı kararlı duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Terör örgütlerinin amaçlarına ulaşmalarına hiçbir koşulda müsaade etmeyeceğiz. Terörle mücadelenin hukuk devletinin en öncelikli görevlerinden birisi olduğu inancındayız. Bu mücadele sonuç alana dek sürdürülmelidir. Bizler sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve kararlıyız. Milletimizin barış, huzur ve güven ortamında yaşaması hepimizin elindedir. Ülkemizin yarınlarını demokratik bir hukuk devletinde güvenle kuracağız. Bütün zorlukları hep birlikte aşacağız." 

PKK KELİMESİ AÇIKLAMADA YER ALMADI TEPKİLER YÜKSELDİ

6'lı masanın yaptığı ortak açıklamada saldırının faili olan PKK terör örgütünün adının geçirilmemesi ise dikkatlerden kaçmadı. Sosyal medyada söz konusu açıklamaya yönelik tepkiler yükseldi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 91
  • Bozkırlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Lanet olsun nekadar terör örgğtü varsa allah yar ve yardımcımız olsun var olsun cumhur ittifakı
    Cevapla
  • Selami 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk mileti halen uyuyo Allah'tan korkun uvacik çocuk öldu bunlara nasıl oy vereceksiniz vicdanınız sizlamadan sizin ayle izde ola bilirdi PKK 6 hayinlere oy vermeyin Allah sorar
    Cevapla
  • gazanfer 1 yıl önce Şikayet Et
    pkk fetö LgbT ortak seçime girip te timsah gözyaşı döken hainleri kahreyle ya Rab, deyince hemen şimdi bunlar üzerine alınacak. yarası kimin var, kimin altı pis herkes biliyor..
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Mecburiyetten yapilan ici bos bir aciklama. Teror orgutunun adini metne koymaniza ney engel oluyor? Korktunuz mu? Pkk ve destekcilerinden gelen tepkilerden mi cekindiniz? Korkmayin siz teror ve destekcileri karsisinda dik durun yeterki bu millet size sahop cikar. Demirtasa ozgurluk diyenler pkk yi nasil kinatacak? Daha teror orgutunun adini zikretmekten kacinanlarin basta ulkenin milli guvenligini nadil saglayacak?
    Cevapla
  • Ahmet Karadeniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Tek bir lafım var size altılı ganyancılar Allah sizlere fırsat vermesin inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü