Fatih Portakal'dan skandal Taksim paylaşımı! Tepkiler gecikmedi

Terör olayları sırasında yapılan iftiralar, algılar ve oluşturulan panik havalarının engellenmesi adına BTK tarafından uygulanan internet erişim kısıtlaması Fatih Portakal'ın zoruna gitti.

GİRİŞ 14.11.2022 16:15 GÜNCELLEME 14.11.2022 17:35
Bu Habere 319 Yorum Yapılmış

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)'nun Taksim İstiklal Caddesi'nde PKK'lı teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırının ardından internet erişimini kısıtlaması Portakal'da rahatsızlık yarattı.

HEDEF MANİPÜLASYONUN ENGELLENMESİ VE DOĞRU BİLGİ AKTARIMI

Geçmiş dönemde olduğu gibi Türkiye'ye yönelik gerçekleştirilen menfur saldırıların ardından sosyal medya teröristleri ve algı operasyonu yapmak isteyenlerin engellenebilmesi adına devlet tarafından çeşitli önlemler alınıyor. Bu alınan önlemlerle birlikte doğru bilgiyi vatandaşa aktarabilme adına devlet kurumları açıklamaları gerçekleştiriyor. 

FATİH PORTAKAL İDRAK EDEMEDİ

Gezi olayları ve çukur eylemleri de dahil olmak üzere Türkiye'ye karşı gerçekleştirilen terör eylemlerinin olduğu dönemde sosyal medyada yapılan algı operasyonu, yalan ve montaj görüntülerle vatandaşın yanlış bilgilendirilme örnekleri doğrultusunda Beyoğlu Taksim'deki son saldırının ardından BTK internet erişimini kısıtladı. Bu kısıtlamanın nedenini algılayamayan ya da algılamak istemeyen Fatih Portakal ise durumu manipüle etmek adına sosyal medyadan bir paylaşımda bulundu.

Portakal, "Ülkede terör saldırısı oluyor. İnsanlar katlediliyor. Resmi açıklama dışında hiçbir şey söylenemiyor, konuşulamıyor. Özetle “resmi açıklama ne ise doğru odur” denmek istiyor." sözleriyle bir paylaşımda bulundu. 

Milletin algı operasyonlarına kurban edilmemesi adına atılan bu adımı algı operasyonuna çeviren Portakal, devletin sözlerinin güvenilir olmadığını ima etti.

Taksim İstiklal Caddesi'ndeki alçak teröristlerin yakalanma anlarıTaksim İstiklal Caddesi'ndeki alçak teröristlerin yakalanma anları

İlber Ortaylı'dan Taksim açıklaması: Bunu öğrenmeliyizİlber Ortaylı'dan Taksim açıklaması: Bunu öğrenmeliyiz

6'lı masanın Taksim saldırısı açıklaması gündem oldu6'lı masanın Taksim saldırısı açıklaması gündem oldu

PORTAKAL'A TEPKİLER

Skandal paylaşımın altına ise Fatih Portakal'a vatandaşlardan çok sert tepki geldi. İşte o tepkilerden bazıları:

- Tabii siz resmî açıklama dışında atılan iftiralar, yapılan algılar, oluşan panik havaları ve fırsatçılık ile daha çok ilgilendiğiniz için size yetersiz geliyor.

- Resmi açıklama dışında ne açıklanmasını bekliyorsunuz? 6 kişi vefat etmişken 200 kişi ölmüş diye yalan haber yapamadığınız için mı rahatsızlığınız?

- Fatih Portakal yayin yasagi gayet normal olayin aydinlanmasi icin gerekli bir durum.

- Resmi açıklama dışında ne söylenmesini istiyorsun? Ağzı olan konuşsun ortalık karışsın ne güzel değil mi?

- Resmi olmayana nasıl güveneceğiz?

- E öyle tabi, ne olacaktı her kafadan bir ses mi çıkacaktı yalan yanlış?

KAYNAK: HABER7
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 319
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın portakal, internet yasakları ayarını bozmuş gibi, bozulmadan düzelmez, düzeleceksiniz.
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    fatihciğim senin varlığın toplumu zaten yeteri kadar tetirkin ve gerginlik oluşturuyor fazlası bizim sinirlere dokunuyor, sen mutlu olacaksın diye şansını zorlama bizde insanız,herşey bir yere kadar...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ucuz adam
    Cevapla
  • N.T 1 yıl önce Şikayet Et
    fitnenin başı portakal (Fitne uykudadır uyandırana Allah lanet etsin)
    Cevapla
  • Şems 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhalif kanadın spiker ve yorumcularının tam teşekküllü devlet hastanelerinden beyin sağlıkları normaldir raporu almaları gerekir. Muhalefetiz diye olaylar bu kadar çarpıtılmaz. Ben de muhalifim ama sizin gibi düşünmüyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"