Aday gösterilmeyen Kılıçdaroğlu'nun yeni Altılı Masa formülü: Liderlerin hepsi Külliye'ye

Adaylığına ittifak ortaklarının yeşil ışık yakmadığı CHP lideri Kılıçdaroğlu, yeni formülünü masaya sunarak son kozunu oynadı. Buna göre Altılı Masadaki her lider "Cumhurbaşkanı Yardımcısı" olacak, her partiye 1 bakanlık verilecek.

Aday gösterilmeyen Kılıçdaroğlu'nun yeni Altılı Masa formülü: Liderlerin hepsi Külliye'ye
Aday gösterilmeyen Kılıçdaroğlu'nun yeni Altılı Masa formülü: Liderlerin hepsi Külliye'ye
GİRİŞ 17.11.2022 10:10 GÜNCELLEME 17.11.2022 12:24
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Cumhur İktidarını devirmek için bir araya gelen 6+1 partili Millet İttifakı hala cumhurbaşkanı adayını belirleyemiyor ancak formül üstüne formül üretiyor.

KILIÇDAROĞLU SON KOZUNU OYNADI

Altılı masanın son toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni bir öneriyle geldiği iddia edildi. Kılıçdaroğlu'nun tavsiyesine göre Altılı masadan ortak bir Cumhurbaşkanı adayı belirlenmesi durumunda diğer liderlerin "Cumhurbaşkanı Yardımcısı" olması öngörülüyor.

Gazeteduvar'ın haberine göre; CHP, mevcut kanuni durumun Cumhurbaşkanı'na yetki devri imkânı vermesi dolayısıyla bu sistemin “ortak yönetim”in hukuki alt yapısı açısından daha doğru olacağı değerlendirmesini yapıyor. Bir diğer öneri iddiasına göre liderler arasında Meclis’te yer almayı tercih eden siyasetçi olursa bu durumda bazı kararların ve atamaların istişare ile alınmasını sağlayan bir “Danışma Kurulu” oluşturulabilir.

1 YARDIMCILIK, 1 BAKAN

Geçiş sürecindeki yol haritasında Kabine’nin nasıl oluşacağı da bir gündem maddesi. Altılı Masa’nın ortak yönetim anlayışı doğrultusunda her partinin bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile bir bakanı belirleyebileceği konuşuluyor. Sayısının artırılması beklenen diğer bakanların ise Altılı Masa’daki partilerin Meclis seçiminde aldığı oylara göre dağıtılabileceği öne sürülen iddialar arasında.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 26
  • KürŞAD 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayal olan CB makamına,hayal olan CB başkan yrd.lığı ve birer bakanlık!Biri çimdik atsın kâbus görüyor.Çimdik 23 haziran 22 de...
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsun hdpkk ve işbirlikçileri.
    Cevapla
  • Hamza talha gezgin 1 yıl önce Şikayet Et
    Aralarında seçim yapamıyorlar seçime gidelım diyolar..hababam ittigaki..
    Cevapla
  • Bülent 1 yıl önce Şikayet Et
    Önceden koalisyonlar pazarlıkları seçimden sonra yapılıyordu bunlar seçilmeden yapmaya çalışıyorlar birde beceremiyorlar ALLAH muhafaza etsin birde seçimi kazansalar bir sonraki seçime kadar hükümet kuramaz sonrada yine reisi suçlarlar
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Hdp ye hangi bakanlığı verecekler acaba
    Cevapla
  • Furkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hem iç işleri, hemde milli savunma verilir heralde .
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İç işlerini versinler..:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den Türkiye'ye misilleme: Erdoğan'ın görev süresi dolana kadar...
Ahmet Türk'ün belediye başkanlığı düşecek mi?