Akşener: Kadın konusunda başarısız oldum

İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Yüzde 25 kadın kotamız var, milletvekilliği konusunda maalesef başarısız oldum" dedi.

GİRİŞ 17.11.2022 13:34 GÜNCELLEME 17.11.2022 16:28
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir'de Girişimci İş Kadınları Federasyonu (GİFED) üyeleri ile bir araya geldi.

Akşener, kentte bir otelde düzenlenen programda, kadınlarla bir araya gelmenin sorumluluk olduğunu söyledi.

İYİ Parti'nin 2017 yılında kurulduğunu, yeni bir parti olmalarına rağmen ilk seçimden sonra devletten 37 milyon lira aldıklarını hatırlatan Akşener, "Bu bir mucizedir, bunu başardık. Başarmamıza vesile olan seçmenimiz ve arkadaşlarımıza teşekkür ederim." dedi.

"KADIN KONUSUNDA BAŞARISIZ OLDUM"

Türkiye'nin en iyi "siyasi kafa avcısı" olduğunu savunan Akşener, "Bütün bunlar başarı öyküsü ama çok başarısız olduğum bir yer var. Ben kadın konusunda başarısız oldum. Kadın seçtirme konusunda başarısız oldum. Yüzde 25 kadın kotamız var. Bütün birimlerimizde yüzde 25 kadın kotasına uyuldu ama milletvekilliği konusunda maalesef başarısız oldum. Bunu bu defa çözeceğiz. Biz öğrenen bir organizasyonuz. Örneğin Uşak'ta genç bir kadını aday gösterdik birinci sırada. 'Ben dururken onu nasıl aday gösterirsin' diyen erkekler bir dayanışma gösterdiler. Kız gitti." ifadelerini kullandı.

Akşener, ilk kez siyasete atılan kadınlar için finansal kaynak ayrılmasından yana olduklarını söyledi.

İş kadınlarının yaşadıkları problemleri konuşmak üzere toplandıklarını vurgulayan Akşener, "Bu davetin bizim için çok önemli olduğunu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Kadın ilerlerken çok tuhaf bir zihniyetle karşı karşıya olduğumuzu bilmenizde fayda var. Türkiye'nin ayrışma noktalarının çok öne çıktığı, farklılıkların çok çizildiği, buna karşılık müştereklerin unutulduğu bir dünya düzeninde yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

GİFED Başkanı Huriye Serter de iş dünyasındaki kadınlar olarak siyasette sorunlarını bilen, tüm kadınların gerek ekonomiye katılımında gerekse siyasette ve karar alma mekanizmalarında yer almalarında desteklenmesi gerektiğine inanan, kadınların kendi kararlarını verebilme özgürlüğüne sahip olarak yetişmelerini parti politikası olarak benimseyen liderler görmeyi istediklerini kaydetti.

Program, basına kapalı devam etti.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    teröristlerle kahvaltıda, vatan düşmanlarıyla işbirliğinde, şehitlere ve yakınlarına küfürde vs vs çok başarılısın. eyyamda , tiyatroda , partilerarası geçişlerde , mv. transferinde çok başarılısın. ayrıca fetö seviciklikte de başarılısın. yani kendine haksızlık etme bu kadar başarı sana yeter.
    Cevapla
  • Kantura 1 yıl önce Şikayet Et
    Tiyatro da yalanda çok başarılısın. Şehit bacısına küfredenleri partinde barındırıyorsun ya kahrolasınız.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl oldun da başarısız oldun sen cok başarılıydın sen kadınlar ile erbakan hükümetini düşüren birisin nasul olur yaa
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Ali Birand'a " 50 kadınla Erbakan hükümetini düşürdüm " derken o yıllar güzel bir organizasyon kurmuştu demek ki. Sonrakı yıllar " Göreceksinizzzzz 15 Temmuzda işler değişecekkkk" derken bu konuyu ikinci plana atmış demekki..!!??
    Cevapla
  • Kut, ul amare 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi konuda Başarılı ki? Hdp den sabah akşam azar işitip sus pus olmak En başarılı olduğu tek konu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyada ilk 10'a girdiler! En güçlü ordu sıralamasında Türkiye sıralama atladı...
Fransız başkandan skandal Türkiye haritası paylaşımı