Tevfik Göksu'dan İmamoğlu'na zor soru: Çekilen krediler nerede?

İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 'Metro ihalesi için çekilen krediler nerede?' diye sordu.

GİRİŞ 17.11.2022 15:08 GÜNCELLEME 19.11.2022 12:08
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

CNN Türk canlı yayınına çıkan İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Ekrem İmamoğlu yönetiminde İBB'de başlayan metro hattı olmadığını söyledi. 

Göksu, İBB'nin AK Parti döneminde başlayan metro hatlarında 14 kilometre mesafe kat ettiğini açıkladı. 

Tevfik Göksu, İBB Başkanı İmamoğlu'na 'Metro ihalesi için çekilen krediler nerede?' diye sordu.

İMAMOĞLU'NA BEKLEDİĞİNDEN ÇOK DAHA FAZLA KAYNAK GÖNDERİLDİ

Göksu'nun CHP'li İmamoğlu'nu zora sokacak İBB'nin 2021 bütçesiyle ilgili açıklaması şöyle: 

"Demiş ki '2021 yılında bana merkezi bütçeden 20 milyar para gelecek.' 20 milyar öngörmüş değil mi? Engelleyen bir hükümet olsa ne olur? 18 gelmesi lazım 15 gelmesi lazım. Kaç gelmiş? 25. 6 milyar. Yüzde 28 öngörüsünden daha fazla. 20 milyarken 25.6 milyar gelmiş. Eğer bir iyi niyet olmasa, bir kötü niyet olsa, hükümet gece gündüz 'ben bu istanbul'u nasıl engellerim' diye bir kafa yormaya kalksa bunu kesecek çok kanal bulabilir. Şimdi burada bir tane kesinti emaresi bir tane işlem kaydı var mı? Yok."

İMAMOĞLU'NA DAVET

"Hangi kanalda istiyorsa tartışmaya hazırım" ifadeleriyle İmamoğlu'nu meydana çağıran Göksu’nun açıklamalarının devamı şöyle:

"'Engelleniyoruz' lafı çok bayatladı artık. Ben her konuşma yaptığım İBB Meclisi'nde, İBB Başkanı'nın yüzüne, CHP Meclis Üyelerinin yüzüne çıkıp soruyorum 'Sizi kim engelleyebilir?' Ben AK Parti'nin İstanbul'da en yüksek oyla seçilen belediye başkanıyım. Bana bir kuruş fazla gelip de size bir kuruş az geldi mi? Engellendiğini iddia eden bir İBB Başkanı varsa niye benim olduğum ortamda 'Ben engelleniyorum' demiyor. Niye demiyor? Ne zaman diyor bunu kendisinin bir tetikçi medya halkası var oraya konuşuyor onlar bunu dillendiriyorlar. Hangi konuda engellendiğini iddia ediyorsa, hangi kanalda istiyorsa tartışmaya hazırım."

"İBB TOPLAMDA 19 MİLYAR TL BORÇ LİMİTİNİN ÜSTÜNE ÇIKTI"

Öte yandan Göksu, İstanbul'daki ulaşım araçlarının eski kaldığına işaret ederek, "İBB, Avrupa'nın en genç filosuna sahibiz diyor. AK Parti 2009'dan 2019'a her yıl kendi kaynağıyla, kredi kullanmadan 410 otobüs aldı. İmamoğlu 3,5 yılda 30 otobüs aldı. İBB toplamda 19 milyar TL borç limitinin üstüne çıktı." ifadelerini kullandı.

"İBB BU ŞEKİLDE DEVAM EDERSE 2 YIL SONRA İSTANBUL'DA OTOBÜS KALMAZ"

İstanbul ulaşımının çökme tehlikesi yaşadığını vurgulayan Göksu, "İBB bu şekilde devam ederse, 2 yıl sonra İstanbul'da otobüs kalmaz" uyarısında bulundu.

METRO İÇİN ÇEKİLEN İHALALER NEREDE?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, yeni dönemde başlayan bir tane metro olmadığını söyledi ve İBB yönetiminin metro inşaatı için çektiği kredinin de kayıp olduğunu ve hala başlayan bir metro inşaatının da olmadığını ifade etti.

HULKİ CEVİZOĞLU: İMAMOĞLU, TEVFİK GÖKSU'YA KARŞI REYTİNGLERDE YERE ÇAKILDI

Muhalif gazeteci Doç. Dr. Hulki Cevizoğlu Ekrem İmamoğlu'nun halka ilk zamanlardaki gibi bir heyecan vermediğini ve giderek insanların ondan uzaklaştığını şu sözlerle aktardı;

"Artık İmamoğlu diye biri yok" derken neyi kastettim. İmamoğlu'nun taraftarı kalmadı artık. Anketlere falan da gerek yok. Televizyon konuşmaları önemli bir ölçü. İmamoğlu geçen sene Halk TV'ye çıktığı zaman önemli bi gündü. ben  o programa bakardım. Nitekim dün çıktığı kanaldaki programı izledim. 10 Kasım'la ilgili yine pot kıran bir laf söyledi. Reytinge getireceğim konuyu. İmamoğlu başka bir kanalda CNN'de de Ahmet Hakan'ın programında Tevfik Göksu var. Normalde seçime giderken insanların yeni bir şey söyleyeceği düşünülen AKP'den farklı davranacağı düşünülen bir kişiyi izler ekranda. Dün akşam reytinglerde İmamoğlu yere çakıldı. Daha önce de öyle oldu. İmamoğlu'nun televizyonlarda izleyici sayısı azalıyor.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 92
  • Mustafa Karasahin 1 yıl önce Şikayet Et
    Zor bir cevap degil, secim oncesi kime ne sozu verildiyse onlarin cebinde veya hesabinda cunku sahte imam oglu israfi sevmez !
    Cevapla
  • Keklikoglu 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi partiye 100 milyon kaynak aktarıldıgı söyleniyor yin aynı. Şekilde hdpyede
    Cevapla
  • Susuz deniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaşlar gizli görüntülerinde hesaplar belediyeden artı dans çiçek siparişi kendi reklamı ha bide 20 nin üstünde YouTube kanalı kendi reklamını yapmak için harcamıştır heykelleri de yazmıyorum Ortodoks heykelini yanlış hatırlamıyorsam yaptırdı ve para bitti
    Cevapla
  • Salim 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi saksısını herkes den üstün görmeye devam ediyor znca
    Cevapla
  • yazıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp nin açları kolay doymazki İstanbul nimet Verin TÜRKİYE Yİ ÜÇYILDA 1970 lere Gerş çevirsin.
    Cevapla
  • Uyan Müslüman 1 yıl önce Şikayet Et
    Reklama, şarkıcıya, heykele, pkk/dhkp-c sevicilere peşkeş çekiliyor nereye olacak..
    Cevapla
  • Yetilmis 1 yıl önce Şikayet Et
    Uyan muslunan ayip boyle yazilar senin icibde cok seyler soyluyorlar deler ne dersin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!
İsrail'i korku sardı: Netanyahu her kapıyı çalıyor Biden sessiz...