İmamoğlu tutmadığı sözünü yine gündeme taşıdı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2021 yılında temelini atacaklarını duyurduğu ancak tek bir çivi dahi çakılmadığı 'HızRay' projesini yeniden gündeme getirdi. Akıllara ise 3 yıllık görevi boyunca iptal ettiği ve sahiplendiği metro projeleri geldi

GİRİŞ 20.11.2022 15:05 GÜNCELLEME 21.11.2022 19:13
Bu Habere 168 Yorum Yapılmış

Koltuğa oturduğu günden bu yana verdiği vaatleri yerine getirmeyen İmamoğlu, 2020 yılında duyurduğu ve 2021 yılında başlayacaklarını duyurduğu ancak tek bir çivinin bile çakılmadığı 'HızRay' projesini yeniden gündeme getirdi.

111 milyar TL'den fazla olan projenin maliyetinin İBB bütçesinin iki katından daha fazla olması dikkatlerden kaçmadı.

2021'DE BAŞLAYACAĞIZ DEMİŞTİ HAVADA KALDI

Görevde bulunduğu süre zarfında hizmet adına başarılı hiçbir projeye imza atmayan İmamoğlu ve yönetimi, AK Parti döneminde projelendirilen ve başlanan metro hatlarının inşaatlarını da iptal etmişti. İmamoğlu, 2020 yılında açıkladığı 'HızRay' projesinin 2021 yılında temelinin atılacağına yönelik söz vermişti.

TUTMADIĞI SÖZÜ YENİDEN GÜNDEME GETİRDİ

Aradan geçen yıllara rağmen projeyle ilgili en ufak bir mesafe dahi ilerleyemeyen İmamoğlu, tutmadığı sözü yeniden verdi. 

İmamoğlu, "İstanbul'un en büyük metro projesini hazırladık. HızRay şehri bir uçtan diğer uca hızlıca bağlayacak" açıklamasında bulundu.

İMAMOĞLU'NUN METRO KARNESİ ÇOK ZAYIF

AK Parti'nin yaptığı projeleri kendisi yapmış gibi lanse ederek gündeme gelen İmamoğlu ve İBB yönetiminin 3 yıllık dönemdeki metro karnesi oldukça zayıf.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bitirip hizmete açtığı Pendik-Sabiha Gökçen metrosunu “Maliyetini İBB karşılıyor” diyerek 'biz yaptık' algısını vatandaşa empoze etmeye çalışan İmamoğlu, AK Parti döneminde başlatılan Sancaktepe-Yenidoğan, Yenikapı-Sefaköy, Kirazlı-Halkalı metro hatlarının inşaatını sürdüremeyip durdurdu.

İBB'nin 'inşaat devam ediyor' yalanı ortaya çıktıİBB'nin 'inşaat devam ediyor' yalanı ortaya çıktı

Projelere çökmeye devam! İmamoğlu metroda yürüdü, CHP'li Eren Erdem saçmaladıProjelere çökmeye devam! İmamoğlu metroda yürüdü, CHP'li Eren Erdem saçmaladı

AÇIKLANAN RAKAM İBB BÜTÇESİNİN 2 KATINDAN DAHA FAZLA

Hızray Projesi’nin Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan başlatılacağını duyuran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, projenin maliyetinin 6 milyar dolar olduğunu açıkladı. 111 milyar TL'den fazla olan projenin maliyetinin İBB bütçesinin iki katından daha fazla olması ortaya çıkan çelişkiyi gözler önüne serdi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 168
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Eko yorma kendini git tatile. Reklâm işçileri senin için çalışıyor. Öyle metro falan diyerek karizmanı çizdirme. Bu millet seni böyle sevdi. Senden başka kimseye de bu kredi nasip olmaz. Satasanlar olsa da cevap verme. Biz seni bu asıl duruşun için seçtik.
    Cevapla
  • Turk 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bana mı öyle geliyor yoksa gözlerim mi görmüyor imamoglunu görünce surat ifadesi bana hiç samimi gelmiyor bu arkadaşı başkan yapmışlar ben olsam bu imamoglunu bir daha seçerim İstanbullular iyice alışsın diye adam hiç utanmadan sayın Tevfik goksunun soruları karşısında bir kelime etmedi neden çünkü bunun hizmet diye bir derdi yok ben bir AKP li olarak İstanbul için imamoglunu destekliyorum iyice batirsin diye su 16 milyon lafı var ya beni benden alıyor çok büyük hizmetleri var biz AKP liler adam doğrusunu yapıyor neden eleştiri yapıyoruz bırakın ya göremiyoruz
    Cevapla
  • Tatanga 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu sana öyle geliyor ak troll belediye meclis seçimini de yenilessydiniz de sana nasıl geldiğini o zaman görseydin at gözlüklü!!!
    Cevapla
  • Hasan doğru 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamda bir ar damarı olur. Bir şeref olur. Bir utanma duygusu, bir yüz olur. Bu mahluk da zerresi yok.
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Temizlik kontrolü yapıyordur.
    Cevapla
  • zzz 1 yıl önce Şikayet Et
    bu adamların yakını akrabası deseki ya söz verdin tutmadın oda derki ya sus yalandan kim ölmüş hayatı nı yalan üzerine kurmuş yalanı şiar edinmiş insanlar b ir gün o yalanların içerisinde boğulur gider ve inanın doğru söylediklerini kekemeler gibi tekrarlar durur niyemi karşılarındaki insanlar inançlıda ondan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber