Selahattin Demirtaş PKK'nın avukatlığını yaptı: Muhalefete yüklendi!

PKK'nın siyasi kolu HDP'nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, TSK'nın operasyonlarını hedef aldı. Muhalefete yüklenen Demirtaş, ''milli duyguları kabartarak oy devşirmeye çalışacaklar, şaşkın muhalefeti de peşlerine takacaklar." dedi.

GİRİŞ 21.11.2022 00:57 GÜNCELLEME 21.11.2022 09:49
Bu Habere 250 Yorum Yapılmış

PKK'nın avukatlığına soyunan Demirtaş'ın örgütün elebaşlarının savunduğu tezleri dile getirmesi dikkat çekerken, Pençe Kılıç harekatı üzerinden ortaklarına, "Korkmayın konuşun" çağrısı yaptı.

IRAK VE SURİYE'NİN KUZEYİNE PENÇE-KILIÇ HAVA HAREKATI

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan bölgelere "Pençe-Kılıç Hava Harekatı"nın yapıldığını açıkladı.

Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinden yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla, Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda gerçekleştirilen harekatta da gerek planlama gerekse icra aşamasında çok hassas davranıldı.

Milli Savunma Bakanlığı, "Pençe-Kılıç Hava Harekatı"nda toplam 89 hedefin imha edildiğini, sözde örgüt yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Teröristlere yönelik operasyon terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'nin eski Eş Başkanı tutuklu Selahattin Demirtaş'ı rahatsız etti.

PKK'NIN AVUKATLIĞINI YAPTI!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesi operasyonlarını hedef alan PKK'nın avukatı Demirtaş, örgütün elebaşlarının savunduğu tezleri dile getirdi.

İstiklal'deki terör saldırısının 'senaryo' olduğunu öne süren Demirtaş, "İstiklal'de kirli bir organizasyonla bomba patlatacak, masum insanları katledecekler. Bu vahşi terör saldırısının altındaki gerçekleri sorgulayanları susturmak için, onları terör yandaşı ilan edecekler. İstiklal'de katledilen kardeşlerimiz üzerinden doğan acıyı ve öfkeyi istismar ederek Kürtlerin başına bomba yağdıracaklar. Bu kirli senaryoya "vatan savunması" deyip milli duyguları kabartarak oy devşirmeye çalışacaklar, şaşkın muhalefeti de peşlerine takacaklar." dedi.

İttifak ortaklarına isim vermeden çağrı yapan Demirtaş, "Savaşı desteklemeyenleri vatan haini ilan edecekler. Elinizi vicdanınıza koyun ve Allah rızası için doğruyu söyleyin, hakikat bu değil mi? Bu basit ve hazin denklemi çözmek çok mu zor? 'Türk'ü Kürt'e, Kürt'ü Türk'e kurban etmeyeceğiz, kirli savaş politikalarına teslim olmayacağız, el ele verip büyük bir barış, kardeşlik, huzur, refah toplumu olacağız, YAŞASIN BARIŞ' demek çok mu zor? Bakın bunca haksızlığa ve zulme rağmen biz söylüyoruz; korkmayın, siz de söyleyin: SAVAŞA HAYIR!" ifadelerini kullandı.

DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMALARI PKK ELEBAŞLARI İLE AYNI

PKK'nın Suriye'deki elebaşlarından Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin, Taksim İstiklal Caddesi'ndeki patlama ile ilgilerinin olmadığını söylemiş, "Güvenli bölgelerimizin bombalanması tüm bölgeyi tehdit ediyor" açıklamasını yapmıştı.

HALK TV'DE DEMİRTAŞ GÜZELLEMESİ: "TÜRKİYE İÇİN BİR ŞANS"

CHP tarafından fonlanan Halk TV'de Demirtaş'ın açıklamaları değerlendirildi. "Demirtaş, HDP'nin Türkiye'nin partisi olması yolunda ciddi hamleler yaptı, bundan sonra da yapabilir." diyen Ertürk, "Biz halk olarak HDP Türkiye'nin partisi olsun istiyoruz. Tabii ki HDP yöneticilerine bu konuda büyük sorumluluklar düşüyor. Biz de onlara adım atmalıyız ama bu iktidar bu şansı yok etmeye çalışıyor." ifadeleriyle Demirtaş'ı aklamaya çalıştı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 250
  • kızıl elma 1 yıl önce Şikayet Et
    kansız. hain.
    Cevapla
  • Milletin Avukatı 1 yıl önce Şikayet Et
    Pis herif sen içerde yavaş yavaş gebermene bak. Terörist canilerin Arabı-Türkü-kürdü olmaz. Hangi milletten olursa olsunlar en kısa sürede, Aziz Milletimizin tarihi ve çelikten iradesi karşısında hepsi ve destekçileri ülkeler geberip yıkılacaklar inşallah
    Cevapla
  • GERÇEK 1 yıl önce Şikayet Et
    Hapis yatan biri bu kadar açıklamayı günü gününe nasıl yapıyor her olaya laf yetiştiriyor bir kısıtlaması yok mu adamın (adam derken kişi anlamında) resmen günde 10 kişi ile görüşüyor sanki eğer öyleyse hapis yatmıyor sayarım.
    Cevapla
  • Bosveeerrrr 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayyyyneeenn.nasil yapabiliyor.belki avrupa kanunlarina göre veriliyordur.
    Cevapla
  • Ziyaretçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Kandil ile birlikte Helak Tv. Pardon Halk tv. yi de vurun. Fosuk Tv. pardon Fox Tv. ile PKK kanalları teröristleri övmek ve meşrulaştırmak için yarış yapıyorlar. İzleyenlerin ataları kabrinde rahat uyusunlar. Bin yaşasın CHPKK ve HDPKK . Bizim Milliyetçi Meral ablamız da ellerinden tutup, birlikte iktidara getirsin.
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Katillerden ülke bütünlüğü için şans olmaz olsa olsa bölücü vatan haini olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması