İmamoğlu ile Kaftancıoğlu arasındaki sır görüşme: Adaylık yanıtı şoke etti

Cumhurbaşkanı adaylığını zorlayan İBB Başkanı İmamoğlu'nun, Kaftancıoğlu'yla bir otel lobisinde buluşup destek istediği belirtildi. Milliyet gazetesi yazarı Şahin, Kaftancıoğlu'nun cevabının İmamoğlu'nu şoka uğrattığını yazdı.

GİRİŞ 22.11.2022 09:37 GÜNCELLEME 22.11.2022 10:12
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı'nda adaylık bilmecesi devam ederken, son günlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ismi yeniden zikredilmeye başladı. 

İmamoğlu'nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen açıklamalar yapsa da aday olmak için tüm şartları zorladığı belirtiliyor. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, daha önceden desteklediği; hatta Fatih benzetmesi yaptığı İmamoğlu'ndan vazgeçmiş, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığına sıcak bakıyor gibi görünüyor. 

Öte yandan, İmamoğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu arasındaki buzların da erimediği ifade ediliyor. 

Milliyet gazetesi yazarı Zafer Şahin, İmamoğlu ile Kaftancıoğlu arasında yaşanan kavgaya varan tartışmayı köşesine taşıdı.

OTEL LOBİSİNDE İMAMOĞLU-KAFTANCIOĞLU GÖRÜŞMESİ

Şahin'in bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle: 

En son 15 gün önce İstanbul’da bir otelin lobisinde Kaftancıoğlu ile görüşüyor ve adaylık yolunda kendisine destek vermesini istiyor.

Hatta rivayet o ki “ Bak Kaftancıoğlu, artık tarafını belli et. Benimle misin yoksa Kılıçdaroğlu ile mi?” diye bastırıyor. Ancak aldığı yanıtla adeta şoke oluyor.

İmamoğlu’nun üst perdeden konuşmasından rahatsız olan Kaftancıoğlu “Sen benimle nasıl böyle konuşabilirsin. Bu partinin genel başkanı da yönetimi de belli. Adayın kim olacağı, nasıl belirleneceği belli. Sen git önce belediye başkanlığı yap. Bu işlerle uğraşma” diyor.

Kaftancıoğlu’nun İmamoğlu’na öfkesi bu görüşmeden sonra da geçmiyor. İmamoğlu’nun il yönetimindeki akrabası Ufuk İnan’ı yanına çağırıyor ve “Söyle ona işine baksın, belediye başkanlığı yapsın. Bu işlere karışmasın” diye mesaj yolluyor.
İmamoğlu o mesajı alıp gereğini yerine getirmiş midir? Hiç sanmam.

Bu adaylık meselesi CHP’de büyük bir kırılmaya doğru tam gaz gidiyor.

Takibe devam…

KAYNAK: MİLLİYET
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 87
  • Selo 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece provaksiyon
    Cevapla
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman kardeşlerim; varsayımlar üzerinden kimin doğru kimin yanlış olduğunu bilmezsiniz.en yakın arkadaşını bile net tanıyamamışken ,bilmediğin yanında olmadığın sadece basında haber kanallarında yapılan subjektij yorumlarla bilgi sahibi olduğun insanlarla ilgili hakaretlere varacak yorumlar yapmak nedir size soruyorum.Müslüman dedikodu kıybet yapmaz.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Hucurat Suresi 12. Ayet Gizlilikleri araştırmayın, birbirinizin gıybetini yapmayın; herhangi biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? Bak bundan tiksindiniz! Allah'a itaatsizlikten de sakının. Allah tövbeleri çokça kabul etmektedir, rahmeti sonsuzdur.”
    Cevapla
  • OTTOMAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin birbirinizi Gerçi MİLLET size cevanı Sandıkta NET verecek Rahat olunnn
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    imamoğlu ibb yönetmedi Türkiyeyi nasıl yönetecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt