İYİ Partili Aytun Çıray, neden FETÖ'cülerin ağzıyla Bakan Akar'a saldırdı?

İYİ Partili Aytun Çıray, FETÖ'cülerin propagandalarını dillendirerek Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı hedef almıştı. AK Partili Salih Cora, Çıray'a dikkat çeken sorular yöneltti. İşte TBMM'de yaşanan gerginliğin perde arkası...

GİRİŞ 22.11.2022 22:31 GÜNCELLEME 22.11.2022 22:59
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Milli Savunma Bakanlığı'nın, bütçe görüşmeleri sürüyor. Komisyonda, Milli Savunma Bakanlığı’nın, bütçe görüşmeleri sırasında muhalefet partilerinin temsilcileri ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar arasında sert tartışmalar yaşandı.

HDP'Lİ HATIMOĞULLARI, TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'YI KOLLADI, HÜKÜMETİ SUÇLADI

HDP Adana Milletvekili Tulay Hatımoğulları Oruç, Taksim'de meydana gelen terör saldırısına ilişkin, "İktidar bu katliamları da Allah'ın lütfu olarak görüyor" sözlerini sarf etti.

CUMHUR İTTİFAKI HDP'Lİ MİLLETVEKİLİNİN SKANDAL SÖZLERİNE ATEŞ PÜSKÜRDÜ: HEPSİ PKK'NIN O KİTAPSIZLARIN İŞİ

Hatımoğulları Taksim'deki terör saldırısını seçim öncesi kanlı oyun olarak nitelemesi komisyonda AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin sert tepki göstermesine neden oldu. AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Hepsi PKK'nın işi, tamamı PKK'nın o kitapsızların işi" diyerek tepkisini dile getirdi. AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir de, "Türk devletini suçluyor. Böyle bir suçlamayı kabul etmiyoruz, kınıyoruz" sözleriyle tepkisini gösterdi. AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yeğin, HDP'nin kanla, göz yaşıyla beslendiğini belirterek, "Toplumu bu kadar kutuplaştırarak, kan üzerine siyaset yapanlara yazıklar olsun" dedi. MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanoğlu da tepkisini, "Yalan söyleme" diye gösterdi. AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ise "Bu bir iftiradır. Bir kere PKK'yı kınayın" dedi.

BAKAN AKAR, İYİ PARTİLİ AYTUN ÇIRAY'A SERT KARŞILIK VERDİ: N.H ALIRSIN BÖYLE OY

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın, sözleri komisyonda başka bir tartışma yaratırken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da sinirlenmesine neden oldu. Çıray, "Sayın Akar, 2003'ün 4 Temmuz'unda Süleymaniye'de Türk askerlerinin başına çuval geçirme emrini veren Amerika Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Raymond Odierno'nun elinden Liyakat Lejyonu aldınız ödülü, nişanı aldınız" dedi.

Söz konusu liyakat madalyasını diğer komutanların da aldığını belirten Milli Savunma Bakanı Akar, Çıray'a tepkisini masaya vurarak, "O ödülü bir tek ben mi aldım? Aynı şeyi çiklet gibi çiğniyorsun. Şov yapmak için platformdan yayını izleteceksin, oy alacaksın; n.h alırsın böyle oy" sözleriyle karşılık verdi.

Bakan Akar açıkladı: PKK destekçilerinin kimyası bozuluyorBakan Akar açıkladı: PKK destekçilerinin kimyası bozuluyor

BAKAN AKAR: KAMERAYI KOYMUŞSUN ŞOV YAPIYORSUN

Akar ayrıca, Çıray'ın konuşmalarını telefonundan yayımladığına dikkat çekerek, "Kamerayı koymuşsun, şov ve propaganda yapmak için konuşuyorsun." tepkisini gösterdi.

Başkan Erdoğan ve Bakan Akar arasında kritik görüşme: Yeni talimatlar verildiBaşkan Erdoğan ve Bakan Akar arasında kritik görüşme: Yeni talimatlar verildi

İYİ PARTİLİ ÇIRAY'IN MONOLOG TAKTİĞİYLE ALGI OPERASYONUNA GİRİŞMESİ AK PARTİLİLERİ ÇİLEDEN ÇIKARTTI

Bakan Akar ve İYİ Partili Çıray arasında tartışma bir süre devam etti. Tartışmaya AK Parti ve MHP'li komisyon üyeleri de katıldı. AK Parti'li milletvekilleri, Çıray'ın kendi konuşmasını videoya çekerek tek taraflı bir şekilde sosyal medya hesabından yayınlanmasını da sert sözlerle eleştirdi.

"TSK KİMYASAL SİLAH KULLANDI" İFTİRASI

Öte yandan komisyonda zaman zaman, HDP'li milletvekillerinin, TSK'nın terör örgütü PKK'ya karşı kimyasal silah kullandığına ilişkin iftiraları gündeme getirmesi AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin sert tepki göstermesine neden oldu.

Bakan Akar ve komuta kademesi harekat merkezinde böyle görüntülendiBakan Akar ve komuta kademesi harekat merkezinde böyle görüntülendi

AYTUN ÇIRAY NEDEN FETÖ'CÜLERİN AĞZINI KULLANIYOR?

Twitter hesabından Bütçe Komisyonu'nda yaşanan tartışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, İYİ Partili milletvekilinin, Bakan Akar'a yönelik algı operasyonunun kaynağının FETÖ'nün propagandası olduğunu ve Çıray'ın FETÖ'cülerle benzer bir dil kullandığını vurguladı.

Cora ayrıca Çıray'a dikkat çeken sorular yöneltti:

"1-Milli Savunma Bakanımız Sn. Hulusi Akar, bugün plan ve bütçe komisyonunda terörle mücadeledeki başarımızı anlatırken teröristlerin kimyasını bozulduğunu en yalın ifadelerle dile getirdi. Biz HDP’lilerden itiraz beklerken maalesef ses iyi partiden geldi.

2-Başarılı operasyonlar sonucunda kimyası bozulanlar kendilerini tek tek ifşa etmeye başladı. Bunlardan biri de FETÖ’nün talimatı ile parti parti dolaşan Aytun Çıray'dır. Müktesebatı gereği Sağlık Bakanlığı bütçesinde konuşması beklenirken bugün sürpriz yaptı.

"KENDİ ARKADAŞLARININ ŞAŞIRDIĞI BİR DİLLE SAÇMALAYARAK NİRVANA YAPTI"

3-Bugün milletimizi gururlandıran operasyonları sevk ve idare eden Hulusi Paşa’mızın gazi meclisimizde bilinçli olarak açık bir dezenformasyona maruz bırakılmaya çalışıldığına şahit olduk. Kendi arkadaşlarının bile şaşırdığı bir dille saçmalayarak nirvana yaptı.

"SAVUNMA BÜTÇESİ YERİNE FETÖ'CÜLERİN ARGÜMANLARINI GÜNDEME GETİRDİ"

4-Aytun ÇIRAY savunma bütçesi ile ilgili soru sormak yerine FETÖ’cü vatan hainlerinin pişirip pişirip kullandığı demode argümanları gündeme getirmeye çalışarak Sayın Bakanımız Hulusi AKAR’ı hastalıklı aklıyla hedef almaya çalışmıştır.

KRİTİK SORULAR...

5-Terörle mücadelenin şiddetlendiği, terör inlerinin yerle bir edildiği bu günlerde, özellikle kahraman Ordumuzu komuta eden Sn. Bakanımız Hulusi Akar’a moral, motivasyon ve destek verileceği yerde tam tersini yapan Aytun Çıray’a da bazı sorular soracağım:

NEDEN PENÇE KILIÇ HAREKATINDAN BİR GÜN SONRA AKLINIZA GELDİ?

6-Bugüne kadar sustunuz da özellikle Pençe Kılıç harekatından bir gün sonra aklınıza soru sormak mı geldi? Birlik ve beraberliğin sergilenmesi gereken bu gazi mecliste Hulusi Akar’ı ve onun nezdinde kahraman ordumuzu zan altında bırakmak nerden aklınıza geldi?

7-Devleti bildiğinizi, geçmişte Müsteşarlık yaptığınızı söylediniz. Zor günde bir ve beraber olan, bazı devlet ve millet işlerini siyaset ötesinde tutan milletimizin bu güzel hasletinden hiç mi nasibinizi almadınız?

8-Milletimiz ve bu gazi çatı altında Hulusi Akar ve onun nezdinde kahraman ordumuzun moralini bozacak sorular sormanızı değil, teröristlerin inlerini başlarına yıkan operasyonlara ve komutanlara tam desteğinizi duymak isterdi!

Ama ne yazık ki sizde o edep yok.

Yazıklar olsun."

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 112
  • muhsin 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi parti milliyetçi bir parti değil, zamanında meral ve yönlendirenler mhp yi ele geçirse idi aynen mhp iyi parti gibi devlet düşmanı olacaktı, iyi partiye gerek kalmayacaktı, iyi partide milliyetçiler var ise kandırıldığını anlayamamış zavallılardır, bizim ilçede önceden azılı chp li solcu bir vatandaş şu an iyi parti ilçe başkanı
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Akşenerrrr geçmişteeeee " Amaaa yokkkk, 15 Temmuzda göreceksinizzzz, 15 Temmuzda herşeyy değişecekkk" diye esip gürlemeye çalışmadı mı? Armut dibine düşermiş. Çıray da aynı değirmene su taşıyorr...
    Cevapla
  • cevap 1 yıl önce Şikayet Et
    Hulusi Paşa ağzına sağlık. Hulusi Paşa zavallı çıraya iyi cevap vermiş.
    Cevapla
  • çıra 1 yıl önce Şikayet Et
    kahraman ordumuz pkk - pyd itlerinin leşlerini serdikçe çırayın çırası tutuştu galiba. eee nede olsa fetöşcüler ile pkk lılar ortak. yunanistana bile birlikte kaçıyorlar. aynı şirketin elemanı değil mi zaten. fetö de pkk - pyd de.
    Cevapla
  • Deniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanırsınız ki bunlar Türkiye vatandaşı değil maaşını burdan almıyor hizmet ettikleri ücretlerini veriyor en büyük sorunumuz bizden gibi görünen ama bizden olmayanlardır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...500 bin Türk öldürüldü