İBB'de 7 milyarlık borç çelişkisi

İBB'yi borç batağına sürükleyen CHP'li yönetimin bu konudaki çelişkisi, bütçenin masaya yatırıldığı toplantıya yansıdı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İBB CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı birbirine zıt açıklamalar yaptı.

GİRİŞ 29.11.2022 18:16 GÜNCELLEME 30.11.2022 10:16
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütçesinin görüşüldüğü toplantıya CHP'li kurmayların "borç" çelişkisi damga vurdu.

7 MİLYARLIK BORCU 'KASAMIZDA' DİYEREK SAHİPLENDİ

Sayıştay'ın İBB'ye ilişkin raporuna itiraz eden İBB CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, "Kasada duran para demiştim ya? Onu da borç gibi yazmış. Sevgili Sayıştay kardeşim, 7 milyar 700 milyon kasada var. Sen bunu borç limitinin içinde düşünme" dedi.

HANGİSİ DOĞRU SÖYLÜYOR?

Aynı toplantıda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, Doğan Subaşı'ndan farklı olarak, 7 milyarın borç senedi olarak kullanılacağını söyledi. İmamoğlu, "Yatırımlarımız için 20 milyar lira finansmana ihtiyaç duyacağımızı meclisimizle paylaşmak isterim. Bunun 7 milyar lirasını nakit ve eurobond (borç senedi) mevcudumuzdan karşılamayı, yaklaşık 13 milyar lirasını ise borçlanmayla finanse etmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Tevfik Göksu, Ekrem İmamoğlu'nun İBB'yi iflasın eşiğine getirdiğini açıkladıTevfik Göksu, Ekrem İmamoğlu'nun İBB'yi iflasın eşiğine getirdiğini açıkladı

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 8
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Belediyeyi hdp, chp, iyi parti borç batağına soktu ve cepleri doldu, chp nin olduğu yerde yolsuzluk her zaman vardır
    Cevapla
  • karatar 1 yıl önce Şikayet Et
    tüm gelirleri cepleirne cukka. sonra gelir kadar da ee şukadar giderimiz var deyip üstün eborçlanıyorlar. .. batmiş bitmiş bir ibb var artık. OYSA BİR ÜLKE KADAR GELİRİ OLNA BİR BELEİDYEDİR. vala yazık oldu istanbula. bu kadar gelir nereye gidiyor. ee nerue olacak işi kitabına uydur sonra gelsin palandöken tatili bodrum tatilinden rodos tatili. torunlarına da yüklüce miras. daha ne tetsin. çok güzel oluyor her şey torunlar için.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ist bu güzelliği hakemedi yapacak seçim yetkiyi halk verdi umarım daha dikkatli olurlar
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    ye babam yeee.. kullandığın para 4 yılda 100 miyar.. yaptığın iş musluk açmak..
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    1bilemedin 2yaliya çöker satar saltanata devam eder belediyelerin ellerinden satış yetkileri alınmalı Ekrem sülün Osman dan daha tehlikeli Osman birkaç kişiyi dolandırdı Ekrem bütün İstanbul'u ve tabii Türkiye'yi bu durumda suçlu görünse de asıl suçlu ona bu fırsatı veren sistem sorgulanmalı öncelikle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı