CHP'li belediyelerdeki 'terör iltisaklı' personel dosyaları başsavcılığa teslim edildi

İçişleri Bakanlığı, belediyelerdeki terör iltisaklı personellere ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

CHP'li belediyelerdeki 'terör iltisaklı' personel dosyaları başsavcılığa teslim edildi
CHP'li belediyelerdeki 'terör iltisaklı' personel dosyaları başsavcılığa teslim edildi
GİRİŞ 29.11.2022 21:42 GÜNCELLEME 29.11.2022 22:13
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı, belediyelerde yürütülen terör soruşturmaları kapsamında, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Ataşehir Belediyesinde elde edilen bilgi ve bulguların Cumhuriyet başsavcılıklarıyla paylaşıldığını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Seyhan Belediyesindeki inceleme ve soruşturmaların da kısa sürede tamamlanarak Cumhuriyet başsavcılıklarına ulaştırılacağını bildirdi.

Bakanlık, Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığınca belediyelerde yürütülen terör soruşturmalarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Belediyelerle ilgili Bakanlığa intikal eden her türlü ihbar ve şikayetin titizlikle incelendiği, terör faaliyetleriyle ilgili ulaşan tüm iddiaların da derhal inceleme ve soruşturma sürecine tabi tutulduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İnceleme ve soruşturmalar sonucunda, terör örgütleriyle irtibatlı veya iltisaklı personel tespit edilirse bu personelin işe alım süreçleri incelenerek, bu konuda elde edilen bilgi ve bulgular müfettişlerimizce düzenlenen tevdi raporlarıyla yetkili Cumhuriyet başsavcılıklarına intikal ettirilmektedir.

Bu kapsamda, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Ataşehir Belediyesinde yürütülen inceleme ve soruşturmalar sonucunda yapılan tespitler ve elde edilen bilgi ve bulgular yetkili Cumhuriyet başsavcılıklarıyla paylaşılmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Seyhan Belediyesinde yürütülen inceleme ve soruşturmalar da çok kısa süre içerisinde tamamlanarak, müfettişlerimizce düzenlenecek tevdi raporları ile elde edilen bilgi ve bulguların yetkili Cumhuriyet başsavcılıklarına intikali sağlanacaktır. Terör örgütleriyle irtibatlı veya iltisaklı olduğu tespit edilenlerin isimleri müfettişlerimizce düzenlenen tevdi raporlarının içerisinde Cumhuriyet başsavcılıklarına gönderilmektedir."

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 53
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    Açıkça terörle içiçe ise kayyum enstrümanı artık uygulanmalıdır bu işin lamı cimi yok
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP, Ülkemizin en öncelikli Milli Güvenlik sorunudur. Bu oluşumun derhal kapatılması lazım.
    Cevapla
  • Abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu Allah için muhafaletin saçmalıklarını bazen dinliyorum yok roterdam büyükelçimiz değerli insan şaban dişli Beyin ağabeyi neden elçiymiş darbeciymiş,yok Bekir Pakdemirli bey neden bakan olmuş oda iltisaklı sayılmaz mı? Mehmet Uçum bey Orhan Miroğlu bey Ozan Ceyhun Bey in geçmişi ile alakalı şeyler söyleyen evrensel hukuk normu var suçun şahsiliği ilkesi, masumiyet karinesi değerler sistemimiz islam hazreti İkrime var,Hazreti Vahşi var,Hazreti Halid Bin Velid var bunlar kimdir nasıl islam olmuşlar islam hukuku neden medeniyetimiz için önemlidir bunlar muhalafet için önemli değil maksat akpartiye ve Reise muhalefet yapmak yemezler yemezler
    Cevapla
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    Şaban dişli ve Bekir Pakdemirliyi kardeşlerinden dolayı suçlayan, Mehmet Uçum Organ Miroğlu gibi şahsiyetleri geçmişlerindem dolayı suçlayan sözde çakma muhalefet hdp kuyruğu 6 lı masa unutmayın evrensel hukukta suçun şahsiliği ilkesi ile masumiyet karinesi vardır, bunlar sırf hükümete muhalefet olsun diye bunları bile gözardı ederler yahu hazreti vahşi kimdir,hazreti halid bin velid kimdir,hazreti ikrime kimdir peygamber efendimiz sırf ebu cehilin oğlu diye ikrime hazretlerine sen olmazsın mı der bu muhalefet sözüm ona bunlar Reisi zor durumda bırakmak için ne evrensel hukuk normu dinler nede uhrevi değerler dinler yahu bunlar ile bahsi geçen belediye teröristleri aynı mı?
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Hdp gibi Chp nin de kapatılması elzemdir. Muhalefet degil devlete millete muhalefet oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı