Akşener'den Engin Altay ve Yavuz Ağıralioğlu'na tepki! Keşke yapmasaydı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'kulak çekme' tartışmasına giren İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu ve CHP'li Engin Altay'a tepki gösterdi.

GİRİŞ 02.12.2022 22:45 GÜNCELLEME 02.12.2022 22:45
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk'te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı.

Akşener, 'ittifak ortakları CHP ile yaşadıkları 'kulak çekme' gerilimine ilişkin açıklamada bulundu.

Akşener şu ifadeleri kullandı;

Bizim partimizin hiçbir üyesi bir televizyona çıkarken beni arayıp, bırakın izin almayı, söyleyeceğiniz bir şey var mı sormaz. Her birimiz başka alanlardan geldik. Bulunduğumuz siyasi partilerde nereye kafana göre çıkacaksın, sizin yaptığınız televizyona çıkma teklifini dahi sormak mecburiyetindeydik.

Bu travmatik nedenlerden dolayı bizim partimizin özelliği, insanların partinin genel çerçevesinin dışına çıkmadan kendi fikirlerini söyleyebilme özgürlüğü. Yavuz Bey kendi fikrini söylemekte özgürdür. Bugüne kadar onu hep yaptı. Sadece Sayın Kılıçdaroğlu ile ilgili değil. Her konuda, beni de eleştirir televizyonda sayın Ağırailoğlu. Kendi fikridir, bu fikirler İYİ Parti'nin görüşleri olarak serdedilemez.



KEŞKE YAPMASAYDI

Engin Altay'ın da konuşmasını yanlış buldum. Yavuz Bey'i tanıyorum. Keşke yapmasaydı diyorum. Paylaşmıyorum. Bu kadar önceden bunların konuşulmasını doğru bulmuyorum. O fikirlerini ben söyletmedim, o fikirlerini söylemiş olmasının benim açımdan kendi fikri olmasında bir sakıncası yok. CHP'de de fikir serdeden çok kişi var. Bizde de konuşulur. Ama sayın Kılıçdaroğlu'nun kulağını çekmesi istenmez. O yüzden Engin Bey'in yaptığı yanlış. Biz bir siyasi partiyiz, geçmişteki uygulamaları beğenmediğimiz için siyasi parti kurduk.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı olduklarını açıkça dile getirmiş, "Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz endişesi mi duyuyorsunuz?" sorusuna, "Endişemiz var, evet." yanıtını vermişti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, katıldığı canlı yayında, İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nu sert sözlerle hedef almıştı.

Altay, "Bugün benim izlediğim video hoş bir video değil." diyerek Akşener'e, "Her evin çocuğunun kusuruyla ilgili kulağı çekilecekse evin reisi çeker. Ben ne diyeyim daha bu böyle olmalı, bunu bekliyoruz." çağrısını yapmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 50
  • Vatan. Sever 1 yıl önce Şikayet Et
    Meral. CHP'den. Tehlikeli.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    abla yalana battığı için ağıralioğlunun söylediği doğruları bile kabullenemiyor.
    Cevapla
  • Orhan yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    size puan ve oy getirecek birşeyler söylerse parti politikası olacak, oy getirmeyecek zarar verecek birşeyler söylerse kendi düşüncesi olacak Vatandaşta bunu yiyecek. Bence sizleri bu millet aptal ne dersen yer diyerek yemişler
    Cevapla
  • Ankarali06 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaziklar Olsun Size iyi partilelire bukadarmı pkk dan medet umar hale geldiniz
    Cevapla
  • Alaskamkuzey 1 yıl önce Şikayet Et
    Yavuz bey kulak ceker Haberiniz olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması