AK Partili Fatih Şahin: Yüzde 50'den fazla alan yüzde 1 alanın emrine girer mi?

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin altılı masaya, "Vatandaşın yüzde 50'sinden fazlasının oyunu almış cumhurbaşkanı sembolik yetkiler kullanabilir mi ya da yüzde 1 oy almış bir genel başkanın güdümüne girebilir mi?" tepkisini gösterdi.

AK Partili Fatih Şahin: Yüzde 50'den fazla alan yüzde 1 alanın emrine girer mi?
AK Partili Fatih Şahin: Yüzde 50'den fazla alan yüzde 1 alanın emrine girer mi?
GİRİŞ 10.12.2022 21:19 GÜNCELLEME 10.12.2022 21:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Keçiören Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Ankara İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, partisinin Ankara İl Başkanlığı'nın 2022 yılı içinde yaptığı 67 bin yeni üye ile Türkiye'de en çok üye yapan teşkilat unvanını elinde bulundurmaya devam ettiğini belirterek, siyasetin teşkilatla yapılabileceğini ifade etti.

ALTILI MASANIN CUMHURBAŞKANI PLANINA SERT TEPKİ

AK Parti'nin eser ve hizmet siyasetine karşı yalan ve çarpıtma siyasetinin sürdüğünü dile getiren Şahin, altılı masanın anayasa çalışmasına değindi. Şahin, "Bu güçlendirilmiş parlamenter sistem dedikleri de çarpıtmanın, ajitasyonun daniskasıdır. Hem cumhurbaşkanı sembolik yetkilere sahip olacak hem de cumhurbaşkanını millet seçecek diyorlar. Vatandaşın yüzde 50'sinden fazlasının oyunu almış cumhurbaşkanı sembolik yetkiler kullanabilir mi ya da yüzde 1 oy almış bir genel başkanın güdümüne girebilir mi?" değerlendirmesinde bulundu.

"BÜTÇESİ EN KISITLI İLÇE BELEDİYEMİZ BİLE ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ÇOK DAHA BÜYÜK İŞLERE İMZA ATIYOR"

Ankara Büyükşehir Belediyesine yönelik eleştirilerde bulunan Şahin, şunları kaydetti:

"İlçe belediye başkanlarımız, Büyükşehir Belediyesinin açıklarını kapatmak için var güçleriyle çalışıyor. Bütçesi en kısıtlı ilçe belediyemiz bile Ankara Büyükşehir Belediyesinden çok daha büyük işlere imza atıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, birçok bakanlığın bütçesinden daha geniş bütçe imkanına sahiptir. Hangi vaatlerini yerine getirdiler? Bir park mı yaptılar, oyun alanı mı yaptılar, eser mi kazandırdılar, yol mu açtılar, köprü mü yaptılar, ne yaptılar? Vaatlerinden biri göreve geldiklerinin ilk yılında 58 kilometrelik metro hattının projesini yapmak ve 4 yılın sonunda 58 kilometre metroyu bitirmekti. Bırakın metroyu ortada ne bir proje var ne de bir adım metro var. Onu da biz yapıyoruz. AKM-Gar-Kızılay metrosu bitmek üzere. Çok yakında hizmete alacağız."

"ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYECİLİĞİ AÇISINDAN KÖTÜ, KARANLIK BİR DÖNEM GEÇİRİYOR"

Şahin, 15 Ekim'de Kuzey Ankara Tüneli'nde tadilata başlandığını ancak bir ayda bitirileceği söylenen onarımın 2 ay geçmesine rağmen tamamlanmadığını belirterek, bu yolu kullanan sürücülerin büyük sıkıntı yaşadığını anlattı. Şahin, "Ankara maalesef büyükşehir belediyeciliği açısından kötü, karanlık bir dönem geçiriyor. İnşallah 2024'te bu karanlığı bir kez daha aydınlığa çevireceğiz." diye konuştu.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Mehmet Turgut 1 yıl önce Şikayet Et
    Millet ittifakında olur. Onların karekteri 2 cm2 lik yakalarındaki rozet kadar. Çıkar tarafsız, tak partili. kişilik meselesi kardeeeeeş
    Cevapla
  • Yüksel ERZİNCAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet iyice şaşırdı, garabet masası kurdular, mantıklı tek bir karar aldıkları görülmedi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öğrenciler tekme tokat birbirine girdi: 7'si bir olup bayıltana kadar dövdü!
Bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak