Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan istismar iddialarına tepki: Tam bir facia!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her şeyden önce günümüz şartlarında 13 yaşında nişan, 14 yaşında evlilik gibi bir durumu kabul edebilmemiz asla mümkün değildir. Daha küçük yaştaki istismar iddiaları tam bir faciadır" dedi.

GİRİŞ 12.12.2022 19:16 GÜNCELLEME 12.12.2022 20:14
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Kumluca ve Finike ilçelerimizde meydana gelen sel felaketlerinde zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Devletimiz tüm kurumlarıyla ilçelerimizde çalışmalarını sürdürmektedir

Bu sabah İstanbul'da katıldığımız Türkiye İnovasyon Haftası etkinliği çerçevesinde ülkemizin üreten gücünü bir kez daha görmüş olduk.

Bu hafta da yurtiçinde ve yurtdışında planladığımız programlarla hizmetimizi sürdüreceğiz.

2023'ten başlayarak asıl büyük atılımlarımızı gerçekleştireceğiz. Sürekli aynı şeyleri yapmak sağlıklı bir zihnin eseri olamaz. Bunun örneklerini hala görmek bizi üzüyor. 

Yokluk ve yoksulluk içinde kurduğumuz cumhuriyetimizin meşruiyet sorunu kalmamıştır. Artık hep birlikte ortak geleceğimize odaklanmalı, vaktimizi bu doğrultu da harcamalıyız. 

Milletimiz vesayete, terör örgütlerine karşı mücadelemizde yanımızda olarak ne istediğini göstermiştir. 

Bu ülkenin hiçbir vatandaşının başka devleti yoktur. Rekabet alanlarımızın, heveslerimizin hiçbirini bu değerlerin üstüne çıkartmamalıyız. Türkiye Yüzyılı'nı beraberce oluşturmalıyız. Milli iradenin üstünlüğünden geri adım atılmayacağı, yapıcı rekabetle Türkiye Yüzyılı'nda beraber yürüyeceğimize inanıyorum. 

Hükümetlerimiz döneminde kurduğumuz alt yapılar her krizde biraz daha iyi anlaşılıyor. 

6 YAŞINDAKİ KIZA İSTİSMAR İDDİALARI

Geçtiğimiz günlerce kamuoyunda haklı şekilde tepki gören, bir kızımızın evliliğiyle ilgili görüşlerimi de paylaşmak isterim.  Arkadaşlarımız gereken çalışmaları yaptı ancak bunları görmezden gelen bir muhalefet söz konusu. Her şeyden önce günümüz şartlarında 13 yaşında nişan, 14 yaşında evlilik gibi bir durumu kabul edebilmemiz asla mümkün değildir. Daha küçük yaştaki istismar iddiaları tam bir faciadır. Mağdur, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza başvurduğu andan itibaren kurumlarımız bu konuyu sahiplenmiştir. İçişleri Bakanlığımız tarafından yürütülen soruşturmanın ardından konu yargıya intikal etmiştir. Bu aşamada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız avukat temin etmiştir. Dava ile ilgili ilk duruşmanın yakında yapılması bekleniyor. Biz mağdurun ilk başvurusundan itibaren tüm kurumlarımıza meseleyi sahiplendik. Bakanlıklarımız takipçisi oldu. 

"BAY KEMAL DİYARBAKIR ANNELERİ'Nİ KAÇ KERE ZİYARET ETTİN"

Bey Kemal kendine çeki düzen ver. Her şeyden önce böyle bir hadiseyi milletimizin inancıyla ve o inancın temsilcisi kurumlarla irtibatlandırmak en hafif ifadesiyle ahlaki olmayan bir çarpıtmadır. Niyet mağdurun hakkını savunmaksa biz bunu zaten yapıyoruz. Sonuna kadar da yapacağız. Bay Kemal Diyarbakır Anneleri'ni kaç kere ziyaret ettin. Kızları, yavruları ellerinden alınan gözü yaşlı anneleri kaç kere ziyaret ettin.

KARADENİZ'DE DOĞAL GAZ KEŞFİ

Enerjinin her alanında son 20 yılda çok önemli gelişmeler kaydettik. Fatih Sondaj Gemisi'nin Tuna 1 kuyusunda verdiği keşifle verdik. Bugün 540 milyar metreküp rezerve ulaştık. Bölgedeki yeni keşiflerle ilgili gelişmeleri çalışmalar sonlandığında kamuoyuyla paylaşmayı sürdüreceğiz. Günlük 10 milyon metreküp gaz üretimiyle başlayacak. İnşallah bunu günlük 40 milyon metreküpe çıkaracağız. Ayrıca Karadeniz'de 8 bin kişi kesintisiz çalışıyor. İlk keşfimizi yaptığımız Tuna 1 kuyusundan itibaren 15 kuyu arama tespitini bitirdik.

Batı Karadeniz gaz ölçüm istasyonu ile gazı uluslararası şebekeye bağlayacak 36 kilometrelik boru hattını bitirdik. Bugün 7 uluslararası petrol ve doğalgaz hattına 2'si kara 2'si deniz, 2 de yer altı doğalgaz depolama tesisine sahibiz. Cuma günü genişletme fazıla 3.6 milyar metreküp depolama kapasitesine ulaştıran Silivri doğalgaz depolama tesisini açacağız. Doğalgazdaki gelişmeler yanında karada da petrol arama faaliyetlerini yoğunlaştırdık. Türkiye Petrolleri'nin 5 yıl önce günlük üretimi 40 bin varil olurken bugün 65 bine çıktı. Günlük üretimimizi 100 bin varile çıkartmayı hedefliyoruz. Bu yıl 150 kuyuda sondaj programı yaptık. Adana'da 8 milyon varillik yeni bir rezerv keşfettik. Yeni açılacak kuyularla buradaki üretimimizi peyderpey artıracağız.

Dünyada 2022 yılında kara yapılan bu sahadaki rezerv günümüzde yaklaşık 12 milyar dolara denk geliyor. Kuyu sayımızı süratle artırarak buradaki petrol üretimimizi çok daha üst seviyelere taşıyacağız. Yerli petrol ve doğalgaz ekipmanları üreten endüstrimizin üretim ve gelişim kapasitesine önemli katkılar sağladık. Kurulu enerji gücümüzü 3 kat artışla 100 megavatın üzerine çıkartarak kendi kendimize yetme yolunda önemli bir mesafe kat ettik.

"TÜRKİYE AİLE DESTEKLERİ İLE 2.8 MİLYON HANEMİZE 9.2 NAKDİ KAYNAK AYIRDIK"

Yaşanan gelişmeler bizi sosyal yardımları sadece en temel ihtiyaçlarına ulaşamayan vatandaşlarımızdan çıkartarak daha geniş ele almaya yöneltmiştir. Hayata geçirdiğimiz ve sürekli geliştirdiğimiz son yardım projemiz Türkiye Aile destekleri. 2.8 milyon hanemize 9.2 nakdi kaynak ayırdık. Eskiden beri devam eden engelli ve yaşlı aylıklarının ödemelerini de titizlikle sürdürüyoruz. Kasım ayında 9.4 milyon ihtiyaç sahibi vatandaşımızın 2.9 milyon tutarındaki sağlık tutarını ödedik. Sadece Kasım ayında sosyal yardım programları üzerinden 10.2 milyar lirayı bulmuştur. Aralık ayında da 10.3 milyar liralık kaynakla vatandaşlarımızı desteklemeyi sürdüreceğiz.

Hayata geçireceğimiz yeni bir sosyal faaliyeti de şimdi gençlerimize, öğrencilerimize sesleniyorum. Başarı teşvik programı... Devlet okullarında okuyan ve dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilerine asgari ücretin %60 oranına varan tutarda destek verilecek. Yine aynı durumdaki ailelerimizin evlatlarından işe girmek için gereken merkezi sınavlar ile bilim, spor yarışmalarına katılanların ihtiyaçlarını biz karşılayacağız. Bu program için 1.5 milyar liralık bütçe ayırdık. Evlatlarımızın eğitimini destekleyen bu programın hayırlı olmasını diliyorum.

Depremden doğrudan zarar görüp görmediğine bakılmaksızın bu bölgedeki esnafa Halkbank'tan kredi kullananların ödemeleri 3 ay ertelenecek. Erteleme kararımızın Düzce'deki hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum.

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 84
  • hak 1 yıl önce Şikayet Et
    adliyelerdeki fetöcüler temizlenmedikçe bu davalar yıllarca sürer
    Cevapla
  • Sadık ERTÜRK 1 yıl önce Şikayet Et
    Nafaka kalkmalı. Nafaka aile yapısını bozuyor. Bir çok sorun nafaka kanunundan kaynaklanıyor. Nafaka kalkarsa toplumda bir rahatlama olacak.
    Cevapla
  • Adsız 1 yıl önce Şikayet Et
    Hep aynı senaryo, bıkmadınız mı,,, Yıllar önce olmuş fakat ne olduğu anlaşılamayan bir olayı bugün 6 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz edilmiş ve hükümet sebep olmuş gibi gösterip sürekli farklı doneler ortaya koyan karanlık zihniyet , artık biraz senaryoları değiştirin sıktı artık, buradan size oy çıkmaz millet yemez bunları siz yürümeye devam edin...
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    kanun açık alıkoymaktan kodese yardım ve yataklık yapanlar cezasını çekse kimse bu tür bir evliliğe cesaret edemez. yani ADALET olmazsa varın gerisini siz düşünün.
    Cevapla
  • konya 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu önce o koltuğa nasıl oturduğunu bir hatırlasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...