HDP'nin İYİ Parti itirafı gündemi sarstı! Meral Akşener buna ne diyecek?

6'lı masanın gizli ortağı HDP'nin Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'dan itiraf gibi açıklamalar geldi. Mithat Sancar, büyükşehirlerdeki önceki seçimlerin HDP desteğiyle kazanıldığını söylerken Altılı Masa'ya olumlu baktıklarını dile getirdi.

GİRİŞ 14.12.2022 07:43 GÜNCELLEME 14.12.2022 13:34
Bu Habere 295 Yorum Yapılmış

CHP ve İYİ Parti tarafından gizlenmeye çalışılan HDP ortaklığı bir kez daha HDP tarafından açıkça itiraf edildi. CHP yandaşı Tele 1 kanalında açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CHP ve İYİ Parti ile yaptıkları gizli ittifakı itiraf etti.

"HERKES BİLİYOR Kİ..."

Mithat Sancar, herkesin seçimlerdeki desteklerinden haberdar olduğunu belirtirken İstanbul ve büyükşehirlerde belediyelerin HDP desteğiyle kazanıldığını söyledi.

Sancar "Herkes biliyor ki o seçimler bizim verdiğimiz destekle kazanıldı. İstanbul'da ve bütün büyükşehirlerde bizim politikamız böyle oldu." diye konuştu.

"ALTILI MASA'YA OLUMLU BAKIYORUZ"

Sancar Altılı Masa'ya yaklaşımlarını da şu sözlerle açıkladı: Biz 6'lı masayı olumlu buluyoruz, elbette farklı çizgilerden partilerin bir araya gelip mutabakata varmaları olumludur. Asıl söylemek istediğimiz şu, 2019 seçimlerinde bir politika belirledik. Hiç pazarlık, müzakere görüşmesi yapmadık.

Bu iktidarı durdurmak için, batıda aday çıkarmadık. Ve herkes biliyor ki o seçimler bizim verdiğimiz destek ile kazanıldı. Bazen orada kafa karışıklığı da yaratılıyor. İstanbul seçimlerinde bizim oy oranımız Türkiye ortalamasının üzerindedir. Yüzde 16'lardadır. Bütün büyükşehirlerde bu şekilde oldu."

"MERAL AKŞENER BUNA NE DİYECEK?"

Bu açıklamaların ardından AK Partili Alpay Özalan da sosyal medya üzerinden bir paylaşımda bulundu.

Özalan "HDP'li Mithat Sancar, CHP ve İyi Parti ile ittifaklarını itiraf etti. İnkarcı, iki yüzlü Meral Akşener buna ne diyecek?" ifadelerini kullandı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 295
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm Türkiye' biliyorki Meral Akşener ve partisinin Milliyetçilikle Muhafazakarlık la uzaktan yakından alakası bile yok ama kendilerini böyle pazarlıyorlar Millette bu görüyor ve biliyor.
    Cevapla
  • S.Gül 1 yıl önce Şikayet Et
    Milletin gözü kararmış, Erdoğan kaybetsin, ülke batsın istiyorlar. İyi parti seçmeni çok garip. Gerçekten ne yaptıklarının farkında değiller.
    Cevapla
  • Ismail gungor 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar 85 milyon insanlar dalga geciyorlar bunlar akili 6 masa diyorlar hdp yok diyorlar buna kargalarda guler balgibi hdp yani pkk bu isin icinde milet kirz yerine koymayin size yaziklar olsun
    Cevapla
  • Tuncay 1 yıl önce Şikayet Et
    Meral aksenerin bunlardan ne farkı var ki.kürt görüntü ayağı PKK,dindar görüntü ayağı fetö,Asena görüntülü ayağı ermeni meral,Türkiyeyi yıkım ekibi
    Cevapla
  • Acemi 1 yıl önce Şikayet Et
    Meral nediyek acim acim ac ac gag gag gag kargalar bile gülüyor
    Cevapla
  • Asli 1 yıl önce Şikayet Et
    Hdp adag cikarcakmis o mercimek kadar begninzle bizimi kandirioniz izde chp hdple baglantisi gokms sancaz kimin aklinla dalga gecionz milltte safti ozerklikmis atani size. Boldirmucez reiss arkandaiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler