Başkan Erdoğan "Siyaseti bırakma" sinyali olarak yorumlanan sözlerine açıklık getirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Siyaseti bırakma" sinyali olarak yorumlanan sözleri hakkında "AK Partiliyim. Ben bu partimden ayrılır mıyım? Ben kurmuşum bu partiyi. Bu arkadaşlarımı yalnız bırakmam mümkün mü?" dedi.

GİRİŞ 15.12.2022 13:00 GÜNCELLEME 15.12.2022 14:52
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Erdoğan “Bir sonraki dönem için Cumhurbaşkanı adayı olamam ama bu siyaseti bırakacağım anlamına gelmez” sözlerine açıklık getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan ziyareti dönüşü aralarında Kanal7 Genel Yayın Yönetmeni Dr. A. Zahid Akman ve Ülke Tv İstihbarat şefi ve program sunucusu Mustafa Yıldız'ın da olduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"SİYASETİ BIRAKMADIĞINIZ ZAMAN NELER YAPACAKSINIZ?"

Erdoğan, "'Bir sonraki dönem için Cumhurbaşkanı adayı olamam ama bu siyaseti bırakacağım anlamına gelmez' dediniz. Siyaseti bırakmadığınız zaman neler yapacaksınız?" sorusuna, "AK Partiliyim. Ben bu partimden ayrılır mıyım? Ben kurmuşum bu partiyi. Bu arkadaşlarımı yalnız bırakmam mümkün mü? Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda. Şimdi dinlediğim tüm şarkılarda bana her şey AK Parti'yi söylüyor." cevabını verdi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDE MECLİS'TEKİ OYLAMADA OLUMLU GELİŞME BEKLİYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti tarafından TBMM'ye sunulan başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifine ilişkin İYİ Parti Genel İdare Kurulu'ndan çıkan "Anayasa değişikliğini ağırlıklı olarak destekleyebiliriz" eğilimi ve Kılıçdaroğlu'nun "Eğer verdiğimiz kanun teklifine aykırı bir şey yoksa, biz de düşünürüz" ifadelerine ilişkin soruya, şu yanıtı verdi:

"Doğrusu olumlu gelişmeler bekliyorum. Yani olay 336 imzayla gitti ama Meclis'te başta İYİ Parti olmak üzere buraya destekler gelecek diye düşünüyorum. Eğer HDP'den destek gelirse buna da şaşmayın. Oradan da yeşil ışıklar yanıyor. Dolayısıyla CHP'den de gelecektir. Kaldı ki bu anayasa değişikliğinde sadece başörtüsü olayı yok. Aile olayı var. Aile olayı parlamentodaki bütün siyasi partileri ciddi manada ilgilendiriyor. Çünkü bizim için aile kutsalımızdır. Doğrusu ben parlamentoda, kutsalımız olan aileyi dışlayacak bir parti göremiyorum. Şu ana kadar arkadaşlarımızın yaptıkları görüşmelerde de olumlu istikamette beyanlar var. Temennim odur ki Meclis'te bu iş görüşme safhasına geldiğinde inşallah yanılmayız ve buradan olumlu neticeyi de alırız."

 "BU KUTLU BAYRAĞI GENÇLERE TESLİM EDECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "'Samsun'da 2023'te milletimizden kendi adımıza son defa istediğimiz destekten alacağımız güçle Türkiye Yüzyılı'nın inşasını başlatıp bu kutlu bayrağı gençlere teslim edeceğiz' dediniz. Bu, siyaset serüveninizde ne anlam taşıyor?" sorusu üzerine, şöyle konuştu:

"Şu anda cumhurbaşkanı adayı olarak iki kez seçime girme, aday olma şansınız var. Üçüncü kez böyle bir şans yok. Dolayısıyla tabii AK Parti'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde artık işin içinden çekilmesi anlamına gelmez ve Tayyip Erdoğan'ın da siyasetten çekilmesi anlamına gelmez. Öncelikle biz bu seçimde Cumhur İttifakı olarak adayız, şu anda çalışıyoruz. Milletimizin teveccühünün olması halinde cumhurbaşkanı olarak görevimize inşallah devam edeceğiz. Parlamentoda da ciddi bir desteği milletimizden almamız halinde parlamentoda da güçlü bir görüntüyle inşallah bundan sonraki 5 seneyi de başarılı bir şekilde sürdüreceğiz. Gerek altyapı gerek üstyapıda bugüne kadar 20 yılda ne gibi başarılar ortaya koyduysak, bundan sonra da aynı başarıları inşallah devam ettireceğiz."

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 47
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis çıraklık makamından geçti. Kalfalık makamından geçti. Ustalık makamından da geçti.Sıra üstat makamında.Yolun açık olsun reis.Allah işlerinde kolaylık versin. Amin
    Cevapla
  • Bayburtsevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kiralaraysa ticaret bakanlığimüfettişleri denetlesinler
    Cevapla
  • Selami 1 yıl önce Şikayet Et
    aileleri parçalayan uzaklaştırma korunma talebi vb uygulama aile üyelerine karşı özellikle anne babaya karşı kullanılamamalı. çocukları kandıran terör örgütleri aileler ile çocukların arasını yasalarla kanunlar ile açıyor ve aileler ile çocukların arası bir daha kapanmamak üzere açılıyor
    Cevapla
  • ANTİ SOSYAL 1 yıl önce Şikayet Et
    SON NEFESiMİZE KADAR RECEP TAYYİP ERDOĞAN.
    Cevapla
  • Turna 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç kimse koltuğu kendi iradesi ile bırakmaz. tekrar kazanırsa ya bir formül bulup yeniden aday olur, ya da gölge cumhurbaşkanı olarak birilerini yönlendirir. Bu koltuk sevdası çok garip bir hastalık herkeste var.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    memlekete hizmet aşkı o koltuk sevdası değil fitneci bir dolarlık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YSK kararını verdi: 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada