İttifak ortağı gündeme taşıdı: İmamoğlu-Akşener’den sır görüşme!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mahkeme kararı sonrası Saraçhane'de düzenlediği mitinge katılan Demokrat Parti’li Cemal Enginyurt, İmamoğlu ve Akşener'in orada 5 dakikalık bir özel görüşme yaptığını söyledi.

İttifak ortağı gündeme taşıdı: İmamoğlu-Akşener’den sır görüşme!
İttifak ortağı gündeme taşıdı: İmamoğlu-Akşener’den sır görüşme!
GİRİŞ 21.12.2022 14:50 GÜNCELLEME 21.12.2022 19:07
Bu Habere 150 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, YSK üyelerine hakaret gerekçesiyle mahkemenin 2 yıl 7 ay 15 gün ceza vermesinin ardından gerçekleştirdiği 'mağduriyet şovu'nun yankıları sürüyor. Kararın ardından İstanbul Fatih’teki İBB binası önünde CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun haberi olmaksızın düzenlenen mitingde Meral Akşener ile birlikte adeta cumhurbaşkanlığı adaylığı manifestosu yayınlayan İmamoğlu’nun burada sır bir görüşme gerçekleştirdiği belirlendi.

Dikkat çeken çıkış, Millet İttifakı'nın ortaklarından Demokrat Parti’den geldi. Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, kendisinin de iştirak ettiği organizasyonda “etik dışı” uygulamalar olduğunu ifade ederek İmamoğlu ile Akşener arasında kapalı kapılar arkasında özel bir görüşme yapıldığını söyledi. 

"NE KONUŞTULAR BİLEMEYİZ"

Haber7’ye konuşan DP’li Cemal Enginyurt; Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener'in Saraçhane'de CHP'li kurmayları atlatıp baş başa 5 dakikalık “sır” görüşme yaptıklarını gündeme taşıdı. Enginyurt, gizli görüşmeye ilişkin “Saat 18.30'da ceza açıklandığında Ekrem İmamoğlu'yla sayın Akşener bir 5 dakika özel görüştüler. Orada CHP'den isimler var, DP'den ben varım ama bu toplantı sadece Akşener'le İmamoğlu arasında sürdü. Ne konuştular, ne söylediler, ne tartışlar bilemeyiz." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak ve diğer partililerin olduğu yerde böyle bir özel görüşmenin ortaya çıkması kafalarda soru işaretleri oluşturdu. 

AKŞENER DIŞINDA KİMSE KONUŞTURULMADI

Programda kendisinin konuşturulmamasına da sitem eden Enginyurt, “Esas rahatsız olduğum şey, Ekrem İmamoğlu'nun orada CHP temsilcisi ve Demokrat Parti olarak tek temsilcisi benim orada. Bize söz vermemesi beni rahatsız etti. Biz de paydaş olarak oradayız. Biz de oraya gelmişiz. Ama orada CHP temsilcisine ve Demokrat Parti temsilcisine söz verilememesi şık olmadı." ifadelerini kullandı. 



Bu durumla ilgili kendilerine bir açıklama yapılmadığını söyleyen Enginyurt, "Ben orada DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı temsil ediyorum. CHP'liler Kemal Kılıçdaroğlu'nu temsil ediyor. Genel başkan düzeyinde BTP lideri Hüseyin Baş da vardı orada. O da konuşturulmadı." diye ekledi. 

Enginyurt, kendisine ve diğer siyasilere uygulanan prosedürün etik olmadığını kaydetti.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 150
  • konuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne zannettiniz seçimi kazanınca sizin yüzünüze bakmayacaklar şimdi işleri var da sizi önemsiyor görünüyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dokunmayın Şabanıma filminin güncel versiyonu yeniden oynuyor.Kemal sunal muradına ermişti ama bunların seçimde kursaklarında kalacak.
    Cevapla
  • Yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    6 masanın kime hizmet edeceği belli halka değil amerikaya hizmet edecek. Bunlar gelirse tüm projeler durur.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    beş kuruş etmez insanlar topluluğu
    Cevapla
  • DEREKÖYLÜ 1 yıl önce Şikayet Et
    Cemal, adam yerine konulmadığınız yerde ne işiniz var diye sormazlarmı ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir