Türkiye'den Taliban'ın kızlara eğitim yasağı kararına yeni tepki: Bir an önce vazgeçin

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Taliban'ın kız çocuklarına yönelik eğitim yasağına tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Böyle bir yasağı biz reddediyoruz. Doğru bulmuyoruz" dedi ve karardan vazgeçme çağrısı yaptı.

GİRİŞ 22.12.2022 10:46 GÜNCELLEME 22.12.2022 14:21
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yemen Dışişleri ve Yurtdışındaki Yemenliler Bakanı Ahmed Awad Bin Mubarak ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

TÜRKİYE'NİN YEMEN'E İNSANİ YARDIMLARI

Yemen'e giremeyen AFAD temsilcilerimizin listesine Sayın Bakan'a verdik. Onların girmesiyle yardımlar daha da artacak. Güvenlik şartları geliştikçe yardımlarımız daha da artacak.

TALİBAN'DAN KIZLARA EĞİTİM YASAĞI

Taliban'a kapsayıcı olun. Kadın hakları, kız çocuklarının eğitimi konusunda düşüncelerimizi de kendileriyle paylaştık. Bu yasak İslami de insani de değil. Dolayısıyla böyle bir yasağı biz reddediyoruz. Doğru bulmuyoruz. İnşallah bir an önce bu kararlarından vazgeçerler. Biz, Türkiye olarak Afgan kardeşlerimize de eğitim, burs vermeye devam edeceğiz. Türkiye'de de çok sayıda Afgan kızımız eğitim görüyor. 

Türkiye'den Taliban'ın aldığı karara tepkiTürkiye'den Taliban'ın aldığı karara tepki

Taliban, kadınların üniversitede eğitim görmesini yasakladıTaliban, kadınların üniversitede eğitim görmesini yasakladı

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    İslamı yanlış yorumlayanlar islama ve müslümanlara en çok zarar verenlerdir.
    Cevapla
  • Taliban 1 yıl önce Şikayet Et
    işinize bakın. önce kendi ülkemizdeki üniversitelerdeki pisliği temizleyelim sonra adamlara laf ederiz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ulan gene olan bize olacak Taliban baskıları arttırdı diye göç dalgası vardı ama dahada çoğalıcak bu gidişle anlaşılan neyse hakkımızda hayırlısı olsun
    Cevapla
  • ateşin kendisi 1 yıl önce Şikayet Et
    adamlar müslüman sizin gibi laik değiller diye neyin uyarısı bu. sanki bizim üniversite okuyan kızlar alim oldular. bırakın bu boş işleri. kimsenin iç işlerine karışmayın. bu dünyaya felaketi özgür kadınlar getirecek....
    Cevapla
  • mustafa k. 1 yıl önce Şikayet Et
    Tanımadığınız ülkenin içişlerine neden karışıyorsunuz? Siz bir defa önce Afganistan'ı tanıyın ondan sonra konuşun. Sayın Çavuşoğlu diyorsunuz ki; ' Bu yasak İslami de insani de değil'. Emin misiniz? İslamı ne kadar biliyorsunuz. Her müslümanın üzerine farz olan ilimler itikad ve ilmihal ilimleridir. O laik seküler kafaların açtığı okullarda kızlar ne öğreniyor Allah aşkına, Taliban en doğrusunu yaptı, oradan katıksız nezih bir şeriat uygulanıyor, darısı bizim başımıza.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!