İyi Parti'li İBB Meclis Üyesi Taylan Yıldız siyaseti okula taşıdı, velilerden tepki geldi

İBB'nin İyi Partili Meclis Üyesi Vedat Taylan Yıldız, sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı bir gönderide İtalyan Lisesi'ne gittiğini ve oradaki öğrencilerle bir araya geldiğini paylaştı. Veliler, Yıldız'ın kural ihlalinde bulunduğunu öne sürerek sert tepki gösterdi.

İyi Parti'li İBB Meclis Üyesi Taylan Yıldız siyaseti okula taşıdı, velilerden tepki geldi
İyi Parti'li İBB Meclis Üyesi Taylan Yıldız siyaseti okula taşıdı, velilerden tepki geldi
GİRİŞ 22.12.2022 16:18 GÜNCELLEME 22.12.2022 16:18
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İyi Parti'li Meclis Üyesi Taylan Yıldız, "Bugün günlerden İtalyan Lisesi'ydi!" diyerek Beyoğlu'ndaki özel eğitim kurumunu ziyaret etti.

Yıldız'ın siyasetçi kimliğine karşın bir okulu ziyaret etmesi sosyal medyada tepkilere yol açtı.

O anları 'Beni davet eden liseli arkadaşlarıma tekrar teşekkürler. Ülkenin aydınlık yarınlarıyla vakit geçirmek harikaydı. Sizi süper çok seviyorum gençler.' sözleriyle paylaşan İyi Partili isme eleştiriler birbiri ardına geldi.

VELİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Yine görüntülerdeki bir öğrencinin velisi olan Filiz Aydoğan, İyi Parti'li Meclis Üyesi Taylan Yıldız'a hitaben yaptığı yorumda çocukların bu tarz bir etkinlikte olmaması gerektiğini belirtti.

Filiz Aydoğan isimli veli, bir diğer yorumunda, "Taylan Bey bizim çocukların videosunu paylaşmak için izin aldınız mı?" ifadesini kullandı.

Videodaki bir öğrencinin velisi olduğunu ileri süren bir sosyal medya kullanıcısı, Yıldız'ı etiketleyerek görüntülerin silinmesini talep etti. Ayrıca, kural ihlaline dikkat çekti.

Bir vatandaş, aynı ziyareti AK Parti'den bir ismin düzenlenmesi halinde durumun bu denli basite indirgenemeyeceğinden dert yandı.

KURAL İHLALİ

İtalyan Lisesi'ndeki görüntülere tepki gösteren veliler, İyi Parti'li Taylan Yıldız'ın velilerden rıza alınmaksızın bu tarz bir eylemde bulunduğunu söyleyerek, kural ihlaline düştüğünü savundu. Rıza alınacağı sırada şu şartlara riayet edilmesi önceleniyor:

  • Belirli bir konuya ilişkin olması,

  • Rızanın bilgilendirmeye dayanması,

  • Özgür iradeyle açıklanması.

Öğrencilerle ilgili bir durum olduğunda, okullar bile kendi öğrencilerinin fotoğraflarını paylaşacakları zaman bu görüntüleri ne için kullanacaklarını velilere iletmekle yükümlü tutulmuş durumda. 

İŞİ YOKUŞA SÜRDÜ, GÖRÜNTÜLERİ SİLMEMEKTE DİRETTİ

Taylan Yıldız'ın bir gün öncesinde paylaştığı görüntülere İtalyan Lisesi'nin velileri ve kamuoyu sert tepki gösterdi. Fakat İyi Partili siyasetçi, izin almaksızın kullandığı bu materyalleri silmeye yanaşmazken bir de eleştirilere cevap verdi.

Yıldız, etkinlik sırasında Google ve Stanford'daki deneyimlerinden bahsettiğini, siyasete mahal verebilecek hiçbir açıklama yapmadığını iddia etti.

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 39
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Taylan ? Ne olduğu belli bir zat.
    Cevapla
  • DÜŞÜN..! 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşılan o ki bir taraftan rakibi çamurlayacaksın diğer taraftan da o çamurla banyosunu yapıp sefasını süreceksin... Vay beee ne güzelsin be İSTANBUL...!!!
    Cevapla
  • DÜŞÜN..! 1 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlu da kendi davasına gitmeyip lise ziyareti yapmış idi güya...
    Cevapla
  • aksaray 1 yıl önce Şikayet Et
    sayın taylan yıldız yanlış yöne gitmişsiniz gideceğiniz yer kandil ve kuzey ırak. ama uyanıksınız orayada gitmezsiniz çünkü orada türk askeri var sizi sarı poşede sararlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin yüzkaraları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
En sevilen serilerden biriydi: Tamamen elektrikli oldu! İşte fiyatı ve özellikleri...
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"