Erdoğan talimat verdi, AK Parti harekete geçti: Seçim için masada 3 tarih var

30 Nisan, 14 Mayıs ve 18 Haziran tarihlerinin ele alındığı son MYK toplantısında, seçimin ikinci tura kalma ihtimaline karşı özellikle 30 Nisan tarihi üzerinde değerlendirmeler yapıldı.

GİRİŞ 24.12.2022 07:07 GÜNCELLEME 24.12.2022 09:02
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

AK Parti, 2023 yılının haziran ayında yapılması gereken cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleriyle ilgili takvimi netleştirmek için çalışmaları hızlandırdı. Edinilen bilgilere göre, önceki gün gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında seçim hazırlıkları üzerine detaylı bir çalışma yapıldı.

30 Nisan, 14 Mayıs ve 18 Haziran tarihlerinin ele alındığı toplantıda, her ihtimal değerlendirilerek taslak bir takvim oluşturuldu.

ERDOĞAN'DAN "TEFERRUATLI ÇALIŞMA" TALİMATI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim işleri başkanlığına konu hakkında teferruatlı bir çalışma yapması için talimat verdiği öğrenildi. Seçimin ikinci tura kalma ihtimaline karşı özellikle 30 Nisan tarihi üzerinde değerlendirmeler yapıldı.

"ADAY OLMALARI DOĞRU OLMAZ"

AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, toplantıda, sahada yapılması planlanan seçim çalışmaları hakkında detaylı bir sunum yaptı. Kandemir, milletvekili adayı olmak isteyen il başkanlarının istifa süreciyle ilgili bilgi verdi. Tecrübeli il başkanlarının adaylığına sıcak bakılırken, yeni seçilen ve henüz hiç seçim geçirmemiş il başkanlarının aday yapılmalarının doğru olmayacağı değerlendirildi.

Toplantıda ayrıca adaylık için istifa edecek il başkanlarının yerine kimlerin geleceği de istişare edildi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ / EMRAH ÖZCAN
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 113
  • Ebabil 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne ikinci Turu Reis Allah'ın izni ile bu iş birinci turda bitecek.Hüsranın en yükseğini yaşayacaklar
    Cevapla
  • Ramazan usta 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçim olduğunda benim ülkeme zararı dokunup fakirleştirip vatandaşı perişan eden ve kendilerini düşünen kimlerse Allahım onlara ülkemi yönetme fırsatı vermesin amin. Önce vatandaş.
    Cevapla
  • Amin diyelim 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun güzel dua
    Cevapla
  • Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçim mümkün olduğunca öne çekilmeli, ben bir MHP'li olarak ülkücülerin kamuda ezildiklerini gördüm. Cumhur ittifakı bu konuda duyarlı olmazsa seçimi kaybedebilir.
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Cumhur ittifakı Ocak Şubat Mart aylarında bile seçime girse 1.Turda uzak ara kazanır millet ittifakın daha adayı bile yokki nasıl kazansın )))
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    18 Haziran çok güzel tarih olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması