Vatan Partisi, HDP'nin kapatılması için AYM önünde eylem başlattı

Vatan Partisi, HDP'nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi önünde nöbet eylemi başlattı. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı ve beraberindeki partililer, basın açıklaması yaptı.

Vatan Partisi, HDP'nin kapatılması için AYM önünde eylem başlattı
Vatan Partisi, HDP'nin kapatılması için AYM önünde eylem başlattı
GİRİŞ 29.12.2022 15:23 GÜNCELLEME 29.12.2022 15:23

Vatan Partisi, HDP'nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi önünde nöbet eylemi başlattı.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı ve beraberindeki partililer, Anayasa Mahkemesinin (AYM) önünde bir araya geldi.

Bursalı, burada yaptığı açıklamada, HDP'nin kapatılmasına yönelik açılan davanın yaklaşık 2 yıldır sürdüğünü belirterek, bu davanın Türküyle, Kürdüyle, Türk milletinin davası olduğunu söyledi.

"Türkiye'nin bağımsızlığı ve birliği için, Türk milleti için, Mehmetçiğimiz, polisimiz, güvenlik korucularımız için ve ülkemizin geleceği için tarihi bir nöbete başlıyoruz. Bu bir vatan nöbetidir." ifadelerini kullanan Bursalı, Türkiye, Suriye ve Rusya'nın Savunma Bakanlarının, Moskova'da bir araya geldiğine değindi.

Bursalı, "Üç ülkenin ortak iradesi ve eylemiyle PKK'nın işi silahla bitirilecektir ve artık ABD'ye yol görünmüştür. Bu koşullarda HDP'ye yaşam hakkı tanınamaz." ifadelerini kullandı.

HDP'nin kapatılması görevinin ertelenemez olduğunu söyleyen Bursalı, "AYM, Türk devletinin yanında durmalıdır." dedi.

Basın açıklamasının ardından HDP'nin kapatılması için her hafta AYM önünde nöbet eylemi yapılacağı duyuruldu.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması