Dönemin Enerji Bakanı Dr. Hilmi Güler, CHP'li Özkoç'un iddialarını boşa çıkarttı: 'Belki evinde kullanıyor ama haberi yok!'

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'un 2002-2009 yıllarında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yapan Dr. Hilmi Güler'i hedef alarak öne sürdüğü 'doğal gaz' iddialarını Güler boşa çıkarttı. 'Belki o gazı evinde kullanıyor ama haberi yok' diyen Güler, bahsi geçen rafinerinin çalışır durumda olduğunu canlı yayında kanıtladı.

GİRİŞ 29.12.2022 20:39 GÜNCELLEME 29.12.2022 21:04
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çaycuma-1 sondajında 58 milyar metreküplük yeni doğal gaz keşfini açıklamasından sonra CHP'li medya ve milletvekilleri, bu rezervi seçimlerle bağdaştırdı.

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, 2002-2009 yıllarında Enerji Bakanlığı yapan Dr. Hilmi Güler'i hedef alarak yaptığı konuşmada, 2007'deki doğal gaz ve petrol keşiflerini ileri sürüp; buradaki kuyuların hiçbir zaman faaliyete geçmediğini iddia etmişti.

Engin Özkoç

ÖZKOÇ'UN ALGI OYUNU

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Özkoç, 2007'deki keşiflere yönelik şu ifadeleri kullanmıştı:

"20 Mayıs 2007… Dönemin Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Hilmi Güler ‘Akçakoca açıklarında çıkartılan doğal gaz Türkiye’de konutlarda tüketilen doğal gazın 10’da 1’ini karşılayacak’ açıklaması yaptı. Sonuç, yok.

26 Ağustos 2007… Dönemin Enerji Bakanı Hilmi Güler; Karadeniz’de petrol bulunduğu müjdesini verdi. Müjdeli haber Meclis’te tam da Cumhurbaşkanlığı’nın ikinci tur oylamalarının olduğu saate denk geldi."

HİLMİ GÜLER'DEN ÖZKOÇ'A CEVAP: "HABERİ YOK"

Şimdilerde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Hilmi Güler, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu 'Tarafsız Bölge' programına telefon bağlantısıyla katılarak Özkoç'un iddiaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Şimdilerde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler

Bahsi geçen doğal gaz keşfinin Ayazlı-1 kuyusunda yapıldığını belirten Hilmi Güler, Engin Özkoç'un iddialarına yönelik şöyle konuştu:

"Engin Özkoç aslında bu bahsedilen gazı kullanıyor ama haberi yok herhalde. 2004 yılında biz bunu Ayazlı-1 kuyusunda keşfettik. Çünkü biz onu hem çıkarttık hem de işletmeye aldık. Rafinerisi kuruldu Akçakoca’da! Hala kullanılıyor. Bütün Karadeniz’de taramaları yaptık. Üç boyutlu taramalardan sonra 2004’te teftişi yaptık. 2007 yılında da sahilde rafinerisi kuruldu. Doğal gazın temizlenmesi lazımdı. Daha sonra evlere verildi. Bu takım oyunuydu. Bayrak yarışıydı. O dönemde yapılan çalışmaların şimdi güzel sonuçlarını alıyoruz. O dönemde ayrıca Silivri yer altı deposu ve Tuz Gölü’nün altındaki depolar yapıldı. Hepsi bir bütün halinde ele alındı. O zamanki hacim 1,5 milyar metreküptü. Ondan sonra diğer müjdeler ortaya çıktı. Bunların hepsi bizim için mutluluk verici sonuçlar."

Hilmi Güler, Ayazlı-1 kuyusunun kıyıya yakınlığını belirterek; bu keşiften sonra gemiler alındığını ve son keşiflerin mutluluk verici olduğunu sözlerine ilave etti.

"NİYE RAHATSIZ OLUYORLAR BEN ONU ANLAMIYORUM!"

Programın devamında Ahmet Hakan, CHP'li medyada çıkan iddia niteliğindeki haberleri Hilmi Güler'e yöneltti. Hakan: "Haberler çıkmış ‘Hani neredeler’ diyorlar. O anlayışla ilgili ne söyleyeceksiniz?" diye sordu.

Doğal gaz üzerinden algı operasyonu! Veriler CHP'li medyanın iddiasını yalanlıyorDoğal gaz üzerinden algı operasyonu! Veriler CHP'li medyanın iddiasını yalanlıyor

Güler ise yanlı haberler hakkında gelen soruya cevap verirken, Engin Özkoç'a şöyle seslendi:

"O kadar çok yalan haberlerle uğraşıyoruz ki… Kesinlikle hiçbiri doğru değil… Aynı petrol ve doğal gazda olduğu gibi… Bu yanlışlara cevap vermekten bıktık artık… Bu aslında herkesi mutlu etmesi gereken bir şey… Niye rahatsız oluyorlar ben onu anlamıyorum! Engin Özkoç, hemen partiden bir arkadaşını Akçakoca’ya göndersin, sahildeki rafineriye de baksın, üretim miktarlarını da kontrol etsin, belki evinde kullandığı gazın bir miktarı da buradan gidiyor olabilir."

Akçakoca'daki tesisin görüntüsü

O anlarda Akçakoca'daki rafinerinin görüntüleri ekrana gelirken, Hilmi Güler Bakanlık yaptığı dönemde Karadeniz'deki keşiflere dair gerekli bilgilendirmenin yapıldığını şu ifadelerle anlatarak sözlerini noktaladı:

"Gaz için bilgilendirme yaptık. Petrolle ilgili de sondajlar yapıldı. Bizim yaptığımız bütün o üç boyutlu denemelerde burada hem doğal gaz hem de petrolün varlığını tespit ettik. Şimdi gemilerle beraber sondajlar yapılıyor ve netice itibariyle ortaya çıkıyor."

YARAR: "BALIK YESİNLER"

Programın katılımcılarından Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar da Hilmi Güler'in açıklamalarının üzerine CHP'li medyaya ve CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'a şu yorumu yaptı:

"Vallahi Akçakoca’da güzel balık yesinler, balık yerken de bunu görsünler. Bu tesis o kadar yakınlarda bulunuyor."

KAYNAK: HABER7, CNN TÜRK
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 106
  • Mehmet Özdemir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani derler ya gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar,bunlar bu tiplerden. Boş verin biz önümüze bakalım....
    Cevapla
  • tayfun 1 yıl önce Şikayet Et
    chp nin alayı yalancı dolancı iftiracılarla dolu .kendi tabanı böyle yalanlardan iftiralardan hoşlanıyor .onlara şerbet veriyorlar .
    Cevapla
  • Toprak 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin Neyden haberi varki ,sasirdik mi tabi ki de hayir
    Cevapla
  • M.T 1 yıl önce Şikayet Et
    Havanın acık oldugu gunlerde Alaplıdakı evımızın balkonundan da gorunuyor denızdekı platformlar.
    Cevapla
  • Burak-van 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ozkoc ip kiralık giden adam degilmi yahu bunuda adam yerine koymayın kiaralik gittiği resime bı bakın sanki on kişiden dayak yemiş heeehheee
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...