Terör örgütü güzellemeleri her gün arttı! CHP ne yapmaya çalışıyor?

“Cumhuriyet’i kuran partiyiz” argümanıyla siyaset yapan CHP, Türkiye Cumhuriyeti’ni bölüp parçalamaya yönelik kanlı eylemlere başvuran terör örgütü PKK’ya müzahir eylem ve söylemlerini günden güne artırıyor.

Terör örgütü güzellemeleri her gün arttı! CHP ne yapmaya çalışıyor?
Terör örgütü güzellemeleri her gün arttı! CHP ne yapmaya çalışıyor?
GİRİŞ 05.01.2023 18:06 GÜNCELLEME 05.01.2023 18:07
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

CHP ve HDP'nin gizli ittifak içinde olduğu uzun zamandır tartışmalara konu oluyor. Yerel seçimlerde HDP'nin aday çıkarmayarak Millet İttifakı adaylarına oy istemesi bunu ispatlasa da iki parti de resmi olarak ittifak içinde oldukları iddialarına kaçamak cevaplar veriyor. Ancak CHP ve altılı masanın günden güne artan HDP sevgisi, yapılan açıklamalarla gözler önüne seriliyor.

HDP gizli ortaklık kurmakla eleştirilen CHP, geçmişten bugüne terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik ılımlı söylemlerini kademeli olarak arttırdı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “YPG’yi terör örgütü olarak görmeyiz” söylemi ile başlayan CHP’deki tavır değişikliği, daha sonra “HDP’ye bakanlık verilebilir” şeklindeki beyanatlara kadar vardırıldı. CHP son olarak “özerklik” çıkışıyla tekrar gündeme geldi. CHP ile PKK bileşenlerinin yakınlaşması, kirli ilişkinin hangi amaçla kurulduğunu ve Türkiye’yi hangi tehlikeli süreçlere sokacağı merak konusu oldu.

İşte CHP’nin PKK güdümündeki oluşumlara yönelik birbirinden tuhaf eylem ve söylemleri: 



"YPG'Yİ TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRMEYİZ"

30 Mayıs 2017 tarihinde CNN Türk kanalında  Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında canlı yayına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK/YPG terör örgütüyle ilgili tepki çeken açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, sunucunun, "CHP, YPG'yi terör örgütü olarak mı görüyor?" sorusuna, "Biz YPG'yi terör örgütü olarak görmeyiz. Kendi bulunduğu yerde kendisini halkını savunan bir örgüt olarak görürüz" sözleriyle cevap verdi.

"HDP'YE BAKANLIK VEREBİLİRİZ"

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, iktidara gelmeleri durumunda HDP'ye bakanlık verebileceklerini söyledi. 4 Eylül 2022 tarihinde Pınar Işık Ardor'un TV100'de sunduğu Pazar Siyaseti programına konuk olan CHP'li Tekin, "HDP'li başkana elimizi kaldırıyor muyuz? Buna genel başkanlar dahil. 'Sayın başkanım söz hakkı istiyorum' Şimdi bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için bu kabul olmaz... O zaman seçime sokmayın kardeşim. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman milli irade nerede kaldı. Bu seçmen yarın nasıl oy verecek kendi partisine. Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir." açıklamasında bulundu.

ÖZERKLİK TARTIŞMASI BAŞLATILDI

Yaşananların ardından son olarak 'Özerklik' tartışması gündeme getirildi. CHP’ye ekim ayında katılan ve rozeti bizzat Kemal Kılıçdaroğlu tarafından takılan Nuşirevan Elçi, Rudaw'a verdiği röportajda CHP'nin Kürt hakları konusunda çalışmalar yaptığını söyledi. Elçi, 'Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi diyoruz artık adı özerklik veya başka türlü de konulabilir. Tüm yetki ve imkanların tek bir yerde toplanması başından beri yanlış. Hem Kürtler için hem de diğer halklar için yetkilerin dağıtılması gerekli." dedi.

 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 33
  • hmd 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar vatan, millet, maneviyat, kutsal değerler gibi hususlarla ilgili dertleri yok, sadece yurtdışındaki ağababalarının sözlerini ikiletmeme telaşı var, mankurt oĝlu mankurtlar....Allah topunu islah etsin, mümkün degilse, kahhar sıfatı ile yok etsin....
    Cevapla
  • Adil 1 yıl önce Şikayet Et
    laflara Atatürk partisi icraatta hdpkk uydusu. duran kalkana bir şey söyleye bildimi pkk pyd ypg terör diyebilyormu.
    Cevapla
  • Sakarya 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet siz kurar ve siz yıkmak için yırtılır siniz Allah'ın sopası bu olsa gerek sürünün...
    Cevapla
  • fuzul 1 yıl önce Şikayet Et
    Hain sürüsü chp, kendini kapattırıp seçimi iptal ettirmek istiyor..Kaşınıyor resmen!
    Cevapla
  • Gazi 1 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman ki gibi satıyor. Genlerinde var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması