İBB'ye kayyum atanacak mı? Bakan Soylu'dan Daşdemir'e sürpriz açıklama

Optimar Araştırma Başkanı Daşdemir, İBB'ye kayyum atanacağı söylentileriyle ilgili görüştüğü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine "Bizim öyle bir niyetimiz yok; sadece teröristlerin İBB'den temizlenmesini istiyoruz" dediğini söyledi

GİRİŞ 06.01.2023 06:16 GÜNCELLEME 06.01.2023 07:47
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, Hukukçu Serkan Toper, Hukukçu Av. Dr. Mehmet Ruşen Gültekin ve Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin, tv00'de Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına konuk olarak gündemi değerlendirdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) başlatılan terör soruşturması programda masaya yatırıldı.

"BİZİM ÖYLE BİR NİYETİMİZ YOK"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görevden alınarak yerine kayyum atanacağı yönündeki tartışmalar sürerken; Hilmi Daşdemir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptığı görüşmenin detaylarını açıkladı.

Daşdemir, "Bugün İçişleri Bakanı'yla konuştum 'Bu meseleyle ilgili kayyum vb. gibi bir süreç olacak mı?' diye. Sayın Bakan 'Bizim öyle bir niyetimiz yok; sadece teröristlerin Belediye'den temizlenmesini istiyoruz' dedi" ifadelerini kullandı.

"OCAK AYINDA KAYYUM ATANACAK" İDDİASI

Fransa merkezli Avrupa yayın kanalı Euronews, İBB Başkanı İmamoğlu'nun Ocak ayı içinde görevinden alınacağını iddia etmişti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 30
  • A.A.A 1 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlu'nun İstanbula faydası değil Zararı dokundu.! Beceriksizliğine Mağduriyet Sözünü sokuşturuyor. Gerçek şudur ki, Hükümet İstanbula en çok Parayı İBB ye ödemiştir (!) Mağduriyet Yoktur, Beceriksizlik ve İsraf vardır.. İmamoğlu Yalancının biridir!
    Cevapla
  • hacı 1 yıl önce Şikayet Et
    Soylu kendisi söyledi mahkeme kararı onaylandığı an ibb başkanını hemen görevden alırım dedi.
    Cevapla
  • Haber7 okuyucusu 1 yıl önce Şikayet Et
    Onun istediği o zaten lütfen o fırsatı vermeyin ekmeğine yağ sürmeyin
    Cevapla
  • Mç. 1 yıl önce Şikayet Et
    Ucuz kahraman olmak istiyorlar.
    Cevapla
  • veli 1 yıl önce Şikayet Et
    4 yıldır İstanbulun başında Her şey güzel olacak dedi bişey yok MADURİYET oldum diyerek tekrar seçimlere girmek istiyor. Dikkat fırsat vermeyelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü