Davutoğlu: Altılı masa diyelim, Millet İttifakı geride kaldı

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, katıldığı bir televizyon programında "Altı partili Millet İttifakı" ifadesini, "Altılı masa diyelim. Millet İttifakı geride kaldı" şeklinde düzeltti.

GİRİŞ 06.01.2023 11:15 GÜNCELLEME 06.01.2023 14:21
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı. Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

ALTILI MASANIN 10'UNCU TOPLANTISI

Dün 10 saate yakın birlikteydik. Karşılıklı ve çok açık yürekli diyaloglar oldu. Herkes zihnindekini masaya koydu. 

Bizden önce Millet İttifakı vardı, altılı masa oluşmadan önce. Onlar da üçlü dörtlü düzenli toplantılar yapmıyordu. Bir takvim içinde, düzenli bir şekilde bu onuncu toplantı.

(Dün toplantı yapıldı. Altı partili millet ittifakı ifadesi doğru mu?) Altılı masa diyelim. Millet İttifakı geride kaldı.

AYM'NİN HDP KARARI

Parti kapatmanın faydası yok. Demokrasiye zarar veriyor. CHP de kapatıldı 12 Eylül'de. Ne fayda sağladı? 

Hukuki süreç işletiliyorsa tutarlı şekilde uygulanmalı. Siyasi mücadele siyasi alanda yapılır. Ben geçmişte HDP'yle siyasi mücadele yaptım. Bugün de rekabet edeceğiz. 

(Altılı masada bu konu konuşuldu mu?) Toplantı sırasında karar geldi. Onu da değerlendirdik. Başörtüsü konusunu da açık yüreklilikle konuştuk. 

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • Demirezen 1 yıl önce Şikayet Et
    6 lı Ganyani. Diyelim
    Cevapla
  • Gebzeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet Davutoğlu ve İmam oğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener ve Ali Babacan .Görevden atılan FETÖ cüler seni bekliyor meral. HDPKK lılar da Kılıçtaroğlunu bekliyor. Allah size fırsat vermesin. Siz bu mileti aptalmi sanıyorsunuz
    Cevapla
  • ERSİN KAPTAN 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi parti iktidarı Demek... Bütün Fetöcü mahkumların bile isteye, PKK lı terörist mahkumların ise diyet borcu olarak aramıza yeniden salınacağı, kaos ve iç kargaşa kapılarının sonuna kadar açılarak dış müdaheleye zemin hazırlanacağı, bütün milli projelerin duracağı hatta yok edileceği, bütün milli dava adamlarının ve siyasetçilerinin, bürokratların, MİT aslanlarının, Teknoloji mühendislerinin pasifize edilerek ABD ye diyet borcunun ödeneceği, bunlara oy verenlerin eliyle vatanın anahtarlarının mandacı emperyalistlere teslim edileceği bir iktidar olur ancak. Zerre kadar Vatan Millet sevgisi olan bir Müslüman Türk bunlara bırak oy vermeyi, aklına bile getirmez. Nokta... Vesselam.
    Cevapla
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    demek ki neymiş milletle alakası yokmuş altılı masanın menfaatleri ile alakalı imiş bunların derdi millet değil kendi çıkarlarıdır buyurun lafa bakın lakin söyleyene değil söyletene bakın
    Cevapla
  • Okur 1 yıl önce Şikayet Et
    PKK ya hizmet eden üç kuruşluk parti ve Konya'nın yüz karası basiretsiz adam altınızı toplasan çarpsan bölsen çıkarsan adam gibi adam bir Erdoğan yapmıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler