Kılıçdaroğlu ve Akşener metro açılışında yine karşı karşıya geldi!

Dudullu-Bostancı metro hattının açılış töreninde Saraçhane'nin benzeri görüntüler yaşandı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na İstanbul'u işaret ederken, Akşener ise cumhurbaşkanlığını işaret etti.

GİRİŞ 06.01.2023 16:44 GÜNCELLEME 07.01.2023 00:24
Bu Habere 196 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün 2015'de AK Parti döneminde projelendirilip, ihalesi yapılan ve 23 Ocak 2017'de tünel çalışmalarına başlanarak, 2019'da İmamoğlu göreve gelene kadar büyük bir bölümü tamamlanan Dudullu-Bostancı Metro hattının açılışını gerçekleştirdi. Göreve geldiği günden beri AK Parti döneminde yapımına başlanan ve büyük bölümü tamamlanan projeleri açan İmamoğlu'na metro açılışında altılı masadan bazı liderler eşlik etti.

MESAJLAR SARAÇHANE'DEKİ GİBİ

Metro hattı açılışın altılı masanın ittifak ortaklarından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İmamoğlu'nun yanında yer aldı. İmamoğlu ve parti genel başkanlarının konuşma yaptığı açılışta, İmamoğlu'na hapis cezası kararının verildiği günkü gibi bir senaryo yaşandı. 

Hatırlanacağı üzere İmamoğlu'na mahkemenin verdiği hapis cezası kararı sonrası altılı masa liderleri Saraçhane'de toplanmış ve bir 'mağduriyet şovu' düzenlemişti. Burada yapılan konuşmalarda Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı kapısını kapatarak İstanbul vurgusu yapmış, Akşener ise İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını ilan edercesine 85 milyon vurgusu yapmıştı.

YİNE ÇATIŞTILAR: AKŞENER İMAMOĞLU'NA İŞARET ETTİ

Saraçhane'deki ters düşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve Akşener ikilisi bu kez de metro açılışında karşı karşıya geldi. Açılışta konuşma yapan Meral Akşener yine İmamoğlu'nun adaylığına işaret ederek "Burada sonrası için bir yolculuk başlayacak. Ben bir İstanbulluyum. Oy vermiş biri olarak söylüyorum ki, eğer biz İmamoğlu'na verilen haksız karara karşı mücadele vermezsek, haksızlığa karşı dimdik duramazsak yuh olsun bize. Biz hukuksuzlukları birebir yaşamış, işkenceleri yaşamış bir nesiliz. O yüzden İmamoğlu'nun arkasında mutlaka duracağız." dedi.

KILIÇDAROĞLU İSTANBUL VURGUSU YAPTI

Akşener'in ardından sahneye çıkan CHP Genel Başkanı ise yine İmamoğlu'na cumhurbaşkanlığı kapılarını kapatarak İstanbul vurgusu yaptı. Kılıçdaroğlu, "Ekrem başkan İstanbul’u dünyanın incisi haline getirecek. Bunu hep beraber yapacağız. Adalet için, hak için, hukuk için mücadele edeceğiz." diyerek İmamoğlu'nun belediye başkanlığı görevine devam edeceğini belirtti.

İMAMOĞLU'NUN YÜZ İFADESİ DİKKAT ÇEKTİ

Kılıçdaroğlu'nun "Ekrem başkan İstanbul'u dünyanın incisi haline getirecek" dediği esnada kameralara ilginç bir görüntü yansıdı. CHP liderinin bu cümleyi sarf ettiği esnada İmamoğlu'nun yüz ifadesi dikkatlerden kaçmadı.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 196
  • Antepli Aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ancak Yunan tanrıçalarının heykelini yapar ey Türkiye uyan artık vatan elden gidecek
    Cevapla
  • dodurğa 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlunun eli mahkum.Akşenersiz belediye seçimini kazanmadı ya....İmamoğlu ortak malları ...
    Cevapla
  • furkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki kendileri yapmış gibi birde açılış yapıyorlar.Sizin bu ülkeye bir çiviniz bile yok.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Birde bunların ülkeyi yönettiğini düşünün!iki günde birbirlerini yerler
    Cevapla
  • MTS 07 1 yıl önce Şikayet Et
    Meral, Kemalin adaylığını engellemek için Ekrem'i işaret ediyor, Kemal aday değilim dese Ekremide silecek, o masadan tek aday zor çıkar. bir birlerine düşecekler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD'nin oyuyla veto edildi
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak