HDP, Cumhurbaşkanı adaylığı kararını açıkladı

Son dakika haberi: HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "HDP kendi adayıyla Cumhurbaşkanlığı seçimine girecek. Çok yakında adayımızı açıklayacağız" açıklamasını yaptı.

GİRİŞ 07.01.2023 14:21 GÜNCELLEME 07.01.2023 16:16
Bu Habere 291 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Biz HDP olarak en kısa zamanda kendi cumhurbaşkanı adayımızı Türkiye halklarıyla paylaşacağız. HDP kendi adayını çıkaracak, kendi adayını gösterecek ve seçimlere kendi adayıyla gidecek." dedi.

Kars'ta bir düğün salonunda düzenlenen partisinin 4. Olağan İl Kongresi'ne katılan Buldan, seçimler yaklaşırken halk buluşmalarını, kongreleri ve seçim çalışmalarını yaptıklarını belirtti.

Kongrelerin halkla bir araya gelmenin vesilesi olduğunu vurgulayan Buldan, herkesin dört gözle beklediği cumhurbaşkanı adayının kim olacağı meselesinin gündemde olduğuna dikkati çekti.

"KENDİ ADAYIMIZI ÇIKARACAĞIZ"

Cumhur İttifakı ya da Millet İttifakı ile herhangi bir ortaklıklarının olmadığını, yalnızca ilkesel yaklaşımları olduğunu dile getiren Buldan, "Biz HDP olarak en kısa zamanda kendi cumhurbaşkanı adayımızı Türkiye halklarıyla paylaşacağız. HDP kendi adayını çıkaracak, kendi adayını gösterecek ve seçimlere kendi adayıyla gidecek." diye konuştu. Buldan, şöyle devam etti:

"Bunları zamanı geldiğinde oturup konuşabiliriz, müzakere edebiliriz, diyalog içinde olabiliriz ama HDP'nin şu anki kararı kendi adayıyla seçimlere girmektir. Türkiye'nin tüm demokrasi güçleriyle birlikte, Emek ve Özgürlük İttifakı'yla birlikte, kadınların ve gençlerin onayıyla ve bu ülkede bütün kesimlerin önerilerini alarak kendi adayımızı en kısa zamanda açıklamanın hazırlıklarını yaptığımızı özellikle belirtmek istiyorum. Hiç kimse HDP'yi A ya da B partisine bağlamasın. HDP, Türkiye'de bir iradedir, büyük bir güçtür ve seçimlerde büyük bir oy oranıyla çıkmayı hedefleyen bir siyasi partidir."

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 291
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne bekliyorsunuzki gidin bir daha anayasa ve seçim işbirliği konusunda görüşün veya ortaya akil adamlar koyun
    Cevapla
  • Can Itın 1 yıl önce Şikayet Et
    Amaç ilk turda Reis'i 2. tura bırakmak, ortak adayla o iş zor bunun farkındalar, ikinci turda da erdoğanın karşısında kıçıdaroğlu kalacak malum. Amaç 2. turda Reis'i sevmeyen herkesin oyunu birleştirebilmek, tiyatronuzu yesinler.
    Cevapla
  • Agrili Adem. 1 yıl önce Şikayet Et
    Lele lolo Lele ...6li masa tiyatrosu... Hdpli seçmen iyi parti adayına oy vermeyebilir belli bı oran Erdoğan a verir diye bölmeye çalışıyorlar
    Cevapla
  • Karabay 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben hayatta iyi partiye oy vermem onlar dik degil yamuklar tayib babaya veririm yinede onlara oy wermem
    Cevapla
  • SARÌYERLÌ 1 yıl önce Şikayet Et
    ya istenmiyorsunuz zorlamayın artık gidin Başka Amerika'da yaşayın rahat rahat ya yormayın kendinizi en sonunda katliam çıkartacaksınız ya
    Cevapla
  • kürt-türk 1 yıl önce Şikayet Et
    gene hinlik peşindeler.. aba altından sopa göstermek... bizi dışlarsanız veya ortak etmezseniz tehdit yani...
    Cevapla
  • Gokhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Eeee ne yapacaktılar onlar da ke dini savunuyor.baknsen de diyorsun bizi dislarsaniz..... Az bile yapıyorlar beni dislayanin anasını s.kerdim ben
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması