Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan altılı masaya eleştiri: Ülkeyi altı kayyum yönetecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, altılı masanın açıkladığı Cumhurbaşkanı modeline tepki gösterdi. Erdoğan, "Oyu millet verecek, ülkeyi altı tane kayyum yönetecek. Bir davula altı tokmak birden inecek" dedi.

GİRİŞ 10.01.2023 15:07 GÜNCELLEME 10.01.2023 15:56
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı'nın açıkladığı Cumhurbaşkanı kriterlerine tepki gösterdi. 

"OYU MİLLET VERECEK, ÜLKEYİ ALTI KAYYUM YÖNETECEK"

Altılı masa tarafından ortaya konan Cumhurbaşkanı profilinin güven ve istikrarı yok edeceğinin altını çizen Erdoğan, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Altı kaptan bir gemiyi batırır. Parlamenter sistem diye yola çıktılar sonunda dünyada eşi benzeri olmayan bir sistem icat ettiler. 

Bunların seçtiği Cumhurbaşkanı, masadaki altı kişiye karşı sorumlu olacakmış. İki kavram çok önemli: Güven ve istikrar. Oyu millet verecek, ülkeyi altı tane kayyum yönetecek. Bir davula altı tokmak birden inecek."

"BOSTAN KORKULUĞU" BENZETMESİ

Söz konusu modelle seçilecek Cumhurbaşkanının konumunu da eleştiren Erdoğan, "Bu modeldeki Cumhurbaşkanının, Anadolu'da kargaların uzak dursun diye koruduğu bostan korkuluğundan daha fazla iradesi, şahsiyeti, iktidarı olması mümkün mü?" ifadelerini kullandı. 

"DEMOKRASİ DEĞİL, SİVİL DARBE TEŞEBBÜSÜ"

Altılı masadaki diğer liderlerin imza yetkisinin olmasının da Anayasa'ya aykırı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, "Anayasa'da olmayan yetkiyi kullanmanın adı demokrasi değil, sivil darbe teşebbüsüdür" diye konuştu. 

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 88
  • Sivil Dikta 1 yıl önce Şikayet Et
    Kifayetsiz muhterisler kendi makam ve güç ihtiraslarını tatmin etmek için bir araya gelmişler. Milleti ve ülkeyi kesinlikle düşünmüyorlar. Halkın seçip başına getireceği bir cumhurbaşkanını kendi emirlerinde bir memur gibi kullanmayı düşünüyorlar. Bunun adı resmen sivil bir diktatörlüktür. Ey millet görün bunları ve seçimde sandığa gömün.
    Cevapla
  • KEMAL KAYA 1 yıl önce Şikayet Et
    6 lı yamyam
    Cevapla
  • AdiL 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir yanda, etrafında liyakatlı kişilerden oluşan ekip ile seçmenlerin çoğunluğunun güvenini kazanmış, milletin menfaatleri için çalışan, sorumluluk sahibi bir başkan! Diğer yanda efendilerinden aldıkları talimatları yerine getirmek ve menfaat paylaşımlarını konuşmak için bir araya gelmenin dışında Türkiye için hiç bir plan ve programları olmayanların 6'lı masası.
    Cevapla
  • sedat 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisim ayıpsın valla, şunca yıl iktidardasın bir " Otomatik kapı" bile getiremedin İstanbula. Bak Meral Apla hem de kaç defa Pariste görmüş, içinde uhde kalmış. O mutluluğa Otomatik Ekrem sayesinde kavuştu. Şimdi aşk ile bir dahi sarmaş dolaş olurlar, bu sefer kerpetenle bile ayıramayız. Bu kadar haksızlık yapmayın lütfen.
    Cevapla
  • Fehmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Abdnin ulkemizdeki son projesi 6 masa bir koltuk icin toplandi tek geldiler geziyle hendekle ekonomiyle son olarakta topyekun geliyorlar ama ABDnin degil ALLAHin dedigi olacak
    Cevapla
  • sedat 1 yıl önce Şikayet Et
    Yok son projeleri "Otomatik kapı". O kadar da haklarını yemeyelim. Yalnız Pariste var. Şimdi bir de bizde oldu. Yanında Altay tankı sönük kalır. Onlar zaten maket, internette bile satılıyor. Yazıyorsun Altay tankı, sana Ali express den gönderiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Putin Türkiye'ye geliyor
Erdoğan'dan İran açıklaması: Kınanması gereken İran değil! Emeklilere de seslendi!