HÜDA PAR'dan flaş çağrı: Yabancılara satışlar sınırlandırılmalı

Piyasadaki konut arzı sıkıntısına dikkat çeken HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, "Yabancılara konut satışı sınırlandırılmalı." çağrısında bulundu. Araç muayene tekelinin kırılması isteyen Ramanlı, ücretlerin de düşürülmesini talep etti.

HÜDA PAR'dan flaş çağrı: Yabancılara satışlar sınırlandırılmalı
HÜDA PAR'dan flaş çağrı: Yabancılara satışlar sınırlandırılmalı
GİRİŞ 10.01.2023 17:27 GÜNCELLEME 10.01.2023 17:39
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı, yabancılara konut satışının sınırlandırılması çağrısında bulunurken araç muayene bedelini de eleştirdi. Araç muayene şirketinin tekel olmaktan çıkarılmasını isteyen Ramanlı, gecikme faizinin çok yüksek olduğunu belirtti. 

"YABANCILARA YÖNELİK KONUT ARZI SINIRLANDIRILMALI"

Yabancılara yönelik konut satışına sınırlandırma getirilmesi çağrısında bulunan Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı, "Türkiye’deki konut sorununun asıl nedeni, vatandaşların alım gücünün düşmesine karşın yükselen maliyetlerdir. Yoksullaşan halkımız bir konuta sahip olmak şöyle dursun, karnını doyurmanın telaşına düşmüştür. Hal böyle iken üretilen konutların önemli bir kısmının, parası değerli olan diğer ülke vatandaşları tarafından satın alınması, konut arzını yetersiz hale getirmektedir. Böylece zaten tırmanışta olan konut fiyatları öngörülemez bir şekilde yükselmektedir. Vatandaşların alım gücünün son derece düştüğü, yoksulluğun yaygınlaştığı bir zamanda vatandaşları uzun yıllar boyunca borçlandırmaya dayalı programlar, Türkiye’yi borçlu vatandaşlar ülkesine çevirmekten başka işe yaramayacaktır. Gelinen aşamada yabancılara konut satışı sınırlandırılmalı, devlet eliyle ve kâr amacı olmaksızın kısa vadede ihtiyacı karşılayacak miktarda konut arzı sağlanmalı ve vatandaşların orta ve uzun vadede alım gücünü artıracak olan yatırım, üretim, istihdam ve ihracat hedeflerini gerçekleştirecek projelere odaklanılmalıdır." diye konuştu.

"ARAÇ MUAYENE İSTASYONLARI MERKEZ BANKASI'NDAN BİLE DAHA FAZLA PARA KAZANMAKTADIR"

Araç muayene ücretlerinin yüksek olmasına değinen HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, "Araç muayene işlemleri ve ücretleri vatandaşı mağdur etmektedir. Bir aracın muayene süresi sadece 10 dakikadır. Muayenede herhangi bir tamirat ve parça değişimi de yapılmamaktadır. Talep edilen ücret Türkiye şartlarında yapılan işe göre çok yüksektir. Araç muayene istasyonları Merkez Bankası'ndan bile daha fazla para kazanmaktadır." ifadesinde bulundu.

10 DAKİKALIK MUAYENE İÇİN İSTENEN ÜCRETİ ELEŞTİRDİ

10 dakikalık muayene bedelinin 1130 lira olmasını eleştiren Ramanlı, "TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranı bile yüzde 122 değilken 10 dakikalık bir kontrol için vatandaştan 1.130 lira alınması soygundur. Gecikme bedeli olarak da üzerine her ay için yüzde 5 faiz eklenmektedir. Sadece gecikme faizi yıllık yüzde 60 olmaktadır. Merkez Bankası bile faizi tek haneye indirmişken vatandaşa uygulanan yüzde 60’lık oran çok yüksektir." tepkisinde bulundu.

ARAÇ MUAYENESİNDEKİ TEKEL KIRILMALI

Araç muayenesindeki tekelin kırılması ve rekabetçi bir ortam sağlanması çağrısında bulunan HÜDA PAR Sözcüsü, "Araç muayenesindeki mevcut tekel kırılmalı, rekabetçi bir piyasa oluşturularak muayene ücretleri makul bir seviyeye çekilmelidir. Gecikme bedellerine de vatandaşın lehine olacak şekilde bir ayar verilmelidir." dedi.

İSLAM'A YÖNELİK SALDIRILARA TEPKİ

İslam'a yönelik saldırılara dikkat çeken Ramanlı, kutsal değerlere yönelik saldırıların devam ettiğini belirterek, "Müslüman halkımızın inancına saygısı olmayan bir sözde vekil, Diyarbakır’daki bir okulda salavatın teneffüs zili olarak tercih edilmesini, laikliğe ve demokratik eğitim anlayışına aykırı olduğu hezeyanıyla Meclis’e taşımıştır. Sanat kisvesi altında kutsallarımızı çiğnemeyi marifet zanneden sözde bir sanatçı da camide uygunsuz pozlar vermekten perva etmemiştir. Geçtiğimiz günlerde bir sözde akademisyen de Hazreti Peygamber Efendimize hayasızca hakaretlerde bulunmuştu." ifadeleriyle tepki gösterdi.

"MÜSLÜMAN HALKIMIZDAN ÖZÜR DİLEYİN"

"Kutsallarımıza yapılan saygısızlığı lanetliyoruz" tepkisinde bulunan Serkan Ramanlı,"İnancımıza ve kutsal değerlerimize yönelik bu tür çirkin davranışları en üst perdeden kınıyor ve lanetliyoruz. Mayası İslam ile yoğrulmuş halkımız politikacı, sanatçı, akademisyen vb. kisveler altında kutsal değerlerimizi hedef alan bu meşum zihniyeti iyi tanımaktadır. Bu tür çirkinliklere tevessül edenlere diyoruz ki İslam’a ve onun kutsallarına yönelik saygısızlıklarla bir yere varamazsınız. Kutsallarımıza saldırmaktan vazgeçin ve Müslüman halkımızdan özür dileyin." çağrısında bulundu.

Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 15
  • EMİN 1 yıl önce Şikayet Et
    memleketin HÜDAPAR'a ihtiyacı var
    Cevapla
  • Bahçıvan 1 yıl önce Şikayet Et
    yabancılara hiç bir şey satılmasın .bu bir tuzak. filistin örneği.
    Cevapla
  • 16 Bursa 1 yıl önce Şikayet Et
    Altılı masa Hüdaparı örnek almalı.
    Cevapla
  • alo 1 yıl önce Şikayet Et
    dogruya dogru
    Cevapla
  • onay 1 yıl önce Şikayet Et
    el hak doğru.Aynen imzalıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi