Davutoğlu açıkladı: Hangi parti kaç bakanlık alacak belli oldu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 6'lı masadaki her partinin en az bir bakanlık alacağını açıkladı. Davutoğlu, oy oranlarına göre bakanlık sayılarının artacağını belirtti.

GİRİŞ 11.01.2023 19:59 GÜNCELLEME 11.01.2023 20:15
Bu Habere 754 Yorum Yapılmış

Habertürk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 6'lı masanın bakanlık anlaşması için, "Meclis'te 360'ın üzerine çıkmak için algoritmalar geliştireceğiz. Herkes bir cumhurbaşkanı yardımcılığı bir bakanlık alacak. Onun dışında ne kadar milletvekili varsa o kadar bakanlık alacak. 7 bakanlığı olacak, 8 bakanlığı olacak. Eşitlik 6'lı masanın almış olduğu sorumluktur" dedi.

DAVUTOĞLU'NDAN KRİZ İTİRAFI

Davutoğlu, gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un "Seçtireceğiniz cumhurbaşkanı 'ben sizin sözünüzü dinlemiyorum' dediği zaman ne olacak?" sorusuna, "Cumhurbaşkanı masanın mutabakatına uymazsa kriz çıkar ve meclis desteğini kaybeder. O zaman ülke yeniden seçime gitmek zorunda kalır" diye cevapladı.

 

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 754
  • Erol kılıç 1 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış anlama ben tiyatroya gelmem Reisle geldim reisle giderim
    Cevapla
  • BOZOK 1 yıl önce Şikayet Et
    Kemal yüzünüze bakmaz.Kendini avut sen yüzde sıfır virgül kaçla.
    Cevapla
  • Sadi 1 yıl önce Şikayet Et
    İyide işimiz gücümüz secimmi yapıp durcaz olmadı boz hadi bakalim bidaha bu paranın değirmeni nerdeymis olmaz böyle bisey
    Cevapla
  • Oso 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendilerini nimet sayanlar,masada agirligı kadar konuşsun.
    Cevapla
  • Sarmaşık 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha ortada hükümet yok birşey yok krizi çıkarfı bile.Gelin verin hükümeti bunlara görün Türkiye nasıl 30yıl daha geriye gider...Vah halimize vah...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...
Katil İsrail gece sivllerin olduğu çadırı vurdu! Hepsi çocuk...