Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na "ama"lı destek

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, seçilecek cumhurbaşkanının altılı masayı dinlememesi halinde kriz çıkacağını söyledi. Kılıçdaroğlu ise Davutoğlu'na "ama"lı destek verdi.

GİRİŞ 12.01.2023 13:09 GÜNCELLEME 12.01.2023 13:34
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı'nın altı lidere de Cumhurbaşkanı Yardımcılığı formülü eleştirilmeye devam ederken, masadan dikkati çeken iki açıklama geldi.

DAVUTOĞLU: BİZİ DİNLEMEZSE KRİZ ÇIKAR, SEÇİME GİDERİZ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Seçtireceğiniz cumhurbaşkanı 'Sizin sözünüzü dinlemiyorum' dediği zaman ne olacak?" sorusuna, "Cumhurbaşkanı masanın mutabakatına uymazsa kriz çıkar ve meclis desteğini kaybeder. O zaman ülke yeniden seçime gitmek zorunda kalır" cevabını verdi. 

Davutoğlu açıkladı: Hangi parti kaç bakanlık alacak belli olduDavutoğlu açıkladı: Hangi parti kaç bakanlık alacak belli oldu

Davutoğlu'nun "kriz tehdidi" şeklinde algılanan sözleri ittifakta rahatsızlığa neden olurken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da bir açıklama geldi. 

KILIÇDAROĞLU: YÜZDE 1'E 25'E BAKAMAYIZ

Halk TV'den İsmail Küçükkaya'ya konuşan Kılıçdaroğlu, "6 liderin eşit olduğunu" söyledi. Partilerin oy oranlarına işaret eden Kılıçdaroğlu, "Yüzde 1, 3, 25, 50 diye bakamayız" dedi. Kılıçdaroğlu, "İki ayrı kriterimiz var. Siyasi Partiler Yasası'na göre 6 parti liderinin her biri genel başkan olduğu için eşittir. O nedenle öyle bir ikili mekanizma kuracağız ki, kanuna göre her biri genel başkan olduğu için 6'sı da sistemde olsun istiyoruz. Başkan yardımcılığı olursa çok güzel olur" değerlendirmesinde bulundu. 

LİDERLER EŞİT AMA BAKANLIK SAYISI FARKLI

Kılıçdaroğlu, bakanlık dağılımına ilişkin ise eşitlik değil, oy oranına vurgu yaptı:

"Ama gayet tabii ki temsili demokrasi partilerin oy oranına göre şekillenir. Altı parti lideri bir taraftan eşittir ve başkan yardımcısı olacaktır ama aynı zamanda seçimde hangi parti ne kadar oy alırsa temsili demokrasinin ruhuna uygun olarak Bakanlar Kurulu dağılımında da bunu esas alacağız."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 126
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar nasıl ülke yönetecek Allah aşkına zerre akılları yok çocuklar bile onları görünce gülüyorlar bunlardan süper komedyen olur
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    %0,1 oyu olan küçük enişte, cumhurbaşkanı dediğimi yapmazsa seçime gideriz diyor%99 beni ilgilendirmez diyor
    Cevapla
  • Stratejik bakış 1 yıl önce Şikayet Et
    Zerre adamık yok ABD nin kuklaları .gibler
    Cevapla
  • Gs lı Cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    İbb seçimlerinden beri Erdoğan a oy verdim. Son 2 seçimde vermiyorum. Emin Şen ve trol çabaları haberlerini okuyorum. Tüm bunları görerek ve 6 lı masaya güvenilmemesine rağmen elim kırıösada Ak partiye oy vermeyeceğim.
    Cevapla
  • Düzceli 1 yıl önce Şikayet Et
    Sebebi nedir acaba .
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen verme zaten herkes dava adami olamaz kimi para için herseyini feda edebilir ülkesini bile
    Cevapla
  • Oktay 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya partide çalışan kadar seçmenin var.wdam ülkeyi ben yönetecem diyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!