Babacan'dan tepki çeken İHA-SİHA çıkışı! Baykar'dan cevap!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İHA-SİHA açıklamasıyla büyük tepki çekmişti. Babacan'a Baykar'dan çok sert cevap geldi.

GİRİŞ 15.01.2023 15:57 GÜNCELLEME 16.01.2023 00:22
Bu Habere 1103 Yorum Yapılmış

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bu kez de özgün olarak ürettiği İHA, SİHA ve İnsansız Savaş Uçağı Kızılelma ile dünyada büyük yankı uyandıran Baykar şirketini hedef aldı.

Babacan, İHA ve SİHA üreticisi Baykar'a ilişkin soruya, "Burada yanlış şu, devletin hemen hemen bütün imkanları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar, aşağı yukarı tek şirkete aktarılıyor" yanıtını vermişti.

Dünyanın en büyük savunma sanayi markalarından olan Baykar'dan Babacan'a çok sert cevap geldi.



HALUK BAYRAKTAR: MİLLETİMİZE HAVALE EDİYORUZ

Baykar CEO'su Haluk Bayraktar sosyal medya hesabından Ali Babacan'ın açıklamalarına yanıt verdi.

Bayraktar açıklamasında, ''Sn. Babacan, BAYKAR hakkında söylediklerinizi hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla milletimize havale ediyoruz. Biz rekabetten korkmuyoruz. Bilakis; ABD, Çin, İsrail gibi ülkelerin İHA’larıyla rekabet ediyor, 27 ülkeye ihracat yapıyoruz. Kuruluşumuzdan bugüne gelirlerimizin %75’ini ihracattan elde ettik. 2022'de ise sözleşmelerimizin %99.3’ü ihracat kaynaklı. Türkiye'yi bırakın dünyada dahi böyle bir firma bulamazsınız.'' ifadelerini kullandı.

ÖZÜR DİLEMEK ERDEMDİR

Bayraktar sözlerinin devamında, '' Devlet kaynakları firmamıza akıtılmıyor. Bilakis; kuruluşumuzdan bu yana devletten tek kuruş nakit teşvik ya da hibe almadık. Banka kredisi dahi kullanmadık. Tüm projelerimizde olduğu gibi en son AKINCI ve KIZILELMA’yı da öz kaynaklarımızla geliştirdik. Yüksek teknolojiden, milli teknolojiden bihaber olmanız, size müfteri olma hakkı tanımaz. Kaportacılıkla, Hacı Murat arabalarla paradigma dönüştüren Milli SİHA’ların farkını TEKNOFEST’e gelen çocuklar size anlatabilir. Fitne fesat odakları yerine onlara kulak vermeniz hakikati duymanızı sağlar. Özür dilemek erdemdir. Erdemli olmayı deneyin...'' açıklamasını yaptı.


HALUK BAYRAKTAR: BAYKAR TEK BİR MATKAPLA KURULMUŞ BİR FİRMA

Baykar Teknoloji CEO’su Haluk Bayraktar sosyal medya hesabından "Anlayana..." notuyla paylaştığı videoda Baykar'ın kuruluşunu daha önce şu sözlerle anlatmıştı;

Baykar 40 yıllık bir firma. Baykar tek bir matkapla kurulmuş bir firma. Bizim çocukluğumuz torna tezgahlarında çalışarak, CNC programlama yaparak geçti. Babamla kokulu, paslı atölyeler içerisinde…

Baykar ne devletten ne özel sektörden tek bir kuruş kredi kullanmamış bir firma. 
Baykar şu an geldiği noktada yaptığı satışların %98’i ihracat. Böyle bir firma örneği başka bir yerde gösteremezsiniz.

Her zaman kendi kazanımlarıyla çok yüksek yatırım yapan bir firma. İş yaptığı devlet kurumlarından hiçbir zaman nakit hibe veya AR-GE desteği almamış bir firma.
Mesela Bayraktar Kızılelma; tek kuruş devlet desteği yok. Ama bugün Türkiye insanlı savaş uçağına milyarlarca dolar devlet desteği veriyor.

Bayraktar Kızılelma teknolojik olarak en ileri seviye bir teknoloji. Tek kuruş devlet desteği yok. Tamamen Baykar öz kaynaklı. Niye? Çünkü Baykar zaten geliştirdiği teknolojilerle ihracat yapan, belirli gelir üreten ve AR-GE’ye kaynaklarını ayırabilen bir firma.

KAYNAK: HABER7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1103
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    aklı başında bir Türkiye insanının, ki türk kürt müslüman olması gerekmiyor, bu tür yaklaşım ve sözleri ihanetin ötesinde bir organize aklı çağrıştırıyor. Derin gladyo ve fetö cia kokuları hissediliyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Babacan çuvallamıştır,bu kadar ağır bir ithamı yaparken elindeki verilerin sağlamlık derecelerine hiç bakmamış ve kendi kalesine çok büyük bir gol atmıştır!
    Cevapla
  • karamurat 1 yıl önce Şikayet Et
    bizde size dokunuruz ozman sandıkta merak etme sen Türkiyenin gözbebeklerine dokunursan yada tehtit edersen bizde seni o sandıga gömeriz
    Cevapla
  • ismsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    babacan olsun davut öğlu olsun kendin yemek yediğin sofrasına bicak saplıyan ve nankörlük yapan bunlardan hayir gelmez oyum recep tayip erdoğandır allah bizleri şaşırmasın Amin
    Cevapla
  • Neden acaba 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu muhalefetin herhangi birinde halkın dilinden konuşan var mı, insanın aklı almıyor kimlere hitap ediyorlar çok garip
    Cevapla
  • İbrahim sahin 1 yıl önce Şikayet Et
    Sahibinin( Kandil) sesi ,Türklük ,BAYRAK,resmi dil ,DEVLETİN ÜNİTER yapısı ile sorunun varsa KANDİLE git ,MEHMETÇİĞİN karşısında altına kaçıracağından eminiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı