EYT'de beklenen tarih açıklandı! Erken seçim tarihi de değişiyor...

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, milyonların büyük bir heyecanla beklediği EYT düzenlemesiyle ilgili ve seçim tarihinin öne çekilme ihtimaliyle ilgili merak edilenleri yanıtladı.

GİRİŞ 16.01.2023 22:26 GÜNCELLEME 17.01.2023 12:54
Bu Habere 503 Yorum Yapılmış

AK Parti MYK Toplantısı'nın ardından kameralar karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündemle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Çelik, EYT konusu ve erken seçim hakkında ise şu değerlendirmelerde bulundu:

EYT SEÇİM SONRASINA KALACAK MI?

EYT konusuyla ilgili önemli olan siyasi iradenin ortaya çıkmasıydı, karar verildi. Meclis'in çalışma takvimine göre sonuç çıkacaktır. Hiçbir gecikme olmayacak. Seçim sonrasına kalması gibi bir durum söz konusu değil. Bakanımız gerekli açıklamayı yaptı. Herkes müsterih olsun. Şubat en geç mart ayında sonuca ulaşılmış olacaktır. Kendi takvimi içinde gecikme olmadan yasalaşacak.

AK Parti'den İsveç, Kılıçdaroğlu ve Babacan'a çok sert tepkiAK Parti'den İsveç, Kılıçdaroğlu ve Babacan'a çok sert tepki

SEÇİM TARİHİNE GÜNCELLEME

Seçim konusuyla ilgili tarih budur dediğimiz zaman duyuracağız. Biraz geriye çekebiliriz. Birkaç tarih konuşuluyor. Çok kısa bir süre olarak güncelleme söz konusu olacak.

ŞENTOP'TAN SEÇİM TARİHİ AÇIKLAMASI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, erken seçim ihtimalleri üzerine katıldığı canlı yayında şu değerlendirmelerde bulundu:

Cumhurbaşkanı kararı ve Meclis kararı ile seçimlerin yenilenmesi kararı alınabiliyor. Meclis tarafından alındığı takdirde seçimin tarihi de belirlenebilir. Cumhurbaşkanı kararıyla ise 60 gün sonraki ilk Pazar günü seçim gerçekleştirilmesi gerekiyor.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 503
  • yunus 1 yıl önce Şikayet Et
    eyt lilere %30 değil %16 zam gözüküyor sistemde. bu saçmalığı düzeltin. yüzüp yüzüp kuyruğa gelmişken kuyruğu deride bırakmayın. bir yeri toparlamaya çalışırken diğer taraftan dağıtıyorsunuz yeter artık
    Cevapla
  • bursa 1 yıl önce Şikayet Et
    ne stajı cıraklığı ya oldu olacak beden eğitimi resim ve elişi ders saatlerinide çalışma gününe ekleyin diyeceksiniz komik olmayın
    Cevapla
  • #eyt 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyt hakli hak mücadelesidir stataj ve çirakllar mağdur degil
    Cevapla
  • Yeter 1 yıl önce Şikayet Et
    Staj ve çiraklik diye bir mağduriyet yok bunlar eyt m.ağduriyetinde kendilerine pay çikarmak istiyorlar peki düz liselerin ne günahi var tarim işçisi yada köyünda çobanlik yapan bu sever başka mağduryetler çikar sitaj mağduriyeti yok kanun o gün ne ise halen ayni
    Cevapla
  • nasihat 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi iki buçuk milyon insanı memnun ettiniz.Peki 2000 yılından beri işe giren kaç milyon kişi var? Yapılan iş Kaş yapayım derken Göz çıkarmaya benziyor. Ne var ki karşınızda,Fitne ateşini yakmayı beceremeyen muhalefet var.
    Cevapla
  • Adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen daha hayata yeni başladin önce 45 sene bi çaliş sonra konuşuruz senin emeklilik meselesini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki