Baykar'ı hedef alan Ali Babacan'a tepkiler çığ gibi büyüyor: Kendine başka enstrüman bul

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın yerli ve milli İHA, SİHA ve KIZILELMA ile ilgili yaptığı açıklamalara, "Kendine başka enstrüman bul Ali Babacan!" diyerek tepki gösterdi.

Baykar'ı hedef alan Ali Babacan'a tepkiler çığ gibi büyüyor: Kendine başka enstrüman bul
Baykar'ı hedef alan Ali Babacan'a tepkiler çığ gibi büyüyor: Kendine başka enstrüman bul
GİRİŞ 17.01.2023 19:00 GÜNCELLEME 17.01.2023 19:00
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda yüzde 100 yerli ve milli üretim olan İHA, SİHA ve KIZILELMA hakkında imalı sözler sarf ederek dünyada büyük yankı uyandıran Baykar şirketini hedef alan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a tepkiler çığ gibi büyüyor.

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, Ali Babacan’ın Sarıyerli Bayraktar ailesine yönelik yüzde yüz yerli ve milli çalışmalarına yönelik iddiaları hakkında yaptığı açıklamada “Kendine başka enstrüman bul” dedi.

"KİMİN SÖZCÜSÜ OLDUĞU BELLİ DEĞİL"

Yaptığı açıklamasında Sarıyer’den çıkan, Türkiye ve dünyada eşine az rastlanır bir başarı hikayesi yazan bu yüzde yüz yerli ve milli sermayenin, ticari ve stratejik önemine değinen Halil İbrahim Kurşun şu şekilde konuştu: 

“Sarıyer’in yetiştirdiği önemli değerlerden olup, yerli ve milli üretim denilince ilk akla gelen isimlerden olan Sayın Özdemir Bayraktar’dan bayrağı devralan değerli evlatları, milletçe yüzümüzü ağartmaya devam ederken, bazı odakların rahatsızlığı günden güne artıyor. Bugün kimin sözcüsü olduğu belli olmayan Ali Babacan’ın açıklamaları, Türk milletinin bir evladı olarak, Sarıyer’in bir evladı olarak bizleri son derece üzmüştür.

'KENDİSİNİ KOMİK VE KÜÇÜK DÜŞÜRMENİN ÖTESİNE TAŞIMAZ'

Her ne kadar sayın Haluk Bayraktar konu ile ilgili olarak doğru yerlerde doğru açıklamaları yapmışsa da yerli ve milli üretimin önemini bilen vatan evlatları olarak bizlerin de bu durum karşısında sessiz kalma lüksümüz bulunmamaktadır. Sayın Haluk Bayraktar, Selçuk Bayraktar ve Ahmet Bayraktar’ın liderliğini yaptığı çalışmaların ürünleri, ABD, Çin, İsrail gibi ülkelerin İHA’larıyla rekabet ediyor, 27 ülkeye ihracat yapıyor. Hem ticari hem de stratejik önemi itibariyle Türkiye ve dünyada adından söz ettiren bu marka, tüm projelerini öz kaynaklarıyla geliştirmesiyle de başlı başına bir başarı hikayesidir. Bugün bu çalışmalarla gurur duymak yerine ipe sapa gelmez iddialar gündeme getirmek, hiçbir siyasetçiyi siyasi gündemde yer bulabilmek adına kendini komik ve küçük düşürmenin ötesine taşımaz. Sayın Ali Babacan Siyasetten de yüksek teknolojiden de anlamıyorsa bile, Teknofest’e katılan çocuklarla sohbet etsin ki onlardan biraz bir şeyler öğrensin.” dedi.

'KENDİNE BAŞKA BİR ENSTRÜMAN BUL'

Halil İbrahim Kurşun sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bu olay Ali Babacan’ın ucuz siyaset anlayışını ortaya koymaktan öteye gitmemiştir. Önce çıkıp devletinin milletinin ilerlemesine karşı çıkan, küçük kalsın benim olsun zihniyetindeki her kesimin ilgisini çekecek ipe sapa gelmez sözler söyleyeceksin, ardından bu sözlerle gündeme gelip dikkatleri üzerine çekeceksin, sonra da tüm dikkatler üzerindeyken partinin 22 eylem planını açıklayacaksın. Sayın Ali Babacan: Bu işlere bu vatan evlatlarının milli hedeflerini alet edemezsin, bu millet bunu yapmana izin vermez, kendine başka enstrüman bul.”

ALİ BABACAN BU AÇIKLAMALARI SONRASI BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Babacan, İHA ve SİHA üreticisi Baykar'a ilişkin soruya, "Burada yanlış şu, devletin hemen hemen bütün imkanları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar, aşağı yukarı tek şirkete aktarılıyor" yanıtını vermişti.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 38
  • Kadir abi 1 yıl önce Şikayet Et
    Zavallılığını ortaya koyuyor
    Cevapla
  • Vatan. Sever 1 yıl önce Şikayet Et
    Babacan. Capulcularin. Avukatı. Dış. Güçlerin. Piyonu. Masasi.
    Cevapla
  • Enver 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar anca böyledir kendileri ortaya proje koyamaz anca dokunacağız bilmemne bu millet sana bi dokunucak tepe taklak olacaksın bir dahada belini dorultamayacaksiniz
    Cevapla
  • Kul Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Biraz daha sabır Ali KARAcan.Biz millet olarak sana ögle bir dokunacağız ki bir daha kendine gelemeyecek din.Az kaldı...
    Cevapla
  • İlhami bakır 1 yıl önce Şikayet Et
    Başkan ım tebrik ediyorum teşkilatlar olarak bu konularda çok hassas olmalıyız bu kansız heriflere gereği gibi davranmalıyız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi