AK Partili Bülent Turan: Seçim büyük ihtimalle 14 Mayıs'ta olacak

Son dakika... AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan "Seçim büyük ihtimalle 14 Mayıs'ta olacak. Seçim tarihini Cumhurbaşkanının almasını bekliyoruz. Karar 9-10 Mart tarihlerinde açıklanabilir." dedi.

GİRİŞ 20.01.2023 12:37 GÜNCELLEME 21.01.2023 06:36
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın soruları yanıtladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın açıklamalarından satır başları;

14 MAYIS TARİHİ

Öncelikle ülkemiz için hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımız son grup toplantısında 14 Mayıs'ı işaret etti. Resmi takvim hala 18 Haziran'dır. Bir erken seçim gündemimiz yok. 18 Haziran'da neden yapmayacağız. Ramazan Bayramı, Hac dönemi, mevsimlik işçiler, Kurban Bayramı... Hem ilk turu hem ikinci turu planlamak zorundasınız. Bu hac meselesinin 2 turda da olmadığı 7 Mayıs ve 14 Mayıs var. Biz istiyoruz ki 18 Haziran'a en yakın tarih olan 14 Mayıs var. Seçim büyük ihtimalle 14 Mayıs'ta olacak. Kararın Meclis'ten çıkmasını isterdik. İYİ Parti ve CHP yolu kapattı. Seçim tarihini Cumhurbaşkanının almasını bekliyoruz. Karar 9-10 Mart tarihlerinde açıklanabilir. 

ECONOMİST'İN KAPAĞI

('Türkiye felaketin eşiğinde' ifadeleri...) AK Parti döneminde 15 SEÇİM yapıldı. Halkımızdan başka referansımız olmadı şimdiye kadar. Erdoğan ile Türkiye'nin kaderi birleşti. Erdoğan, onlarca bir risk... 

DAVUTOĞLU'NA TEPKİ

Ahmet Davutoğlu keşki üniversitede hoca olarak kalsaydı. Seçime Konya'dan girse seçilemeyecek durumda şu an. 

"ERDOĞAN 'ADAY OLAMAZ' DİYEN HUKUK CAHİLİDİR"

Sayın Erdoğan bugüne kadar birçok engelle karşılaşmış bunları aşmış bir lider. YSK sürece ilişkin itiraz konuları varsa bunlar değerlendirilir. Erdoğan, 2018'de yeni sisteme göre ilk kez Cumhurbaşkanı oldu. 'Aday olamaz' diyen hukuk cahilidir. 

Bakan Bozdağ'dan seçim açıklaması!Bakan Bozdağ'dan seçim açıklaması!

SEÇİM TARİHİ HAKKINDA 2010 YILINDAKİ YSK'NIN KARARI 

Mecburum diye anlatmaya çalışıyorum. Dön dolaş aynı konuların tartışılması vahim. Bunlar üzücü şeyler. 2010 yılında YSK'nın bir kararı var. SEÇİM günü esastır diye bir kararı var, neyi tartışıyorsunuz. Seçimin tarihi hangi gün ise 1 yıl hesabı o zaman başlar.

EYT ŞUBAT AYINDA NETİCELENİR

EYT Ocak sonu Meclis'e gelir. Şubat'ta Genel Kurul'da görüşülmeye başlanır. EYT Şubat ayında neticelenir.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 20
  • Kürşad Tigin 1 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımız 2014 cb seçildiğinde görev süresi 2019 da bitiyordu lakin 2018 yeni sisteme gecilince erken seçim yapilmiş gibi oldu yani 1. Dönemini tam bitirmeden 2018 de yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı seçildi yani 2018 den 2023 e olan 1. Cumhurbaşkanlığı görevi gibi oldu erken seçimlerde bı dönem daha seçilebiliyor catlasalarda patlasalarda sn.RTE Türkiye Yüzyılında kapıları Sultan Alparslan gibi açacak inşallah! M.kemal Atatürk gibi 6 li masaya geldikleri gibi giderler diycek!
    Cevapla
  • Tokatlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu seçimde mühürü öyle bir vuracağız ki, Allah'ın izniyle hem REİS, hem vekiller kazanacak, ses de THE ECONOMİST'ten duyulacak, hayırlısı
    Cevapla
  • Abdulkerim Çelik 1 yıl önce Şikayet Et
    bilginize Davutoğlu 6 lı masadan kovulacak. 5 li masa olacak bundan sonra
    Cevapla
  • Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Öyle bir mühür vuracağım ki REIS Erdoğanın üstüne 6+1+1 li masa sarsilacak ve taaa THE ECONOMIST TEN duyulacak
    Cevapla
  • Hayırlısı inşal. 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçime kısa zaman kaldı inşallah Reis yine kazanacak ama AKP vekillikte zorlanır. Sebepleri eyt li ve 2000 sonrası insanları böldünüz 3600 ek gösterge 4 meslek gurubuna verdi diğer kamu mesleklerine verilmedi sözleşme taşoren ve kamu şirket personellerine verilmedi. Diğer bir husus ev kredisi veriliyor mütahit ve emlakçılar fiyatları iki katı yapıyor oto bayileri ise her 15 günde bir fiyat güncelliyor. Vatanımız için hayırlı bir seçim olur inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!
AK Parti'den 'Mehmet Şimşek' açıklaması: 'Desteğimiz tamdır'