Başkan Erdoğan seçim tarihini duyurdu! Yetkimi kullanacağım

Başkan Erdoğan Bursa'da gençlerle bir araya geldi. Seçimle ilgili açıklamada bulunan Erdoğan '10 Mart'ta Cumhurbaşkanı olarak biz bu yetkimizi kullanacağız ve ondan sonra 60 gün süre var. '' dedi.

GİRİŞ 22.01.2023 21:42 GÜNCELLEME 22.01.2023 21:42
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "(Seçim tarihi) Resmi olarak cumhurbaşkanının burada bir yetkisi var. 10 Mart'ta Cumhurbaşkanı olarak biz bu yetkimizi kullanacağız ve ondan sonra 60 gün süre var. O süreyi de kim değerlendirecek? Yüksek Seçim Kurulu ama biz kararımızı inşallah Mart ayının 10'unda açıklayacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da "İlk Oyum AK Parti'ye, İlk Oyum Erdoğan'a" programında bir araya geldiği gençlerin sorularını yanıtladı, onlarla sohbet etti.

Bu program öncesi yapılan ve gençlere Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili görüşlerinin sorulduğu sokak röportajının izletilmesinin ardından kürsüye çıkan öğrenciler, Erdoğan'a sorularını yöneltti.

Katılımcılardan Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Zehra Yılmaz, ilk defa kullanacağı oyu Erdoğan'a vereceği için heyecanlı olduğunu söyledi.



SEÇİM SORUSUNA CEVAP

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçim için daha önce "14 Mayıs" tarihine işaret ettiğini hatırlatan Yılmaz, "Buna kesin gözüyle bakabilir miyiz? Ayrıca Adnan Menderes'in 'Yeter söz milletindir' sözünü referans gösterdiniz. Ben de 'Gençler AK Parti'yi desteklemiyor, iktidar değişecek' söylemlerine karşı demek istiyorum ki 'Yeter, söz gençlerindir.' Bir de seçim tarihini erkene çekerek sınav stresiyle seçim yoğunluğunu bir araya getirmediğiniz için ayrıca teşekkür ederim." diye konuştu.



14 MAYIS MESAJI: MART AYININ 10'UNDA YETKİMİ KULLANACAĞIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan da birilerinin burada hedef saptırmaya gayret ettiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Bu bir erken seçim falan değil, seçimi öne almak. Yapılan bu. Bir diğer adım olarak da biz burada aslında bir güncelleme yaptık. Bu güncelleme ile birlikte bu adımı attık ve Cumhur İttifakı olarak da Devlet Bey'le bu görüşmelerimizi yaparak dedik ki 'Zaman kaybına tahammül yok. Bunun için öyle incelemeler yaptık ki herkesin yaz tatiliyle ilgili durumlarını tutun, Karadeniz'de çay, fındık vesaire bütün bunların gidişlerini tutun bütün değerlendirmeleri yaparak herhangi bir sıkıntıya, KPSS vesaire... Bütün bu ayrıntıları masaya yatırdık ve adımı da buna göre atalım dedik. Hele hele öğrencilerimizin durumları bizim için çok önemli. Bu adımı da atarak kararı buna göre verdik ama resmi olarak cumhurbaşkanının burada bir yetkisi var. O da biliyorsunuz 10 Mart'ta Cumhurbaşkanı olarak biz bu yetkimizi kullanacağız ve ondan sonra 60 gün süre var. O süreyi de kim değerlendirecek? Yüksek Seçim Kurulu ama biz kararımızı inşallah Mart ayının 10'unda açıklayacağız."



HEPSİ 14 MAYIS'TA SON BULACAK

Serhat Çavdar da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Altılı Masa liderlerinden birinin İHA ve SİHA'larla ilgili "İktidarın en büyük seçim propagandasıdır" dediğini hatırlatarak, "Milli ve manevi iyi olan her şeye karşı duran bir muhalefet var. Bu, 20 yıldır böyleydi. Bu biz gençleri korkutuyor. Bu nasıl son bulacak?" sorusunu yöneltti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan soruya, "Onun son bulup bulmaması, hepsi 14 Mayıs. Bu arkadaş, her şeyden önce ifade etmiştim sen git çocuk bezi sat. Onların asıl mesleği odur. Home tekstil, çocuk bezi, bunları satar. Üzüntüm tabii şu, 15 sene bu benim yanımda hiçbir şey kapamamış. Neyin hesabını kime soruyorsun? Bu ülkede savunma sanayinde şu anda bini aşkın firma var. Ne cahil adamsın sen ya. Kalkacak Baykar, bu eserleri ortaya koyacak. Allah rahmet etsin. Baykar'ın sahibi benim dünürüm ama biz bu akrabalık bağını kurduğumuzda henüz bu adım atılmamıştı." yanıtını verdi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • murtaza 1 yıl önce Şikayet Et
    reis eyt de,neler oluyor,ipe unmu seriliyor,Ocak,ardından Şubat,ardından,Mart,şimdi,Nisan,artık yetkini eyt,dede,kullansanmı,bu iştede, insanın,aklı ile oynanıyor gibi söylentiler git,gide yayılıyor
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    14 mayıs 2023 altılı ganyan ve pkk fetö deaş gibi terör örgütleri ve uzantılarının sandığa gömülüğü tarihtir artık herkes görmelidir 2023 geldi çattı artık Türkiye yüzyılı başladı
    Cevapla
  • Tekniker 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis kamuda çalışan tüm teknik kadrolara 3600 ek gösterge verilmelidir bunada yetkini kullan lütfen
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm yetkiler Sizde zaten kullanmak ta en tabii hakkınızdır..... Cumhur bireyleri olarak bizlerinde yetkilerimizi kullanma vaktimiz geliyor 5 yıldır nazarı dikkate almadığınız Emekliler olarak elbette bizlerde haklarımızı kullanacağız
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    6li masa emeklileri zengin edecek degilmi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden 18 haziran degil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı