Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ivanna Köksal'ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Moldova Gagavuz Milletvekili Ivanna Köksal’ı külliyedeki makamında kabul etti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu,  Ivanna Köksal'ı kabul etti
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ivanna Köksal'ı kabul etti
GİRİŞ 23.01.2023 12:41 GÜNCELLEME 23.01.2023 12:42
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Moldova Gagavuz Milletvekili Ivanna Köksal’ı külliyedeki makamında kabul eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye ile Moldova; aralarındaki tarihi ve kültürel bağların yanı sıra, Gagavuz Yerinde yaşayan soydaşlarımızın varlığı münasebetiyle de aralarında kan bağı bulunan iki ülkedir.

 

Türkiye-Moldova arasındaki stratejik ortaklık seviyesindeki iyi ilişkiler, iki ülkenin olduğu kadar bölgenin de istikrarına önemli katkılar sağlamaktadır.

 

Komrat ve Kişinev arasındaki birlik ve beraberlik içindeki güçlü ilişkiler, Türkiye ve Moldova arasında var olan iyi ilişkileri de daha da güçlendirmektedir.

 

Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan en fazla etkilenen ülkelerden birisinin de Moldova olduğunu bilen Türkiye ve Türk Halkı; Moldova'nın ayrılmaz bir parçası olan Gagavuz Özerk Yerindeki Gagavuz Türklerinin ve tüm Moldova halkının bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her daim yanlarında olmaya devam edecektir.

 

Bu vesile, İsveç’te Kuran-ı Kerim’e karşı yapılan insanlık dışı saldırıyı yapan ve yaptıranlar bilsinler ki; Kuranı Kerimin sahibi olan Cenab-ı Hak düşmanlarını şiddetli bir şekilde kahrederek, zalimleri yerle bir eden Kahhâr'dır.

 

Mübarek üç ayların milletimizin, İslam aleminin ve bütün insanlığın esenliğine vesile olmasını diliyorum."

IVANA KÖKSAL: MİNNETTARIZ

Moldova Gagavuz Milletvekili Ivanna Köksal Topçu’ya kabulü için teşekkür ederek başladığı konuşmasında;

“Ben Gagavuzum ve Moldova Milletvekiliyim. Moldova Parlamentosu 1994’te resmi olarak Gagavuz varlığını ve Kültürünü kabul etti. Gagavuzyada Başkanımız ve Parlamentomuz var. Gagavuz Parlamentosunda da 34 milletvekili var. Moldova Parlamentosunun ise 101 Mv.’inden 4‘ü Gagavuzdur.

Gagavuz yeri Türkiye’nin büyük katkısı ile otonomi kazandı. O zamanki CB. Süleyman Demirel ve Başkonsolos Ender ARAT’a minnettarız. Bizler otonomimizi korumaya ve devam ettirmeye çalışıyoruz. Türkiye Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan Moldova ve Gagavuzya ile olan ilişkilerinde hep doğru ve samimi adımlar attı kendisine minnettarız ve o halkımız tarafından çok seviliyor. Sosyal Projeler, okullar hastaneler kreşler yapılıyor ve Sayın Erdoğan adına bir kolej açılacak. Türkiye bu yardımları projeleri reklam için değil gerçekten arzuladığı için yapıyor. Batının ve Amerika’nın bize bakışı böyle değil. Türkiye ile stratejik seviyede olan ilişkilerimizin yanı sıra ekonomik olarak ise Türkiye 4. sıradadır.” diyerek sözlerini tamamladı.

Görüşme; Yalçın Topçu’nun, Moldova milletvekili Köksal’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasını taşıyan şalı takdim etmesiyle sona erdi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Salih 1 yıl önce Şikayet Et
    Antepliye katılıyorum başkanım.Sizi TV de ve mitinglerde görmek istiyoruz.
    Cevapla
  • Antepli 1 yıl önce Şikayet Et
    Başkan TV lerde konuşmana ihtiyaç var.
    Cevapla
  • Antepli 1 yıl önce Şikayet Et
    Başkan TV lerde konuşmana ihtiyaç var.
    Cevapla
  • Antepli 1 yıl önce Şikayet Et
    Başkan TV lerde konuşmana ihtiyaç var.
    Cevapla
  • Emin-Eskişehir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkanım,Reisimizin Türk -İslam Dünyasına dokunan eli milletimizin sesisiniz Allah razı olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin tüm ticareti durdurması, İsrail basınını çıldırttı!
Beşiktaş gol düellosunda 3 puanı 90+7'de kurtardı