Başkan Erdoğan Paris'teki Türklere seslendi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'nın başkenti Paris'te Türk vatandaşlarına telefonda seslenerek, Fransa'da yaşayan Türklerin, Türkiye'de yapılacak 2023 seçimlerinde önemli bir sonuca vesile olacağını belirtti.

GİRİŞ 25.01.2023 03:33 GÜNCELLEME 25.01.2023 04:14
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Efkan Ala'nın başkanlığındaki heyet, Avrupa'nın farklı şehirlerinde halkla buluşmalar çerçevesinde Paris'te Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi. Başkan Erdoğan da, burada Ala'nın telefonu aracılığıyla vatandaşlara seslendi.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN PARİS'E ÖZEL MESAJ

Paris'teki Türk vatandaşlara Ankara'dan selam, sevgi ve saygılarını gönderdiğini belirten Erdoğan, Türkiye'de yapılacak seçimlerin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Erdoğan, "İnanıyorum ki Paris bu seçimlerde çok daha farklı bir neticeye vesile olacaktır. Zira, Fransa'da yaşayan Türk kardeşlerimin, soydaşlarımızın çok daha büyük bir gayretle geleceğe hazırlanmaları, Fransa'da, 'Artık durumlar ne olacak, nereye gidecek?' diyenlere şaşırtıcı bir cevap olacaktır." diye konuştu.

Paris'teki heyette İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, Adıyaman Milletvekili Muhammet Fatih Toprak ve 26. Dönem Elazığ Milletvekili Ömer Serdar yer alırken, etkinliğe Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner, Türkiye'nin Paris Başkonsolosu Serdar Belentepe ve Fransa'daki çeşitli Türk STK'lardan üyeler de yer aldı.

Büyükelçi Onaner burada yaptığı konuşmada, Fransa'daki Türk vatandaşlarını demokratik haklarını kullanmaya ve seçimlerde oy vermeye çağırdı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Ala ise, İslam ülkeleri arasında demokrasisi en gelişmiş ülkenin Türkiye olduğunu belirtti. Ala, Fransa ve Türkiye'nin demokrasiyle kalkınıp geliştiğini de vurguladı.

Zafer Sırakaya, yaklaşık 900 bini Fransa'da olmak üzere yurt dışında 7 milyondan fazla Türk vatandaşın yaşandığını kaydetti. Sırakaya, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının 2014'ten bu yana bulundukları ülkede sandığa gidebildiğini hatırlattı.

Ömer Serdar da seçimlerde oy kullanmanın demokrasinin önemli bir unsuru olduğuna işaret ederken, Muhammet Fatih Toprak ise yurt dışındaki vatandaşların bulundukları ülkelere sunduğu katkıya dikkati çekti.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 44
  • Kurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Birileri ne diyordu? "Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur"muydu? Bu şimdi Türk ise hani nerede dostluk emaresi gören varsa söylesin. Türkiye'ye sayısız kalleşlik yapıldı ama herif sadece rahatını düşünüyor. Yerin dibine batsın senin rahatlığın. Senin gibileri Türkiye sayesinde adam yerine koyuyorlar. Neymiş demek ki? Bize çakma Irk dostluğu değil İslâm kardeşliği lazım.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    #süresiznafaka da Dünya 1nci siyiz Avrupa daki Türkler
    Cevapla
  • Furkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Körünen yatan sasi kalkar imis emperyalit usagi vede mafya cete partisi MHP ile beraber hükümet kurarsan Reis efendi Allah razi gelmez gelmedide bu kötü gidisatin müsebbibi bahceli ve ekibi terket bunlari
    Cevapla
  • adnan arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanım bizlere de STAJ ve çıraklıkla ilgili hayırlı haberlerle seslenmenizi bekliyoruz tez zamanda, seçim arifedisinde milyonlarca insan bunu bekliyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yanlis gurbetçilerin çogunlugu Turkiye'de kurulu duzeni var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsviçre'de küstah saldırı! Selçuk Bayraktar'dan terör yandaşlarını çıldırtacak yanıt
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!