CHP ve İYİ Parti: Teklifteki "Dini inanç" ibaresi kaldırılsın

TBMM Anayasa Komisyonunda görüşülen ve başörtüsüne güvence getiren anayasa değişikliği teklifinde, muhalefet ‘dinî inanç’ ifadesinin çıkarılmasını istedi.

CHP ve İYİ Parti: Teklifteki "Dini inanç" ibaresi kaldırılsın
CHP ve İYİ Parti: Teklifteki "Dini inanç" ibaresi kaldırılsın
GİRİŞ 25.01.2023 09:49 GÜNCELLEME 25.01.2023 09:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Komisyonun dünkü görüşmelerinde, Cumhur İttifakı ortakları tarafından hazırlanan anayasa değişikliği teklifi üzerindeki görüşmelere devam edildi.

CHP ve İyi Parti milletvekillerinin ortak imzasıyla verilen önergede, teklifteki ‘Hiçbir kadının dinî inancı sebebiyle başını örtmesi ve tercih ettiği kıyafetinden dolayı temel hak ve hürriyetlerinden yoksun bırakılamayacağına’ yönelik hükmün değiştirilmesi istendi.

Muhalefetin önergesinde, başörtüsüyle ilgili maddenin ‘Hiçbir kadının başını örtmesi ya da örtmemesi de dâhil olmak üzere tercih ettiği kıyafetinden dolayı temel hak ve hürriyetlerinden yoksun bırakılamayacağı” şeklinde değiştirilmesi teklif edildi. 

Aynı maddedeki “Alınan veya verilen bir hizmetin gereği olan kıyafet söz konusu olduğunda Devlet, ancak dinî inancı sebebiyle kadının başını örtmesini ve tercih ettiği kıyafetini hiçbir surette engellememek şartıyla gerekli tedbirleri alabilir” hükmünün de değiştirilmesi talep edildi. Muhalefetin önergesinde bu fıkranın “Alınan veya verilen bir hizmetin gereği olan kıyafet söz konusu olduğunda ise Devlet kadının başını örtmesini engellemek şartıyla gerekli tedbirleri alır” şeklinde değiştirilmesi istendi. Böylece her iki fıkradan da ‘Dinî inanç’ ifadesinin çıkarılması istendi.

BAŞÖRTÜSÜ MECLİS’TE

Komisyondaki tartışmalardan sonra muhalefetin önergesi reddedildi. Bunun üzerine CHP ve İyi Parti milletvekilleri, komisyonu terketti. Kendi önerileri kabul edilmediği gerekçesiyle, CHP ve İyi Parti’nin Meclis Genel Kurulundaki anayasa oylamalarına da destek vermeyecekleri belirtildi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Gerçek 1 yıl önce Şikayet Et
    İran yapacaklar ülkeyi
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    "Hiçbir kadının başını örtmesi ya da örtmemesi de dâhil olmak üzere tercih ettiği kıyafetinden dolayı ..." Bu muhalefet hepten şaşkın. Ya çıplak gezerse , olmadık kıyafetler giyerse ? Bu kadar ucu açık ifade olur mu ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin