Cihan Paçacı'nın istifası böyle yorumlandı: 'Kılıçdaroğlu'nun adaylığı netleşti'

İyi Partili Cihan Paçacı'nın Kılıçdaroğlu'nun adaylığına yönelik yaptığı açıklamalar sonrası istifa etmesi siyaset arenasını hareketlendirdi. İstifa sonrası gazeteciler Kılıçdaroğlu'nun adaylığının netleştiği konusunda görüş belirtti.

Cihan Paçacı'nın istifası böyle yorumlandı: 'Kılıçdaroğlu'nun adaylığı netleşti'
Cihan Paçacı'nın istifası böyle yorumlandı: 'Kılıçdaroğlu'nun adaylığı netleşti'
GİRİŞ 26.01.2023 19:42 GÜNCELLEME 26.01.2023 21:45
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

  Haber7-Özel

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, Habertürk'e CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun altılı masanın cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun ortak adaylığı konusunda sokakta itirazlar olduğunu belirten Paçacı, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını diretmesi halinde İYİ Parti'nin kendi adayını çıkaracağını ifade etti. 

İYİ PARTİ'DE DİKKAT ÇEKEN İSTİFA

Paçacı, "Şayet böyle bir şey olursa İYİ Parti bu konuya itirazını kayda geçirmiş olur. Ondan sonra iki ihtimal var, ya Kemal Bey bu itiraza karşı yeni bir aday önerir ya da kendisinde diretir. O zaman ne olur? 6’lı Masa bir deklarasyon yayınlayabilir ve çoklu adayla çıkar, İYİ Parti de kendi adayını çıkarabilir. 2. tura kalanı destekleyin diyebilir." açıklamasında bulundu.

Sözlerinin gündem olmasının ardından Paçacı'dan bugün sürpriz bir adım geldi. Paçacı, "İYİ Parti’deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum" açıklamasını yaptı.

Altılı masanın liderlerinin cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere toplandığı esnada gelen bu istifa çok dikkat çekti. Paçacı'nın istifasını Haber7'ye değerlendiren gazeteciler, bu istifayla birlikte Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının netleştiği konusunda hem fikir oldu.

AKŞENER LİSTELERİNİ AÇMAMA KARŞILIĞINDA KILIÇDAROĞLU'NU KABUL ETTİ

Paçacı'nın istifasına ilişkin konuşan Akşam Gazetesi yazarı Murat Özer, Paçacı'nın açıklamalarının İYİ Parti'nin bugüne kadar sergilediği duruşun benzeri olduğunu belirterek, "Öyle görünüyor ki artık Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde Kılıçdaroğlu'nun adaylığı kesinleşmiş durumda ve bu konuya yönelik hiçbir şeyi kabul etmiyor gibi görünüyorlar." dedi. 

2023 seçimleriyle ilgili milletvekili listelerine dikkat çeken Özer, "Meral Akşener, şu anda anladığımız kadarıyla Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ikna olmuş durumda, parti listelerini açmama karşılığında yani yine milletvekili pazarlığında partinin daha az sayıda milletvekili almasını engellemenin karşılığında da Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına onay vermiş gibi görünüyor. Buna itiraz edenlerin de bundan sonra partiden tasfiye edilecektir anlamına geliyor diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

KERHEN KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞININ KABUL EDİLMESİ SÖZ KONUSU

Paçacı'nın istifasına yönelik dikkat çeken bir açıklama da gazeteci Serdar Arseven'den geldi. İYİ Parti'de Yavuz Ağıralioğlu'nun açıklamaları sonrası 'kulak çekme' olayını hatırlatan Arseven, "Şu gözüküyor, İyi Parti’de Kemal Kılıçdaroğlu ‘kaybedecek aday’ olarak addediliyordu. Kerhen Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının kabul edilmesi durumu söz konusu… Şu anda gözüken o" açıklamasında bulundu. 



Altılı masadaki birçok partinin Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmadığını hatırlatan Arseven, "Baktığınız zaman Kemal Kılıçdaroğlu kendi adaylığını bastıra bastıra kabul ettirmek istiyor. Muhtemel rakiplerini öne çıkararak, bazen kulak çekerek iteledi, öteledi şu ana kadar. Bu stratejisinde de başarılı olduğu gözüküyor. Ama istenmeyeni, tercih edilmeyeni ortaya koymaya çalışıyor." dedi. 

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞI KUVVETLENDİ

Arseven "Dolayısıyla ben Cihan Paçacı’nın çıkışını ve istifa etmesini, ya da istifa ettirilmesini Sayın Akşener’in iradesinin Kemal Kılıçdaroğlu gözetiminde şekillendirildiğine yoruyorum. Bunun dışında Kemal Kılıçdaroğlu’nun dışında son anda sürpriz bir aday olabilir mi? Masadan birisi olamaz… Masa dışından da Mansur Yavaş zaten tercihini ortaya koydu… Ekrem İmamoğlu’nun da 2028 seçimlerine hazırlandığını düşünüyorum. Dolayısıyla Kemal Kılıçdaroğlu ihtimalinin daha da güçlendiğini görüyorum. Bir de ben Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının her geçen dakika daha da kuvvetlendiğini düşünüyorum. Bu Cihan Paçacı olayı da onun üzerine eklenen bir şey." ifadelerini kullandı. 

"AKŞENER'İN KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINA SICAK BAKTIĞINI GÖSTERİYOR"

İyi Parti'de yaşanan Paçacı istifasıyla birlikte Kılıçdaroğlu'nun adaylığı kesinleşmeye başladığını ifade eden Emin Pazarcı ise İyi Parti içinde Kılıçdaroğlu'nun adaylığını istemeyen samimi isimler yavaş yavaş dökülmeye başladığını belirterek "Bu istifanın kabulu Meral Akşener'in de Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak baktığını gösteriyor. Ama bence bu istifa bir haberci. Önümüzdeki günlerde olacakların habercisi. yönetimde bu tür dökülmeler olduğuna göre, seçmen nezdinde de sandıkta eğer Kılıçdaroğlu olursa, ciddi dökülmeler olacak. Sayın Kılıçdaroğlu İyi Parti seçmeninde kabul görmeyecektir." şeklinde konuştu.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 47
  • yahya 1 yıl önce Şikayet Et
    eee ne duruyorsunuz belirleyin adayınızı da boyunuzun ölçüsünü alın.
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Kemal kılçtaroğlu muhtar bile olamaz. En son kazanacak kişi kemal kılçtaroğludur. Kazanma şansı % 1 o yüzden herkes akp oy verecek. Bende inadına akp oy vereceğim
    Cevapla
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlundan kurtulmanın yolunu bulmuşlar. KK. seçimi kabettiğinde siyaseti bıraktıracaklar. Ama 9 - 0 olmasına rağmen siyaseti hala bırakmamış. Yine bırakması çok zor.
    Cevapla
  • Kürt Oğlu Kürt 1 yıl önce Şikayet Et
    Üstü 6 lı altta kaç kişi var olduğu belli olmayan masa = ABD, AB, İSRAİL, VATAN VE İSLAM DÜŞMANLARIDIR VESSELAM...
    Cevapla
  • Ziyaretçi 1 yıl önce Şikayet Et
    K. oğlu aday olursa millet ittifakı kesin kaybeder, millet ona oy vermez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı