AK Parti'li Tunç'tan altılı masanın Başörtüsü teklifi iddiasına tepki: Çarpıtma

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, altılı masanın 11'nci toplantı sonrası açıkladığı bildiride AK Parti'nin başörtüsüne anayasal güvence getiren teklifi hakkındaki "çarpıtmalara" cevap verdi.

AK Parti'li Tunç'tan altılı masanın Başörtüsü teklifi iddiasına tepki: Çarpıtma
AK Parti'li Tunç'tan altılı masanın Başörtüsü teklifi iddiasına tepki: Çarpıtma
GİRİŞ 29.01.2023 15:16 GÜNCELLEME 29.01.2023 15:28

Perşembe günü İYİ Parti'nin ev sahipliğinde bir araya gelen 6'lı masanın 11'nci toplantısı sonrası yapılan ortak açıklamada AK Parti'nin başörtüsüne anayasal güvence getiren teklifi hakkındaki şu açıklama yapılmıştı;

Cumhur İttifakı'nın TBMM'ye sunduğu başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği önerisi, başörtülü kadının 'dini inancını' sorgulayan şekilde kaleme alınmıştır. Başörtülü kadını korur gibi yapan bu madde aslında tam tersi sonuçlar doğuracak niteliktedir. Kadının kıyafet özgürlüğü ile başörtüsü kullanmasının amacını sorgulayan bu ifadeyi metinden çıkaran bir değişiklik önergesi verilmiştir. Son derece açık bir biçimde başını örten veya örtmeyen kadınlara tam bir anayasal güvence getirecek olan bu önerge Cumhur İttifakı tarafından reddedilmiştir. Bu, Cumhur İttifakı'nın her zaman yaptığı gibi samimiyetsiz bir şekilde kadınların başörtüsü hakkını siyasi istismar ve ranta dönüştürme amacını ortaya koymaktadır.

AK PARTİLİ TUNÇ'TAN YANIT: ÇARPITMADAN İBARET

6'lı masanın bildirisinde geçen ifadelere sosyal medyadan yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç'un yanıtı şu şekilde;

6’lı masa partilerinin açıkladığı bildiride #başörtüsü ile ilgili açıklama çarpıtmadan ibarettir. Teklifimizin Başörtülü kadının “dini inancını” sorgulayan bir şekilde kaleme alındığı şeklindeki ifadelerin teklif okunduğunda tutarlılığının olmadığı açıkça görülmektedir.

Değişiklik teklifi iki fıkradan oluşmaktadır. İlk fıkra ile başörtülü veya açık hiçbir kadının Temel haklarını kullanmaktan yasaklanamayacağı düzenlemektedir.

Bu fıkra ile “dini inanç” sebebiyle değil her ne sebeple olursa olsun bir özgürlük getirilmektedir.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!