Kılıçdaroğlu canlı yayında duyurdu: İşte adayın açıklanacağı tarih!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında "Saadet Partisi'nin ev sahipliğindeki toplantıda 13 Şubat'ta kamuoyuna cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 30.01.2023 01:48 GÜNCELLEME 30.01.2023 01:54
Bu Habere 402 Yorum Yapılmış

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 13 Şubat'ta adayın kim olacaklarına karar vereceklerini ancak kamuoyuna açıklanmasının farklı bir tarihte gerçekleştirilebileceğini de söyledi. Kılıçdaroğlu, "Gerekirse o gizlilik muhafaza edilir, belli bir tarihte güzel bir törenle de açıklanabilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihi olarak 14 Mayıs'ı işaret etmesinin ardından gözler, adaylarının belirlenmesi için 6'lı Masa'ya çevrilmişti. Kılıçdaroğlu, Halk TV'de katıldığı canlı yayında cumhurbaşkanı adayını ne zaman belirleyeceklerini ve kamuoyuna açıklayacaklarını duyurdu.

"13 ŞUBAT'TA KAMUOYUNUNA ADAYI AÇIKLAYACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu, "13 Şubat'ta kamuoyuna cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacağız. Öyle bir karar aldık. Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde" ifadelerini kullandı.

"13'ÜNDE KARAR ALACAĞIZ, AMA SONRA DA AÇIKLAYABİLİRİZ"

Sözlerini sürdüren Kılıçdaroğlu, "Artık 13 Şubat'ta mı olur? Yoksa 13 Şubat'ta karar alacağız, bu kararın açıklanması için belli bir tarih mi olur bakacağız. Burada da büyük bir olasılıkla 13'ünde karar alacağız. Cumhurbaşkanı adayımızı diyelim ki 13'ünde değil de 23'ün de kamuoyuna bir şekilde ortak mutabakatla birlikte açıklayacağız" dedi.

"GEREKİRSE GİZLİLİK MUHAFAZA EDİLİR"

Sunucunun 13 Şubat'ta karar verirseniz bu bilginin 13'ünde ya da 14'ün öğrenilebileceğini ifade etmesinin ardından Kılıçdaroğlu, "Onu bilmiyorum. Samimi söylüyorum, bilmiyorum. Gerekirse o gizlilik muhafaza edilir, belli bir tarih gerçekten güzel bir törenle açıklanabilir" diye konuştu.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 402
  • Hanci 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne gerek var Kılıçdaroğlu nasılsa çanak çömlek yemekler oyunlar sohbetler yapıyorsunuz bırakın seçimleri körebe oyununa devam edin seçimden sonra aciklarsin adayini
    Cevapla
  • ŞEMS 1 yıl önce Şikayet Et
    13 Şubat 7'li + Dış Güçler Masası toplanır. Kurabiyelerin lezzetinden bahsedilir. Masa hangi ağaçtan yapılmış onu tartışırlar. Tam aday açıklanacakken toplantı biter haberleri olmaz. En sonunda 15 Mayıs'ta 5 yıl sonraki seçimlerde kimin aday olacağını görüşmek için toplantı kararı alırlar. 5 Yıl böyle geçer durur...
    Cevapla
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Acelesi yok.. seçimden sonra açıklarsanız:)
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha adayi bulamamis 6 masa bir projesi yok bu durumda aday kim olursa olsun nasil kazanacan aday muharrem ince olsun onun daha fazla sansi var gelisen savunma sanayi ne olacak akdeniz ege teröristle mücadele türkiyenin güvenligi ne olacak hani projelerin gözü kapali kimse oy vermez
    Cevapla
  • Tuğra 1 yıl önce Şikayet Et
    Vah zavallılar vah.coluk cocuğun maskarası olmuşsunuz da haberiniz yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı