CHP'li Şener parlamenter sistemi ifşa etti: “Uzan meydan okudu, koalisyonlar dokunamadı!”

Parlamenter Sistemi savunan CHP’nin milletvekili Abdüllatif Şener, firari işadamı Cem Uzan’ın geçmiş dönemde devlete meydan okuduğunu, koalisyon hükümetlerinin kendisiyle baş edemediğini söyledi.

GİRİŞ 31.01.2023 17:22 GÜNCELLEME 31.01.2023 17:26
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

2001 yılında AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan Abdüllatif Şener, 54. Hükümet’te Maliye Bakanı, 58. ve 59. Hükümet’te Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yapmıştı. Daha sonra AK Parti’den ayrılan Şener, son olarak 2018 seçimleriyle CHP'ye geçti. CHP'de Konya milletvekili olarak bulunan Şener, geçtiğimiz gün Youtube'da yayınlanan Oğuzhan Uğur'un “Babala” isimli programına katıldı. 

CEM UZAN’DAN SORU GELDİ

Programda Şener'e soru soranlar arasına firari Cem Uzan da katıldı. Görüntülü telefon bağlantısıyla programa katılan firari Uzan, Abdüllatif Şener'e AK Parti dönemiyle ilgili bir soru yöneltti. Cem Uzan, 2003 yılında ÇEAŞ ve Kepez’e ait 10 baraja el konulmasıyla ilgili olarak, “Bu hırsızlıktır. Bu karar Bakanlar Kurulu kararıyla yapıldı. Bu kararda sayın Ali Babacan'ın da imzası var. Sizin de imzanız var. Hala nasıl siyaset yapıyorsunuz? Sizin utanmanız yok mu?” dedi. 

VERDİĞİ CEVAPLA PARLAMENTER SİSTEM’İN ZAYIFLIĞINI İFŞA ETTİ

Cem Uzan’ın ithamlarla beraber yönelttiği soruya CHP’li Şener manidar bir cevap verdi. 
Enerji işiyle ilgili mevzuatı anlatan Şener, kanunların elektrikte tekel oluşmaması için üretimi, iletimi, dağıtımı ve ticareti aynı kişinin yapamayacağı şeklinde olduğunu, Cem Uzan'a daha önceki iktidarların defalarca uyarı yaptığını kaydetti. 

Cem Uzan’ın AK Parti’den önceki hükümetlere meydan okuyarak bu işleri “tekel oluşturarak” yapma konusunda ısrar ettiğini söyleyen Şener, koalisyon hükümetlerinin Cem Uzan’a müdahale edemediğini, 2002’de göreve gelen AK Parti iktidarının kanunlar çerçevesinde Uzan’ın hukuksuzluğuna karşı koyabildiğini söyledi.

KOALİSYONLAR CEM UZAN'A DOKUNAMADI

Şener, "Elektrikte tekel oluşmaması için, elektrik üretimi, iletimi, dağıtımı ve ticareti bu dört ana unsurdan ikisi bir kişinin elinde birleşemez diyor. Daha önceki iktidarlar da ısrarla diyorlar ki, bunlardan birini kabul et, diğerlerinden çekil. Sayın Uzan ısrar ediyor, bizden önceki hükümetlere meydan okurcasına biraz da medya gücüne güvenerek o dönem sanıyorum. Daha önce koalisyonlar dönemi olduğu için işlem yapamıyorlar. AK Parti döneminde ise konuyu takip eden Enerji Bakanlığı ve başbakanın da bilgisi dahilinde biz önce Kepez'e el konulma kararını öğrendik. Sonra banka süreciyle işlem tamamlandı." dedi. 

Abdüllatif Şener'in seçime çok kısa bir zaman kala bu sözleri sarf etmesi dikkat çekti. Çünkü hali hazırda Şener'in bulunduğu CHP, bugün 5 parti ile birleşerek seçim kazanmaya, ardından da devleti koalisyonlara geri götürecek olan Parlamenter Sistem’e geçmeyi vaat ediyor. 

Şener'in koalisyon dönemlerinde hükümetin zayıf olduğunu, usulsüz işlemlerde bulunan bir iş adamına dahi müdahale edemediğini ifşa etmesi, seçim öncesi altılı masanın bugüne kadar savunduğu fikirlere ters bir söylem olarak kayıtlara geçti.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 16
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    ulan bu nasıl iş dönek herif sen şimdi neyi savunuyosun hain bak kendin itiraf ediyosun koalisyonlar ne nasıl diye şimdi ikili de değil altılı hatta yedili kaos yönetimini savunuyosun dönek adam
    Cevapla
  • Bayrampaşalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye’de parlementer sistem yürümedi yürümezde banker Kastelli batık bankalar parayla vekil transferi pijama spor elbisesiyle başbakanları karşılayan patronlar ve sonu İMF kucağı ey Z kuşağı bu zillet ittifakın ve bunların dostları bidon hans ve diger eperiyalistlerin istediği bu sözüm ona güçlendirilmiş parlementer sistem palavranın daniskasıdır inanmayın kendi geleceğinizi yakmayın
    Cevapla
  • Vatandaş! 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkeye BATI dan göçenler Kendilerini bu ülkenin sahibi zannediyor ! Cem Uzan Gibi ! Melek Mızrak Subaşı gibi ! Bunların hepsinin GÖÇMEN (Sığınmacı olduğunu) Biz (edebimizden) UNUTTUK ! Onlar ise Kendilerini SÜRGÜN eden BATI'nın sevdalısı olmayı UNUTMADI !
    Cevapla
  • Ali.Kezkic 1 yıl önce Şikayet Et
    abdullatif şener ve cem uzan sizin yatacak yeriniz varmı acaba , inşaAllah olmaz , ikinizinde canı cehenneme
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu da kim yaaaaa ? Fransız peynirini yiyip Fransadan hariçten gazel atıp tutuyor..Bir de cumhurbaşkanlığım garanti halk beni istiyor demez mi? Güldür güldüre e 10 basacak hareketler bunlar)))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu