CHP'de skandal olaylar sonrası istifa eden Aykut Erdoğdu geri döndü!

CHP'nin ismi sık sık skandallarla anılan isimlerinden biri olan Aykut Erdoğdu ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Karıştığı büyük skandal sonrası partiden istifa etmek zorunda kalan Aykut Erdoğdu CHP'ye geri döndü.

CHP'de skandal olaylar sonrası istifa eden Aykut Erdoğdu geri döndü!
CHP'de skandal olaylar sonrası istifa eden Aykut Erdoğdu geri döndü!
GİRİŞ 02.02.2023 00:11 GÜNCELLEME 02.02.2023 00:11
Bu Habere 130 Yorum Yapılmış

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, geçtiğimiz aylarda, eski eşi tarafından paylaşılan ses kayıtları sonrasında partisinden istifa etmişti. CHP'deki liyakatsizlik ve entrikaları ifşa eden açıklamalar gündemi bir hayli meşgul ederken bugün dikkat çeken bir gelişme yaşadı. Erdoğdu, bugün toplanan Merkez Yönetim Kurulu kararıyla partiye geri döndü.

AYKUT ERDOĞDU CHP'YE GERİ DÖNDÜ

CHP yandaşı t24'te yer alan bilgiye göre, CHP'den istifa eden İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, bugün toplanan Merkez Yönetim Kurulu kararıyla partiye geri döndü.

Erdoğdu, milletvekilleri WhatsApp grubuna da eklendi.

AYKUT ERDOĞDU'NUN KARIŞTIĞI SKANDAL

Haziran 2022'de CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, ile CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Tuba Torun'un evlenmesinin ardından Erdoğdu'nun boşandığı eşi Özge Erdoğdu bomba ses kayıtları yayınladı.

"LİYAKATSİZLİK" İTİRAFLARI

Paylaşılan ses kaydında Erdoğdu'nun şu ifadeleri duyuldu:

"Bak dertleşmekse şuysa buysa Tuba hiçbir şey çekmedi tamam mı? Tuba 50 kişiyle birlikte olmuş bir kız. 4 senedir ehlinamus. Parasını da evini de her şeyini şey yaparak... Harbiden babalık yaptım ben. Ben olmasam gidecekmiş evlenecekmiş de yuva kuracakmış... Ulan ben bin kere söyledim. Önüne biri çıkarsa git! Şimdi bana böyle hayvanmışım gibi davranıp... Bak Özge kurultayda... Ben niye parti meclisine giremedim biliyor musun?

"KEMAL KILIÇDAROĞLU'NU ARADIM"

Kemal Bey'i 5 kere aradım bunu listeye al diye. Oğuz'u 5 kere aradım beni çıkarın bunu alın diye. Çıktım, kurultayda buna oy topladım. Kim yapar bunu be?"

Erdoğdu'nun telefon kayıtlarında CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu şuan evli olduğu Tuba Torun'un Parti Meclisi üyesi olabilmesi için Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile görüştüğünü itiraf etti.

Bu ifadeler 'liyakat' tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. 2020'de 36. Olağan Kurultay gerçekleştirildiğinde Aykut Erdoğdu Parti Meclisi listesinde vardı ancak yeterli oy almasına rağmen 'cinsiyet' kotasına takılarak parti meclisine girememişti. Parti Meclisi üyesi olmasını istediği Tuba Torun ise Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer almamasına rağmen listeyi delerek parti meclisi üyeliğine seçilmişti.

SİTİFA ETMİŞLERDİ

Yaşananlar sonrası Erdoğdu ve Torun CHP'den istifa etmişti. CHP'den yapılan açıklamada, "Sayın Genel Başkanımız, yaşanan süreç ile ilgili kararı, kendi takdirlerine bırakmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin kendileri üzerinden yıpratılmaması amacıyla bu kararı aldıklarını bildirdiler" ifadelerine yer verilmişti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 130
  • Ghb 1 yıl önce Şikayet Et
    Nede olsa millet unuttu. Siyasi ahlak böyle bu ülkede malesef.
    Cevapla
  • dr ismailbey 1 yıl önce Şikayet Et
    habera bak ailesini ne hale getirmiş hala daha bu partide tutuyorlar demekki tutanlarda buna ortak oluyor hepsi aynı ahlak yoksunu lgbt dostu bunlar bu ülkeyi yönetemez değerlerini bile bilmiyorlar altı şehit dolu üstü iblis bunlara bu ülke bırakılmaz........
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarda ar namus hak getire. Lgbt yi savunan zihniyetten başka ne beklenir ki. Bunlara payandalik yapan asıl muhafazakâr diye kendilerini yutturanlara destek veren sözde müslümanlar acıtıyor bizleri.
    Cevapla
  • Lale 1 yıl önce Şikayet Et
    Ailelerine sahip çıkamayanlar ülke sorunlarına nasil sahip cikacak acaba..
    Cevapla
  • doğrucu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayıp etmişlerdi zaten şimdi doğrusunu yapmışlar. Chp ye yakışır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı