DSP'den 6'lı masaya tepki!

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "İçeriği ve kapsamı itibarıyla bu mutabakat metnini incelediğimizde, öncelikle Cumhuriyet'in kurucu iradesinin teslim alma metni olduğu açıkça görülmektedir." dedi.

DSP'den 6'lı masaya tepki!
DSP'den 6'lı masaya tepki!
GİRİŞ 02.02.2023 23:08 GÜNCELLEME 02.02.2023 23:08
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Aksakal, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Altılı masa tarafından 30 Ocak'ta tanıtılan Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nde yer verilen maddelere yönelik eleştirilerini dile getiren Aksakal, "İçeriği ve kapsamı itibarıyla bu mutabakat metnini incelediğimizde öncelikle Cumhuriyet'in kurucu iradesinin teslim alındığı, olası sonuçları itibarıyla da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni teslim alma metni olduğu açıkça görülmektedir." diye konuştu.
 

Altılı masanın mutabakat metnine muhalifler bile inanmadı! 'Yeni bir şey yok' eleştirisiAltılı masanın mutabakat metnine muhalifler bile inanmadı! "Yeni bir şey yok" eleştirisi


Metnin açıklandığı toplantı salonunda, Türk bayrağının ve Atatürk resminin yer bulmadığını belirten Aksakal, bu milli simgeler dışında Atatürk adının sadece üç maddede yer aldığını söyledi.



KILIÇDAROĞLU HAKKINDA SERT SÖZLER


"Cumhuriyet'in kuruluş ilkelerinin en önemlilerinin başında yer alan 'laiklik' yok, laik kelimesi bile yok. Mesela biz merak ediyoruz, eğitim laik ilkelerle mi yapılacak, yoksa dini referanslarla mı" diyen Aksakal, Türklük ibaresinin de bu metinde olmadığını aktardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yönelik "Haksız yere yatıyor" ifadesini de eleştiren Aksakal, "Bu söylemi, Kürdistan hayalini kuranlara bir mesaj mıdır?" sorusunu yöneltti.
Dış politikada yaşanan gelişmelere de değinen Aksakal, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği konusunda imzalanan üçlü mutabakatın şartlarına riayet edilmediğini, bu sürecin de o ülkeler için olumsuz seyredeceğini dile getirdi.

Önder Aksakal, İsveç'in, FETÖ ve PKK/PYD gibi terör örgütlerinin militanlarını Türkiye'ye iade etmeyerek yataklık, İslam dininin mukaddes kitabı Kur'an-ı Kerim'in yakılması olayına da suç ortaklığı yaptığını belirtti.

Aksakal, İsveç ya da Finlandiya'nın NATO üyeliğine konu edilmesinin özünde, Türkiye'yi NATO'dan çıkarma gayretinin işaretinin olduğunu kaydetti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • alparslan1071 1 yıl önce Şikayet Et
    yav anlayın kardeşim...ey halk partili kardeşim...ey sol partili kardeşlerim..mesele memleket meselesi....kılıçdaroğlu partiyi terör yuvası yaptı....mandacı zihniyeti yerleştirdi....evet erdoğanı sevmiyor olabilirsiniz...evet ak partiyi sevmiyo olabilirsiniz...ama başka birini bulun ya...adam gibi çıkıp cumhurşyete memlekete atalarımızın bıraktıklarına sahip çıksın....der tayyip değil..dert TÜRKİYE .....tayyip 200 yüz yıl yaşayacak değilya...ama 200 yüz yıl sonra TÜRKİYE diye bişey kalmayacak bu zihniyete kalırsa....
    Cevapla
  • Çorumlu 1 yıl önce Şikayet Et
    sağ seçmen chp li seçmenlerden örnek alsınlar liderlerine bakın hiç siyasetci ve yönetici yeteneği olmayan adan %25 oy alıyor bu demekdirki adamlar kendi görüşlerine göre oy veriyor ama bizim sağ kesim çıkar menfaat peşine düşmüş bir anda tepe taklak şuanda chp nin başına pkk lı apo getirseler %25 oyu yine alır onun için sağ kesim Müslüman Türk mileti uyanık olmalı bu seçimlerde bölünüp parçalanmadan Cumhur ittifaka REİSE OY VERELİM LÜTFEN
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya devlet başa yada kuzgun leşe vampir gibi bekliyorlar kabus gibi ülkenin üzerine çokecekler
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu nerden çıktı.. 50+1 böyle ufak tefek 5-10 bin oyu alan partilerin bile kendilerini adam yerine koydukları bir sistem haline dönüştü.. buraya bir çare üretilmeli. halkta en ufak bir karşılığı olmayanlar çıkıp ülke yönetimi ile ilgili sanki 1. parti im7s hibi açıklama yapar oldu. alacakları Toplam oy ufak bir ilde bile belediye başkanı çıkartmaya yetmez bunların. dar bölge seçim sistemine geçilmeli ki öyle 5-10 bin oyla vekil srcilinmesin
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    BİR BİRİNİZDEN FARKINIZMI VAR Kİ KONUŞUYORSUN sizide aynı kefeye koyduk.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Troller insanlıktan çıktı: İBB çukurunda ölen çocuk için Ekşi Sözlük'te iğrenç yorumlar
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!